11.5 C
Budapest
2024. február. 23. péntek

Világsztár akarsz lenni Te is? .. Most már nincs akadály! .. Bárkiről klónozni lehet egy virtuális barát vagy barátnő másolatot!

Dátum:

Megosztás:

Enias Cailliau a Telegramon bármikor beszélget barátnőjével, Sachával: hangüzeneteket, SMS-eket és alkalmanként szelfit küld neki.

De Sacha valójában nem az igazi, ő Cailliau valós barátnőjének mesterséges intelligenciával működtetett klónja, aki GirlfriendGPT-nek hívnak.

És Cailliau megosztotta a kódját az interneten, hogy bárki szabadon létrehozhassa saját AI barátnőjét. Akárkiről.

A legfrissebb hírek itt!

„Megszállottan érdekelt az OpenAI Large Language Model, izgatottan figyeltem, hogy miként lehet emberszerűen viselkedő hasonmásokat létrehozni, amelyek pont úgy viselkednek és reagálnak, mint az eredeti személyek” – meséli Cailliau. „Aztán láttam, hogy számos mesterséges intelligencia-barátnő-projekt felbukkant, de legtöbbjük zárt forráskódú, fizetős változat. Azért akartam elkészíteni a nyílt forráskódú verziót, hogy mindenki kedvére elkészíthesse a saját másolatát.”

 

A mesterséges intelligenciával működő barátnők létrehozása mind népszerűbb, ahogy a mesterséges intelligencia eszközök, mint például a GPT-4 fejlődnek és egyre hitelesebben képesek az élő személyeket megjeleníteni.

Nemrég itt mi is beszámoltunk, hogy Caryn Marjorie Snapchat influenszer AI barátnővé változtatta magát, és a Telegramon percenként egy dollárért a rajongók beszélgethetnek vele – bármiről, erotikus témákról is. Ez a chatbot gyorsan népszerű lett, több mint 70 000 dollárt termelt az első héten.

A legfrissebb hírek itt!

Azóta a Caryn AI mögött álló cég elindította Amouranth AI barátnős verzióját. Egy másik fejlesztő a ChatGPT-t és más AI-modelleket használta virtuális „feleség” létrehozására. A Replika szintén lehetővé tette prémium előfizetésért, hogy a felhasználók úgymond romantikus kapcsolatokat alakítsanak ki a chatbotjával. Ezek azonban mind fizetős alkalmazások, s a „barátnők” jól megkérik az árát a „barátságnak”.

Cailliau elmondta a Motherboardnak, hogy a nyílt forráskódú GirlfriendGPT-nek az elkészítéséhez először egy nagy nyelvi modellt épített fel, amelyet úgy alakított ki, hogy pontosan tükrözze barátnője, Sacha személyiségét. Ő a Google csevegőbotját, Bardot használta a személyiség klónozására. Ezután az ElevenLabs mesterséges intelligencia szövegfelolvasó szoftverrel létrehozta barátnője hangját. Szelfi készítőt is hozzáadott a kódhoz, amelyet a Stable Diffusion szöveg-kép generálóhoz kapcsolt, hogy képeket készítsen róla. Végül mindezt Cailliau a Telegramhoz kapcsolta a Steamship nevű alkalmazás segítségével – mellesleg ennél a cégnél dolgozik.

Cailliau azt mondta, azért használta a barátnőjét sablonnak, mert a legjobban ő ismeri a lány viselkedését.

mesterséges intelligencia

Sokan nyugtalanítónak találják az ötletet, hogy egy emberi partnert igény szerint mesterséges intelligencival működő klónná alakítsanak. Cailliau azonban elmondta, hogy az igazi Sascha szívesen részt vett a projektben, és lenyűgözte, hogy klón készül róla. Abban azonban mindketten egyetértenek, hogy a bot hangja még nem igazán sikerült, kissé Siri-szerű lett.

A kész chatbot „nagyon menő”, de még dolgozni kell rajta, mondta az igazi Sascha.

Cailliau folytatni akarja a munkát, most a mesterséges intelligencia személyre szabott hosszú távú memóriájának fejlesztésén dolgozik, hogy az emberek tartalmasabb beszélgetéseket folytathassanak.

A legfrissebb hírek itt!

„Azt gondolom, hogy a mesterséges intelligencia társaságot tud nyújtani. Mindenki kaphat általa egy tökéletes emlékezőtehetségű társat, akivel megoszthatja és megvitathatja ötleteit.”

Cailliau kódja sikeresen terjed a GitHubon.

„Látom a jövőt – mondja – amelyben mindenkinek saját, személyes mesterséges intelligencia-társa lesz az eszközein. Ezek sokféle szempontból hasznosak lesznek, például üzletre, szórakozásra, játékra – és igen, a párkapcsolatokra is. Ez a fajta számítástechnika hamarosan nagyon-nagyon emberszabású lesz.”

Forrás

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Ma este egy romantikus vígjáték – Randiguru – videó

Albert (Kevin James), a jámbor könyvelő fülig szerelmes egy hírességbe: az elbűvölő és gyönyörűséges Allegra Cole-ba (Amber Valletta)....

Olcsóbb és teljes körű hozzáférést szeretne az Xbox Game Pass előfizetőknek a Microsoft

Csak azoknak kell a teljes árat fizetniük, akik kitartanak az Xbox-szal rivalizáló játékkonzolok mellett. Folytatódik az Activision Blizzard felvásárlásával...

Brutális állatkínzás Hajdú-Biharban: fejbe lőtt kutyát találtak – 18+

Egy budapesti állatkórházban próbálják megmenteni a püspökladányi kutyát. A püspökladányi Mancsmentő Állatvédő Egyesület a közösségi oldalán osztott meg egy...

Ahogy drágul az üzemanyag, egyre sűrűbben fordul elő, hogy a benzinkúton fizetés nélkül akarnak távozni..

Fizetés nélkül távozni nem csak a boltokból szokás, a szarkák gyakran a benzinkutakat is úgy hagyják ott, hogy...