19.3 C
Budapest
2022. május. 21. szombat

Vizes Eb 2021 – Részleteket tudtunk meg a buborékról – hiába itt rendezik, a magyar szabályok nem érvényesek, a szigor óriási!

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Május 10. és 23. között Budapest ad otthont a 2020-ról elhalasztott vizes Európa-bajnokságnak. A szervezők törekedtek arra, hogy ebben a járványügyi helyzetben a létező legnagyobb biztonságot nyújtsák a résztvevőknek, és a közreműködőknek is. Ez okozhatott némi félreértést is.

A műúszók és a műugrók már hétfőn elkezdték a versenyeket az Európa-bajnoki érmekért. A magyar műugrócsapat egyik edzője szeretett volna a versenyre bejutni. Ezt a szervezők megtagadták, az is kiderült, miért történt mindez.

Mindenki ezt olvassa most!

Az Európai Úszó Szövetség, a LEN egy 16 oldalas dokumentumban tájékoztatta a résztvevőket a szigorú Covid-protokollról, ami minden résztvevő számára kötelező érvényű. A Magyarországra érkező versenyzőket már a határon, a Liszt Ferenc repülőtéren vizsgálták. Ezek után a résztvevőknek, a magyaroknak is, az úgynevezett buborékba kell vonulni.

Csak a szálloda, busz, uszoda viszonylatban mozoghatnak. Aki ettől eltér, az kizárja magát az Európa-bajnokságról. A Blikk megkereste Csurka Gergelyt, a LEN sajtómunkatársát, aki egyértelműsítette a szigorú protokollt.

Az uszodába az jöhet be egyáltalán, aki beköltözik a buborékba, azaz a hivatalos hotelekben lakik, tesztelésen vesz részt, és amíg a verseny tart, csak hotel-busz-uszoda térben tartózkodhat. Tekintettel arra, hogy ez egy Európa-bajnokság a LEN égisze alatt, a magyar szabályozás semmilyen formában nem érvényes. Az, hogy 51 résztvevő országról beszélünk, oltás és védettség totálisan változó, ezért nincs kivételezés: vagy buborék, vagy nincs belépés. Ha a műugrók az edzőt nem költöztették be a hotelbe, az az ő döntésük.”

A dokumentum előírja, hogy a védőmaszk használata mindenki számára kötelező. Úgynevezett Covid-marsallok vannak kinevezve, akik ellenőrzik és irányítják a csapatbuszok mozgását a szállodába, ahol negatív antigén gyorsteszt is szükséges a szobába lépéshez. Külön protokoll rendelkezik a szállodai szobák használatáról, amelyeket kizárólag a vizes Európa-bajnokság résztvevőinek alakítottak ki.

Ha valaki pozitív tesztet produkál, akkor a szobatársa azonnal karanténba kerül. Az étkezés is szigorúan be van osztva, a társadalmi távolságtartás szabályainak megfelelően. Ugyanígy szigorú szabályok vonatkoznak az edzések látogatására, a buszon való közlekedésre is.

Külön foglalkozik a dokumentum az edzőkkel is. Az edzőknek arcmaszkot kell viselniük, és tiszteletben kell tartaniuk a fizikai távolságtartást más személyekkel szemben, amikor ugyanazon a területen tartózkodnak. A helyiség méretétől függően tiszteletben kell tartani a szabályokat és legalább másfél méteres távolságot kell tartani. Az edzők a verseny ideje alatt nem tartózkodhatnak a medencetéren. Az edzői területen korlátozott számú edző tartózkodhat. Minden edző külön széket kap, azonban a 1,5 méteres fizikai távolságot tiszteletben kell tartani.

blikk

Hirmagazin.eu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Frissítés a lajosmizsei balesetről – a 70 éves néni belahalt sérüléseibe a kórházban..

Halálra gázoltak egy nyugdíjast Lajosmizsén Egy 70 éves asszony halt meg Lajosmizsén, miközben egy várakozó autó mögött állt, amelynek...

Gázolás az 5-ös főúton, Lajosmizsén: a jármű alól emelték ki az áldozatot..

Baleset történt Lajosmizsénél, elgázoltak egy gyalogost. Parkoló autóba bepakoló embert ütöttek el az 5-ös főúton, Lajosmizsén a Dózsa György...

Lengyelország – Krakkó: Vaddisznó tört be egy szépségszalonba, hatalmas károt csinált..

Vaddisznó rontott be egy krakkói lakótelepen működő kozmetikai szalonba. Az állat „nagy lendülettel” futott be a helyiségbe – közölte a PAP...

Boris Johnson felszólítást intézett Oroszországhoz

A brit miniszterelnök a mariupoli ukrán hadifoglyokkal való tisztességes bánásmódra szólított fel Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel telefonon folytatott...