12.8 C
Budapest
2024. április. 17. szerda
HomeFőhírekBelföldi hírekVillanyoszlop okozhatta Veronánál a busz tragédiáját? + VIDEÓ

Villanyoszlop okozhatta Veronánál a busz tragédiáját? + VIDEÓ

forrás: inforadio.hu

A tragédia helyszínén készült képekből és felvételekből egy grafikusművész készített animációt. Ez alapján azt feltételezi, hogy akár a kidöntött villanyoszlop is okozhatta a tüzet a buszban.

A veronai buszbaleset okozta trauma feldolgozásának megkönnyítése érdekében beszélgetést tartottak az utazásra autóbuszt biztosító Pizolit Személyszállító Kft. dolgozói, gépkocsivezetők és szerelők, szakértők és érdeklődők részvételével még a hétvégén Kiskunfélegyházán. Ezen a találkozón mutatta be M. Fekete György grafikusművész a kisfilm-animációját a szerencsétlenségről – írta az inforadio.hu.

Arra hívta fel a figyelmbet, hogy az autópálya érintett szakaszát bemutató felvételeken látszik egy villanyoszlopsor, az ütközés utáni képeken viszont már egyetlen lámpa sem ég. Ebből arra következtetett, hogy a busz sodródásakor a szalagkorlát kidöntött egy villanyoszlopot és ez rövidzárlatot okozhatott.

Villanyoszlop okozhatta Veronánál a busz tragédiáját?
Verona, 2017. január 21.
Az előző napon este történt buszbaleset helyszíne az A4-es autópályán az észak-olaszországi Veronánál 2017. január 21-én. A város közelében a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjait Franciaországból hazaszállító autóbusz balesetet szenvedett, majd kigyulladt. Tizenhat középiskolás diák életét vesztette, huszonhatan megsérültek.
MTI Fotó: Varga György

A grafikus szerint ez gyújthatta be az üzemanyagnyílás sérülése következtében gázolajat. Hozzátette, az olasz hatóságok azonban azt állítják, hogy a tűz akkor keletkezett, amikor a busz a pillérnek ütközött.

 

Most népszerű

weblap4u banner
Pannon Work