11.9 C
Budapest
2022. szeptember. 29. csütörtök

Vigyázat, hidegrázós, azaz gyönyörű előadás! Így énekelte az amerikai himnuszt Joe Biden beiktatásán Lady Gaga – videó

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Az énekesnő – stílusához méltóan – egyedi szettben állt az amerikaiak tízmilliói elé.

Az énekesnő ismét elkápráztatta a rajongóit / Fotó: Northfoto

Az énekesnő ismét elkápráztatta a rajongóit / Fotó: Northfoto

2021. január 20-a minden kétséget kizáróan Joe Bidenről szól, az USA új elnökére áradó figyelmet azonban – ha csak pár perc erejéig is – sikerült magára irányítania annak a Lady Gagának aki a 2016-os Super Bowl után ismét fantasztikusan énekelte el az amerikai himnuszt.

A különleges alkalomhoz egyedi szerelés is párosult, Gaga ugyanis arany mikrofonnal, arany fülessel, arany galamb díszekkel valamint a már-már ikonikusnak számító szőke hajkoronájával állt színpadra.

„Sok mindent kell meggyógyítanunk és helyreállítanunk” – Erről szólt első elnöki beszédében Joe Biden

Letette hivatali esküjét Joe Biden, ő az USA 46. elnöke /Fotó: MTI/AP/Pool/Saul Loeb

Letette hivatali esküjét Joe Biden, ő az USA 46. elnöke /Fotó: MTI/AP/Pool/Saul Loeb

Biden néhány perccel ezelőtt tette le hivatali esküjét, beiktatásán Bill Clinton, George W. Bush és Barack Obama volt elnökök is megjelentek, viszont nem jött el a leköszönő Donald Trump. Mint ahogyan arról a Blikk is beszámolt Trump, a leköszönő amerikai elnök az Andrews támaszponton szerdán elmondott búcsúbeszédében megköszönte az elmúlt négy, „rendkívüli évet”, továbbá sok sikert kívánt a következő kormánynak, majd közölte: nem tűnik el, követi az eseményeket, mindig harcol majd az amerikai népért, illetve „valamilyen formában visszatér”.

Trump egyébként az első olyan elnök 1869 óta, aki nem vesz rész utódja beiktatásán, Mike Pence, Trump alelnöke azonban jelen volt a ceremónián.

Biden első elnök beszédében a nemzet egységét hangsúlyozta:

„Ez amerika napja, a demokrácia napja! Most nem egy jelölt győzelmét ünnepeljük, hanem egy ügyét, a demokrácia ügyét. Az emberek akarata győzedelmeskedett. A demokrácia nagyon törékeny, de most a demokrácia nyert” – mondta első elnöki beszédében Joe Biden, aki megemlékezett a két héttel ezelőtti zavargásokról is, ám elmondta, hogy most újra egységesen állnak itt és a demokráciát ünnepli, a nézeteltéréseket félretéve az országért dolgoznak.

Biden ezt követően köszönetet mondott a beiktatáson is jelen lévő elődeinek: Barack Obamának, illetve George W. Bushnak és Jimmy Carternek is, aki bár nem volt jelen, de telefonon beszéltek egymással.

„Ez egy nagyszerű nemzet, és mi jó emberek vagyunk. Sok mindent kell megjavítanunk és begyógyítanunk. Annyi áldozatot követelt a vírus, mint ahány amerikai meghalt a második világháborúban. Milliónyi állás szűnt meg” – sorolta Biden.

Biden ezt követően elmondta, hogy egyesíteni akarja a nemzetet, majd minden amerikait arra kért, csatlakozzon hozzá. Tombol a düh, gyűlölet, törvénytelenség, vírus, erőszak, ám szerinte együtt mindent helyre lehet hozni. „Ne az ellenfelet lássuk meg egymásban, hanem a szomszédot” – fogalmazott.

Az országot fenyegető veszélyként megemlítette a fehér felsőbbrendűséget, a belföldi turizmust, illetve a szélsőséget, amit véleménye szerint „le kell győznünk”. Ezt követően az ország egységének helyreállításáról is beszélt, illetve felidézte Lincoln szavait, amit a rabszolgaságot eltörlő emancipációs bejelentésében mondott. Lincoln akkor azt mondta az egész lelkét belerakta a proklamációba, most pedig Biden így fogalmazott: „Én is az egész lelkemet beleteszem, hogy helyreállítsuk a nemzet egységét” – írja a CNN.

Az USA 46. elnöke továbbá arról is beszélt, hogy ez sikerül majd, mert az Egyesült Államok sosem bukhat el. „A politikának nem kell pusztító tűznek lennie, az egyet nem értésnek pedig nem kell háborúvá fajulnia” – mondta.

„Arról biztosítalak benneteket, minden amerikai elnöke leszek (…) Ki kell nyitni a szívünket és ha meg akarjuk érteni a másikat, az ő cipőjében is járni kell. Szükségünk van egymásra, mindannyiunk erejére, a vírus ellen nemzetként kell küzdeni. Azt ígérem, ahogy a Biblia mondja: keresztül fogunk menni ezen együtt, túljutunk ezen együtt” – jelentette ki az amerikai elnök.

Biden a beszédében külön kitért Kamala Harris alelnökségére is. Harris ugyanis nem csak az első nő ezen a poszton, de az első afroamerikai és az első ázsai-amerikai is. „Ki mondja, hogy nem haladtunk?” – tette fel a kérdését Biden azt követően, hogy megemélekezett Martin Luther Kingről és a több százezere fekete menetéről, akik 1968-ban vonultak a Capitoliumhoz, hogy polgárjogokat követeljenek az amerikai feketéknek.

Biden a beszédében megígérte, hogy védi majd Amerikát a közjó érdekében.

„Védem az Alkotmányt. Védem a demokráciát. Védem Amerikát”

 mondta.

Joe Biden eskütétele – videó:

Biden a beszédét követően a Twitteren vallott szerelmet a feleségének:

Videó: https://twitter.com/i/status/1351918910199631872

Kamala Harris első tweetje alelnökként:

A beiktatáson egyébként a Capitolium két héttel ezelőtti ostroma, illetve a koronavírus miatt a megszokott, több százezeres tömeg helyett most csupán alig néhányan voltak jelen.

A hiányzó tömeget mintegy 200 ezer amerikai zászló jelképezte.

blikk

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Orbán Viktor munkája nem volt hiábavaló! .. Jelzésértékű, hogy az EP-ben az európai reneszánszban reménykedő pártok határozottan kiálltak Magyarország mellett!

A támadásokról eleget hallottunk, eleget élvezkedett ezen a baloldali sajtó, arról azonban keveset beszélünk, hogy a vörös többségű...

2023. április 30-ig magánszemélyeket nem tehetnek ki önkormányzati bérlakásból!

Az MTI szerint Karácsony Gergely főpolgármester javaslatát egyhangúan támogatta a testület.. A döntés értelmében a Fővárosi Önkormányzat vállalta a...

Hamar itt a hideg, és aki egész évben nem készült fel, az könnyen megfázik, de van megoldás!

Kurkuma, gyömbér, sárgarépa, ebből készíts ívólevet! A gyömbér miatt egy kicsit erős lesz, de meg kell inni, és akkor...

„Sándor, Sándor, tűnj a p…mból” – skandálták az abortusztörvény ellen tüntetők a Belügyminisztérium előtt – Így zajlott a demonstráció

Szeptember 13-án jelent meg a Pintér Sándor, belügyminiszter nevéhez köthető rendelet, amely az abortusztörvény egyik mellékletén változtatott: eszerint...