0.4 C
Budapest
2023. november. 30. csütörtök

Vigyázz, hogy kivel ülsz egy asztalhoz!

Dátum:

Megosztás:

Vajon mennyire számít étkezési szokásainkban az, hogy milyen társaság vesz körül? Ha kíváncsi vagy rá, a következőkből megtudhatod!

Vigyázz, hogy kivel ülsz egy asztalhoz

Kollégiumi diákokat figyelve kanadai kutatók rájöttek arra, hogy ha a soványak és túlsúlyosak együtt néznek filmet, s közben rágcsálnivalókat majszolnak, akkor a soványak veszik át az irányítást: ha ők sokat esznek, akkor a többiek is bátran azt teszik, míg a vizsgálatban résztvevők sokkal nagyobb önfegyelmet tanúsítottak, amikor csak túlsúlyosok társaságában nassoltak.

A kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy evés közben sokkal nagyobb szerepet játszik a szociális nyomás, mint maga az étel: ha egy ,,csont és bőr” barátunk nagy adag ételt fal fel, akkor ezt mi is megengedjük magunknak, azt gondolván, hogy ha ő ennyit eszik, és mégsem látszik rajta, akkor bizonyára mi is megtehetjük.

Egyszóval: a legveszedelmesebb vacsorapartner egy nagy étvágyú, ám sovány vendég! A védekezés egyetlen módja, ha előre felmérjük és elfogadjuk egyéni adottságaink különbözőségét, és saját ,,érdekeinket” szem előtt tartva, jólétünkért táplálkozunk, s legfeljebb csak a szemünket ,,hizlaljuk”.

Persze érdekes volna egy olyan vizsgálat eredményét is megismerni, hogy milyen hatással van a többiekre egy tudatosan egészségesen táplálkozó személy, különösen, ha még sovány is.

 

Forrás: napidoktor

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

PET-palack visszaváltás: Nemcsak lehetséges, kötelező is!

BUDAPEST (2023. november 29.) – Jövő év elejétől kötelező PET-palack visszaváltás lép életbe Magyarországon, ami talán érdemben hozzájárulhat...

Megszabadulna fölösleges kilóitól?

Fogyjon velünk lemondások nélkül! A lakosság nagy része küzd súlyfelesleggel, ami egyrészt esztétikai probléma, de sokkal inkább egészségügyi, hisz súlyos...

Álmodozó kényelem – útmutató a stílusos és kényelmes pizsamák kiválasztásához nők számára

Az alvás minőségének javítása érdekében ügyelj arra, hogy a hálószobában ne csak friss levegő legyen. Igaz, hogy az...

Válságban van Kulcsár Edina és G.w.M házassága? Árulkodó mondatok a szépségkirálynőtől…

Kulcsár Edina nemrég bejelentette, hogy ezentúl csak azok láthatnak bele a családi életükbe, akik előfizetnek rá. Nos, vannak akik bizony...