10.2 C
Budapest
2023. március. 30. csütörtök

Villámcsődület és rekordkísérlet is lesz a tánc világnapján

Dátum:

Megosztás:

Ma van a Tánc Világnapja. A Művészetek Palotája előtti téren bárki csatlakozhat ahhoz a flashmobhoz, ahol színes tü-tü szoknyákban lehet táncolni. A részletekről Ertl Péter, a Nemzeti Táncszínház igazgatója beszélt.

1983 óta, a klasszikus balett óriásának tartott Jean-Georges Noverre születésnapján, április 29-én ünnepli a világ „A Tánc Világnapját”. A Nemzeti Táncszínház és a Magyar Táncművészek Szövetsége már hosszú évek óta gálaestet rendez a táncművészet legnagyobb ünnepén.

„Ez az ünnep különösen fontos számunkra – mondta Ertl Péter, hozzátéve, hogy a”Tánc Világnapja” fókuszba helyezi a táncművészetünket, ilyenkor beszélgethetünk a táncosainkról, művészeinkről, alkotóinkról, táncegyütteseinkről”.

Ertl Péter kifejtette, hogy a vasárnap esti gálaesten az előző év Táncszövetség által díjazott művészei lépnek fel, köszöntve a friss, idei díjazottakat.

Hozzátette, hogy vasárnap délelőtt a Pas De Bridge elnevezésű flashmobra várják az érdelődőket, amely a Góbi Rita Társulat közreműködésével valósul meg.

„Bárki csatlakozhat, alkalmat teremtünk, hogy kicsit táncoljanak a fiatalok, és dolly (tütü) szoknyákkal tesszük még látványosabbá az eseményt.

Ebben az évben a Nemzeti Színház, és a MUPA előtti téren valósul meg ez a flashmob, ahol reményeink szerint közel 100 fiatal fog táncolni”

– mesélte, hozzátéve, hogy már nagyon várják az új Nemzeti Táncszínház elkészültét. „Az építkezés ütemesen zajlik, a tervek hétről hétre valósággá válnak. A következő évadban, tehát 2018-19-es színházi évadban vehetjük birtokba az épületet” – mesélte Ertl Péter.

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Somogyi Erika: jó ebédhez szól a nóta – videó

Jó étvágyat kívánunk! https://www.youtube.com/watch?v=BFlZvpoSH-Q YouTube Hirmagazin.eu

Itt vannak Oroszország békefeltételei

Oroszország részletezte azokat a feltételeket, amelyek teljesülése esetén véget érhet a háború. Moszkva csak saját feltételei mentén hajlandó békét...

A drágulással kapcsolatban is üzent a magyar vásárlóknak a Tesco-vezér

Pálinkás Zsolt szerint tetőzött az élelmiszerárak inflációja, Magyarország pedig jó hely üzletelni. .. Hogy aztán ez mit is jelent,...

Tovább csökkenti a trappista árát az egyik legnagyobb bolt – érdemes várni hétfőig a vásárlással

Újabb húsz százalékkal lesz olcsóbb a magyarok kedvenc sajtja. Borítékolható, hogy nem marad el a válasz a többi...