7.8 C
Budapest
2024. április. 24. szerda
HomeFőhírekBelföldi hírekVisszatértek a kórházakba a katonák - videó

Visszatértek a kórházakba a katonák – videó

A Honvédelmi Minisztérium közleménye alapján hétfőtől ismét katonák segítik a kórházi dolgozók munkáját.

Hétfőtől a katonák ismét segítséget nyújtanak az egészségügyi intézmények dolgozóinak a szakképesítés nélkül ellátható logisztikai feladataikban

– írja a Telex a Honvédelmi Minisztérium közleményére hivatkozva.

A katonák az ország különböző pontjain, mintegy 23 kórházban segítik az egészségügyben dolgozók munkáját.

Hétfőtől 83 katonával segíti az egészségügyi dolgozók munkáját a honvédség, tavasszal még 1100 katona teljesített szolgálatot 93 intézményben. A szolgálatot teljesítők a logisztikai feladatok átvállalásával tehermentesítik az egészségügyi dologozókat: részt vesznek az érkező betegek testhőmérséklet-mérésében, a betegirányítási, betegkísérési és útbaigazítási, valamint adminisztrációs és szállítási feladatokban.

A portál szerint az intézkedés azt is jelezheti, hogy a kormány már az esetszámok felfutására készül. Erre utal az is, hogy Müller Cecília múlt héten úgy fogalmazott, nem kerülhetjük el a negyedik hullámot: „Európában már mindenhol emelkedik az új fertőzöttek száma a koronavírus delta variánsa miatt, és augusztus második hetétől már Magyarországon is látható ez a tendencia”.

atv.hu

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
securiton-tűzvédelem