23.9 C
Budapest
2022. május. 19. csütörtök

Vitáktól volt hangos a baloldali előválasztás első fordulója (A cikk videót tartalmaz).. Oszd meg!

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Hiába zárult le az előválasztás első fordulója a baloldalon, az üzengetés tovább folytatódik. Puzsér Róbert szerint karaktergyilkosságot folytatnak ellene, és azt írta: amíg költségvetés-hamisító szemkilövetők hívják magukat demokratikus ellenzéknek, addig mindig újra fog indulni a főpolgármesteri posztért.

Szakértők szerint az előválasztás első fordulójában tapasztalt érdektelenség is azt mutatja, hogy erre már a baloldali szavazók sem kíváncsiak.

Át kell értelmezni a pártok létjogosultságát és szerepét. Karácsony Gergely szerint ha az előválasztások végére az ellenzék nem tudja félretenni saját identitását, akkor megint veszíteni fog. Éppen ezért ő, a baloldal győztes főpolgármester-jelöltjeként azon fog dolgozni, hogy mindenkit egyesítsen. Azt ugyanakkor az ATV műsorában is elismerte, hogy nem lesz könnyű dolga.

A DK is beszállt Puzsér Róbert támadásába

Az egységet hirdető nyilatkozatok ellenére már a baloldali előválasztás első fordulója is vitáktól volt hangos. Míg Puzsér Róbert mindenkit, addig az MSZP–Párbeszéd jelöltjei egymást és az LMP által támogatott publicistát kritizálták.

Puzsér Róbert támadásába a Karácsony Gergelyt támogató Demokratikus Koalíció is beszállt. Gréczy Zsolt szombaton azt mondta: fel sem merül, hogy nyáron a publicista nyerjen.

„Majd bármi is múlik ezen abban az országban, ahol neoliberális milliárdosokból áll a baloldal? Majd bármi is múlik ezen abban az országban, ahol költségvetés-hamisító szemkilövetők hívják magukat demokratikus ellenzéknek?” – reagált Puzsér Róbert kedden az őt ért támadásokra. Az LMP jelöltje azt írta: „ha a képmutatás és az ostobaság a változás útjába áll, azt nem tekintem a magam kudarcának.”

Puzsér Róbert a tervek szerint az előválasztás második, júniusi fordulójában mérkőzne meg a baloldali győztes Karácsony Gergellyel és a liberális Sermer Ádámmal.

Feltéve, ha nem hiúsul meg a második kör: az Azonnali.hu információi szerint ugyanis míg a szocialisták ragaszkodnak a személyes regisztrációhoz, Puzsér Róbert már most leszögezte, hogy nem hajlandó ezt a technikai feltételt elfogadni. Kampányfőnöke azt mondta, ha nem lehet az interneten regisztrálni az előválasztás második körére, akkor nem vesznek részt azon, ugyanakkor ebből az MSZP sem akar engedni.

Érdektelenségbe fulladt az első forduló

Szakértők szerint ráadásul már az első forduló is érdektelenségbe fulladt. 2018-ban például a baloldali pártok a fővárosban több mint 550 ezer szavazatot szereztek.

„Ehhez képest mentek most el 36 ezren. Ami azt jelenti, hogy a budapesti teljes választókhoz képest is rém alacsony ez a szám, de ugyanígy a baloldaliak sem voltak nyitottak a baloldali előválasztásra” – nyilatkozta Farkas Örs politikai elemző.

Hozzátette: a baloldalnak azért sem érdemes az előválasztás első körére alapoznia, mert a májusi EP-választás ismét felülírhatja az ellenzéki erőviszonyokat.

Forrás: M1

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Élj hosszú életet, nem sok mindent kell tenned érte, de ezt mindenképpen: ..

Minden nap el kell fogyasztanod annyi folyadékot, amennyi elő van írva neked, ez pedig 50 kg testsúlynál 1,5...

Megfejthette a Bermuda-háromszög rejtélyét egy ausztrál tudós

Bár sokan azt hiszik, hogy a hírhedt atlanti-óceáni területen eltűnt járművek természetfeletti események következtében vesztek oda, Karl Kruszelnicki ausztrál...

Németország Leopard tankokat ad ajándékba Csehországnak, hogy Csehország tudjon adni régi fegyvereket Ukrajnának.. – Szólj hozzá!

Csehország 15 Leopard 2A4 típusú harckocsit kap Németországtól, és tárgyalásokat kezdett további 50, a legkorszerűbb Leopard-változathoz tartozó 2A7+...

Mariupol végleg elesett, egy ország két évszázados politikának vet véget Putyin

Mariupol védői több hónapos küzdelem után feladták a harcot, így elesett az Azovi-tenger melletti város utolsó bástyája, az...