2.3 C
Budapest
2023. november. 29. szerda

Villámhírek a Reuters-től, a világ fontosabb eseményeiről

Dátum:

Megosztás:

Németország államosította a gázimportőrt, a Uniper-t, Nagy-Britannia pedig korlátozta a vállalkozások villamos energia és gáz nagykereskedelmi árát, Európa legutóbbi lépéseivel, amelyek célja, hogy a télen égve maradjanak a lámpák és a fűtések.

Miközben Görögország nagyobb áramszámla-támogatást ad az energiatakarékoskodóknak, az olasz gyümölcstermesztők pedig hegyi barlangokat használnak az energiaszámlák csökkentésére, a Reuters rovatvezetője, Gavin Maguire felteszi a kérdést, hogy Európának kockáztatnia kellene-e a társadalmi következményeket, és több atomerőmű felé kellene-e hajolnia.

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, ha tetszik, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

A részvények estek, míg a biztonságos menedékek, például az államkötvények és a dollár emelkedett, mivel az amúgy is aggódó befektetők elmenekültek a kockázati eszközök elől. Mivel az Egyesült Államok jegybanki jegybankja a nap folyamán újabb agresszív kamatemelést hajt végre, a jelentős jegybanki döntésekkel teli héten, a volatilitás kulcsfontosságú piaci mutatói többhetes csúcsokhoz közeledtek.

gy kvadrillió jen hever tétlenül a japán háztartásokban, készen arra, hogy külföldre szállítsák, amikor a külföldi hozamok vonzóbbá válnak, és ez a pillanat már ezen a héten elérkezhet.

Egy vezető európai iparági csoport arra figyelmeztetett, hogy a cégek elveszítik a Kínába vetett bizalmukat, és hogy befektetési célpontként megromlik, kulcsfontosságú tényezőként hivatkozva a „rugalmatlan és következetlenül végrehajtott” COVID-politikára.

A YouTube egy új módszert mutatott be az alkotók számára, hogy pénzt kereshessenek rövid formátumú videókkal, mivel a TikTok egyre erősödő versennyel néz szembe. A Google tulajdonában lévő streaming szolgáltatás bevezeti a hirdetéseket a Shorts videó funkciójában, és a videó készítőinek a bevétel 45%-át biztosítja.

Az iráni hatóságok közölték, hogy három ember, köztük a biztonsági erők egyik tagja meghalt az országban elsöprő zavargások során, mivel egy rendőri őrizetben lévő nő halála miatti harag ötödik napja szította a tiltakozásokat. Mahsa Amini halála az iráni erkölcsrendőrségre helyezi a reflektorfényt, amelynek feladata, hogy őrizetbe vegye azokat az embereket, akik megsértik az ország konzervatív öltözködési szabályait.

Kína minden erőfeszítést megtesz annak érdekében, hogy békés „újraegyesítésre” törekedjen Tajvannal – mondta a kínai kormány szóvivője, miután Peking többhetes katonai manővereket és háborús játékokat folytatott a sziget közelében.

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, ha tetszik, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

Az Egyesült Államok haditengerészetének egyik hadihajója és egy kanadai fregatt rutinszerűen áthaladt tegnap a Tajvani-szoroson – közölte mindkét nemzet katonasága.

Az FBI által a múlt hónapban Donald Trump floridai otthonában lefoglalt dokumentumok felülvizsgálatára kinevezett amerikai bíró arra kérte Trump ügyvédeit, hogy mondják el, tervezik-e azt állítani, hogy az iratok titkosítását a volt elnök feloldotta, ahogy állította.

A bőrfertőzések, a hasmenés és a malária elterjedt Pakisztán árvíz sújtotta régióinak egyes részein, 324 ember halálát okozva – közölték a hatóságok, hozzátéve, hogy a helyzet kikerülhet az ellenőrzés alól, ha nem érkezik meg a szükséges segély.

A Genial/Quaest közvélemény-kutatása szerint Luiz Inacio Lula da Silva volt brazil elnök 10 pontra növelte előnyét Jair Bolsonaróval szemben a jövő havi elnökválasztás előtt. Miközben Brazília az urnákhoz készül, beszámolunk a fenyegetéssel és megfélemlítéssel szembesülő transz-jelöltekről. És miközben Bolsonaro fegyvertörvényei felvértezik Brazília pimasz banktolvajait, rekonstruáljuk az ország elmúlt évek egyik legmegrázóbb rablását.

Egy évtizeddel az önuralmi kísérletük óta a szíriai kurdok attól tartanak, hogy Damaszkusz és ellenségük, a török ​​kormány nyilvánvaló közeledése a nehezen kivívott életmódjukba kerülhet. Ankara és Damaszkusz közötti bármilyen normalizálás átformálja az évtizedes szíriai háborút.

Macron Oroszországra húzva azt mondja, hogy a kerítésvédőknek fel kell ébredniük

Az ENSZ Közgyűlésén a világ vezetőinek mondott beszédében Macron arra figyelmeztetett, hogy Oroszország Ukrajna elleni inváziója megosztja a világot, és helyreállítja a „gyarmatosítás korát”.

„Azok, akik ma hallgatnak – önmaguknak ellenére vagy titokban, bizonyos cinkossággal – egy új imperializmus ügyét szolgálják, a kortárs cinizmust, amely lerombolja a világrendet” – mondta Macron 30 perces beszédében, amelyben felszólította az országokat, hogy ne tovább ülni a kerítésen.

„Amikor azt hallom Oroszországot, hogy készen áll az új együttműködésre és egy új, hegemónia nélküli nemzetközi rendre, ez egy hosszú történet. Mi alapján? A szomszéd megszállása, a határok be nem tartása, amit nem szeretsz. Mi ez a rend? Ki ma hegemón? Oroszország” – mondta.

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, ha tetszik, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

Macron elvetette azt a narratívát, amely szerint a Nyugat az elavult értékeket próbálta megvédeni, hogy érdekeit szolgálja, és a világ többi része szenvedett emiatt. „Felszólítom e közgyűlés valamennyi tagját, hogy támogassanak bennünket a béke felé vezető úton, és tegyenek lépéseket annak érdekében, hogy Oroszország feladja a háború választását, hogy felismerje a saját és ránk háruló költségeket, és véget vessen agressziójának” „Nem arról van szó, hogy tábort kell választani Kelet és Nyugat között, hanem mindenki felelőssége, hogy tiszteletben tartsa az ENSZ alapokmányát.”

Forrás

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Válságban van Kulcsár Edina és G.w.M házassága? Árulkodó mondatok a szépségkirálynőtől…

Kulcsár Edina nemrég bejelentette, hogy ezentúl csak azok láthatnak bele a családi életükbe, akik előfizetnek rá. Nos, vannak akik bizony...

Egyenlőre gyógyíthatatlan, gyulladásos betegség terjed Magyarországon, sok a beteg gyerek is

Az elmúlt húsz évben drasztikusan emelkedett a gyulladásos bélbetegségekben (IBD) szenvedők száma. Hazánkban mintegy 60 ezer beteget tartanak...

Életben lévő magyar túszról érkezett információ az izraeli hatóságoktól – videó

A kormány értesítést kapott az izraeli hatóságoktól, ami szerint a két eltűnt magyar állampolgárból egy biztosan életben van...

Az Atlético Madrid, a Lazio, a Dortmund és a Barcelona is továbbjutott

A Manchester City kétgólos hátrányból fordítva biztosította csoportelsőségét, korábban továbbjutott már abból a csoportból az RB Leipzig is....