23.3 C
Budapest
2022. augusztus. 11. csütörtök

Virológus: Nem lesz negyedik hullám Magyarországon..

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Rusvai Miklós szerint, ha a szennyvízadatok kedvezőek lesznek, akkor április közepén jöhet egy könnyítés.

Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) jogosan mondja, hogy lehet negyedik hullám, de ezt elkerülhetik azok az országok, ahol megfelelő lesz addigra az átoltottság – nyilatkozta az ATV Híradójának Rusvai Miklós. A virológus szerint

ha a szennyvízadatok kedvezőek lesznek, akkor két-három hét múlva, április közepén jöhet egy könnyítés. Teljes nyitásra ugyanakkor leghamarabb május végén vagy júniusban van esély szerinte.

Müller Cecília országos tiszti főorvos az operatív törzs tájékoztatóján egyébként azt mondta, hogy országos szinten ugyan stagnál a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben, de néhány településen emelkedik.

A víruskutató azt reméli, júniusban az üzletek, rendezvények, meccsek látogathatóak lesznek, és közterületen nem kell majd maszkot viselni – Rusvai ezeket nevezi nyitásnak. Ebben szerinte az időjárás is segíteni fog, az átoltottság növekedésével pedig a járványügyi mutatók – a lélegeztetőgépen lévők, elhunytak és kórházban ápoltak száma is – a szeptemberi szintre csökkenhetnek vissza.

Rusvai Miklós közölte: most vagyunk a járvány csúcsán, így a kedd és a szerda is kritikus lesz, mert ekkorra ugranak meg a kedvezőtlen adatok a hétvégén nem dolgozó laborok miatt. Ilyenkor a hétvégi vizsgálatok eredményei is hozzáadódnak a számokhoz.

A szakember úgy véli, ha a harmadik hullám májusban valóban véget ér, akkor ezzel a vírustípussal nincs több gondunk. “Ha nem jelenik meg egy radikálisan új mutáns, akkor szerintem Magyarországon harmadik hullám után negyedik hullámmal nem kell számolni” – mondta.

hvg

Hirmagazin.eu

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner

Kapcsolódó hírek

Nem valami jó hírek, még ha elméleti síkon is..

Egy apró változás elpusztíthatja a Földet és az összes bolygót Tudományos szimulációk azt sugallják, hogy a külső bolygók mozgásának...

Újabb háború törhet ki Európában

Nagy az esélye annak, hogy Koszovó és Szerbia között ismét fegyveres összetűzés alakuljon ki – nyilatkozta a sajtónak...

Nincs veszélyben hazánk zöldtőkéje

A fakitermelésre vonatkozó rendkívüli szabályok akkor lépnek életbe, ha az energiakrízis eljut arra a szintre, amikor a lakossági...

Angol extábornok: Putyin atomfegyvereket fog bevetni

Oroszország már többször fenyegetőzött azzal, hogy beveti nukleáris fegyvereit. Egy brit volt tábornok szerint a veszély valós. Úgy...
facebook