34.1 C
Budapest
2022. június. 27. hétfő

Viszlát ingyen Facebook és Messenger! Magyarországon is változnak a mobilnetezés feltételei ..

Dátum:

Megosztás:

A jövőben jelentős változás elé számíthatnak azok a mobilinternetezők, akiknek nincs korlátlan mobilinternetük, és eddig adatforgalom nélkül használhatták a Facebookot, illetve az olyan ismert chatszolgáltatásokat, mint a WhatsUp, a Messenger vagy éppen a Viber.

Az európai távközlési felügyelet, a BEREC nemrég frissítette a hálózatsemlegességre vonatkozó irányelveit, és betiltotta azt a gyakorlatot, amely bizonyos alkalmazásokat vagy alkalmazáskategóriákat mentesít az internetszolgáltatók által megszabott adatkorlátok alól.

Ez azt jelenti, hogy egyes, eddig ingyenesen, adatforgalom és adatforgalmi díj nélkül használható alkalmazások is fogyasztják majd a mobilnetet, ami egyesek számára további költségekkel is járhat, hiszen a mobilnet így hamarabb elfogy.

Az új szabályozás egyébként azután született, hogy az európai bíróság kimondta: az európai internetszabályozás a forgalom egyenlő, megkülönböztetés nélküli bánásmódját írja elő, amit sért, hogy egyes szolgáltatók különbséget tesznek az internetforgalom típusai között, és vannak zéró tarifás opciók – írja a leet.hu.

Magyarországon is sok szolgáltató kínál olyan csomagokat, amelyek nem számítják bele az adatforgalomba a Facebook vagy a Messenger használatát. Ha minden igaz, a változás értelmében ez a gyakorlat megszűnhet, és ezen alkalmazások használata is az adatforgalomba kerül majd.

A BEREC döntése kizárólag az európai piacot érinti, az Egyesült Államokban például szövetségi szinten még nem merült fel, hogy ehhez hasonlóan módosítsák a feltételeket.

blikk

Hirmagazin.eu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

banner
onixmedia
weblap4u banner

Kapcsolódó hírek

Isten akkor küldi el hozzád a lelki társadat, amikor készen állsz igazán szeretni, nem akkor, amikor te akarod

Isten nem küldi el hozzád a lelki társadat, amíg a szíved valóban készen nem áll a találkozásra. Szeretünk hinni...

DIE WELTWOCHE: Visszatérhet a magyar Aranycsapat? – YouTube videó, az Aranycsapat legeredményesebb VB-szerepléséről

Frank Furedi magyar-kanadai író, társadalom-kutató és a Canterbury-i Kenti Egyetem szociológia emeritus professzora úgy látja, hogy a magyar...

Ezt eddig nem tették a kirakatba: aki ebbe a csoportba tartozik, ősztől négyszeres díjat fizet a gázért, de az áram is brutálisan drágul!

Aki kikerül a rezsicsökkentett díjszabás alól, annak a jelenlegi ár többszörösét kell kicsengetnie. A kormány két hete hozott rendeletet...

Alekosz brutálisan beleszállt a visszatérésre készülő Joshi Bharatba: „Mégis, miféle értéket akar képviselni? Olyat, amiben megmutatja, hogyan kell tönkretenni egy boldog családot?”

Ahogy arról médiánk is beszámolt, Joshi Bharat Palik László Hova tűnt? című műsorának adott interjújában bejelentette, fél éven...