20.1 C
Budapest
2023. szeptember. 23. szombat

Vizsgálják az Anonymus-videót

Dátum:

Megosztás:

forrás: MTI

A hatóságok vizsgálják a kormányt megfenyegető állítólagos Anonymus-videót – írta hétfői számában a Magyar Idők és a Népszabadság. A fenyegetést tartalmazó üzenetet december 23-án hozta nyilvánosságra a Daily News hungary nevű internetes portál.

 Megfenyegette Magyarországot és a kormányt az Anonymus + VIDEÓ!

A Magyar Időknek Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár azt mondta: minden terrorfenyegetést komolyan kell venni, még az olyanokat is, amelyeket egyes hírek szerint az Anonymus csoport tehetett közzé nemrég az interneten. Az államtitkár azt mondta a lapnak, bár a videó nem a hackercsoport hivatalos oldalán jelent meg, nem szabad figyelmen kívül hagyni. Hozzátette: amennyiben bebizonyosodik, hogy komoly a csoport szándéka, a kormány meghozza a szükséges óvintézkedéseket.

A Népszabadságnak Bencsik Balázs, a Nemzeti Kibervédelmi Intézet vezetője ezzel kapcsolatban azt mondta, fenntartásokkal kezeli a támadást bejelentő videót. Az intézet vezetője azt is elmondta a lapnak, hogy már tudják, honnan küldték a Daily Newsnak írt levelet, erről azonban a rendőrségi nyomozás érdekében nem árult el részleteket a kibervédelmi intézet vezetője.

A lap szerint a Nemzeti Kibervédelmi Intézet eddig semmi jelét nem tapasztalta annak, hogy támadás készülne az állami informatikai rendszerek ellen. Bencsik Balázs tájékoztatása szerint azonban komolyan veszik a fenyegetést és értékén kezelik, ezért a szükséges mértékig megerősítették a kormányzati rendszerek informatikai védelmét.

A Daily News Hungary című portálhoz még december 15-én futott be egy e-mailhez csatolt videoüzenet, amelyben az Anonymus hackercsoport „háborút hirdetett” a Fidesz és a kormány ellen, mert szerintük a kormány „diktatúrát épített ki”, rosszul bánt a kisebbségekkel és a „déli határon épült kerítéssel kizárta a menekülteket”. A portál december 23-án hozta nyilvánosságra a hírt.

 

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Meryl Streep – Ne nézz fel! (Don’t Look Up) – videó

amerikai tragikomikum, vígjáték Két csillagász médiaturnéra indul, hogy figyelmeztessék az emberiséget a föld felé tartó, pusztító üstökösre. Az érdektelen...

Új idegenhonos meztelencsigafajok jelentek meg Magyarországon

A HUN-REN Agrártudományi Kutatóközpont Növényvédelmi Intézetének (HUN-REN ATK NÖVI) munkatársai elsőként jelezték öt meztelencsigafaj hazai jelenlétét, vagy megerősítették...

Itt a Microsoft Copilot, az MI-alapú virtuális asszisztens

Yusuf Mehdi, Corporate Vice President & Consumer Chief Marketing Officer – 9/21 – 11am ET Épp most lépünk be...

Így látják a magyar egészségügy helyzetét a VOSZ szakértői

A magánegészségügyi szolgáltatók addig nem tudnak komplex, a fekvőbeteg-ellátás minden szegmensére kiterjedő szolgáltatásokat nyújtani, amíg az állami finanszírozás...