17.7 C
Budapest
2022. május. 16. hétfő

Virágzik az e-kereskedelem, felgyorsult a nethasználat Magyarországon!

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Nagyon úgy tűnik, hogy a koronavírus nincs hatással a hazai online szektorra. Az e-kereskedelmi tevékenység évről-évre ugrásszerűen nő és a friss Digital2020 jelentés szerint az internet-és mobilhasználat is gyorsuló tendenciát mutat.

Mindezek mellett a magyarok nagymértékben fogyasztanak social-media tartalmakat is. Csak januárban 6 millióan keresték fel az ismert közösségi média felületeket. Jelenleg ez a szám tovább gyarapodhat – magyarázza Evenich András SEO és marketing szakértő.

Az internetes kereskedelem magában foglalja a termékek és szolgáltatások a világhálón történő adás-vételét, amely online fizetőeszközök (SimplePay, Barion, PayPal..stb.) vagy átutalás segítségével történik. Mindegyik pénzügyi megoldás hatékony, az átutalás belföldön azonnal teljesül, nem kell órákat vagy napokat várni.

A koronavírus előtti időszakban az e-kereskedelem igen jelentős volt, ha az online tortát vizsgáljuk, jelenleg pedig robbanásszerű emelkedést mutat. 2020 elején leginkább háztartási cikkeket vagy mobiltelefonokat vásároltunk. Az Extrém Digital korábban is jelentős forgalmat bonyolított le, jelenleg pedig rohamtempóban megy a biznisz.

A válság kitörése óta beindult az online éttermi üzlet is. Hazánk polgárai – ha lehetőségük van rá – nagyon jól betartják a „maradjotthon” rendeletet. Ugyanakkor az éttermek nem zártak be, sőt pont ezért óriásit nőtt a forgalmuk, munkatársat pedig nem rúgtak ki, hanem átszervezték a feladatokat. A vírus előtt a futárcégek és éttermek lightosan toboroztak kollégákat. A járvány megjelenése után, viszont mindenki ilyen irányban szeretett volna újratervezni. A Netpincér nemrég csak és kizárólag egyéni vállalkozói igazolvánnyal rendelkezőket vett fel vagy kiszervezi a feladatokat. Ezzel szemben más iparágak pedig a túlélésért küzdenek!

Pörög az online-világ

Az éttermek mellett, aki csak teheti a világhálóra „költözik” és próbál újra-és előretervezni. Mindezek mellett a kártékony cégek vagy kamuvállalkozások is megjelentek. Negatív példa a hatástalan fertőtlenítőszereket árusító webshopok. Nagyon körültekintően kell tehát vásárolni és vagy böngészni a gyarapodó kínálat mellett. Evenich András, a kulcsszó marketing szakértője szerint a netes világ korábban sem volt veszélytelen. A felhasználóknak egyre inkább a hiteles boltokban vagy piactereken kell shoppingolnia.

A fentebb említett Digital2020 felmérés szerint a hazai internethasználat idén januárig 19 ezerrel nőtt, ez a szám a későbbiekben további erősödést eredményezhet. Fejlődő tendenciát mutat továbbá a mobilkapcsolatok száma is. Amely – a tanulmány szerint – a magyar lakosság teljes népességének a 120%-át mutatja. A 3 és 5G hálózatokon töltött használati idő csaknem 76%-os, annak ellenére, hogy az 5G még nem rendelkezik teljes lefedettséggel és nem mindegyik szolgáltatónál érhető el. Ugyanakkor a 4G hasít rendesen. Ez abból is következik, hogy az e-kereskedelem bármilyen eszközön végezhető, csak legyen rajta wi-fi vagy mobilnet. – teszi hozzá a szakértő.

Facebook az élen

Magyarországon a közösségi média szóra leginkább a Facebook ugrik be. A képzeletbeli rangsort a YouTube követi. A Digital2020 januári felmérést elemezve meglepő, hogy a Facebook-jelenlét: kedvelések száma, megosztások vagy az üzenetküldés, leginkább a hölgyek körében népszerű. Posztolások tekintetében 15 férfi mellé 26 nő jut. Ebből egyértelmű, hogy az e-kereskedelmi tevékenység során a célközönség a női vásárlók.

Nagyon sok webshop kifejezetten rájuk épül. Olyan ez, mikor színházba a férfiak csak kísérőnek mennek el, a nők pedig élvezik az adott darabot. Nem véletlen, hogy a jelenlegi Facebook-os színházi közvetítések is a hölgyek körében aratnak sikereket. Evenich András szerint, itt van még kiaknázatlan lehetőség és folyamatosan fejleszteni kell a szolgáltatásokat. Igaz egy online közvetítés nem adhatja vissza a klasszikus színházi életérzést!

Az e-kereskedelem tehát dübörög és ez a fejlődés a jövőben sem lassulhat. Aki ilyen vállalkozásban látja az újratervezést vagy az üzleti potenciált, törekedjen az egyediségre és a hatékonyságra. Mindezek mellett kövesse a trendeket és új lehetőséget is!

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Amerika ezeket a “kedvező feltételeket” ajánlotta fel Oroszországnak, hogy megadhassa magát! .. – Szólj hozzá!

Feltételek Oroszország kapitulációjához: A katonai akciók leállítása, a csapatok visszavonása oda, ahol február 24-e előtt voltak, és megbánni...

Hihetetlen érdekességek a magyar labdarúgás történelméből

Most a magyar futball rajongóinak próbálunk kedvezni és összegyűjtöttünk érdekes statisztikákat az NB 1-ből és a magyar válogatottról. Az...

Recep Tayyip Erdogan török államfő külpolitikai főtanácsadója a Reuters hírügynökségnek adott interjúban azt mondta: a finnek és svédek NATO-csatlakozási szándéka nemzetbiztonsági ügy Törökországnak –...

Recep Tayyip Erdogan török államfő külpolitikai főtanácsadója a Reuters hírügynökségnek adott interjúban azt mondta, Törökország nem zárja be...

Halálos baleset, ketten meghaltak..

Ketten haltak meg abban a balesetben, amely a 31-es főúton történt vasárnap délután Heves és Jászapáti között. A Heves...