32.1 C
Budapest
2022. augusztus. 17. szerda

Videó készítés webshopoknak – ezért éri meg videó készítésbe vágni a fejszéd

Dátum:

Megosztás:

A videó készítés és a YouTube csatorna indítás minden vállalkozás számára kiváló lehetőséget jelent marketing céljaik elérésére.

A videózás ma az egyik legerőteljesebb online trend, s egyben a leghatékonyabb marketing eszköz, amelyet egyre nagyobb számban használnak azok a cégek, akik gyorsan, egyszerűen és hatékonyan szeretnék elérni potenciális ügyfeleiket.
Ebben a cikkben megmutatjuk, milyen előnyei vannak a cégek számára a videózásnak, és hogy milyen tartalmakat érdemes készíteni.

Az elmúlt évtizedben a médiafogyasztási szokásokat átírta a multimédiát kiváló minőségben lejátszó okostelefonok elterjedése, a videómegosztó csatornák berobbanása az életünkbe, valamint az egyre növekvő igény a gyors és minimális erőfeszítést igénylő információszerzésre. Rövid idő alatt a videók váltak a legnépszerűbb online tartalmakká, s ma már, ha egy cég el akarja érni a célcsoportját, akkor azt legegyszerűbben hasznos és érdekes videókkal teheti meg.

Miért szuper lehetőség a videó készítés a webshopoknak?

Egész egyszerűen azért, mert a videók képesek arra, amire egyetlen más típusú tartalom sem: gyorsan és egyszerűen tudnak elmagyarázni bonyolultabb akár tartalmakat is.

Ha videót nézel, nemcsak a szövegre és a saját fantáziádra kell hagyatkoznod, hiszen a multimédia több érzékszervre is hat, és a megértést a hang és a látvány is segíti.

Ráadásul egy jól összerakott videó az érzelmekre is képes hatni, így könnyebben elérheted egy ilyen tartalommal, hogy a nézőből vásárló legyen.

Mindezek mellett videó készítés tovább előnyöket is kínál a vállalkozások számára:

–          gyors és egyszerű interakció az ügyfelekkel

–          sokoldalú felhasználási lehetőség

–          több kattintást hoznak, mint más tartalmak

–          képesek izgalmassá varázsolni egy kevésbé érdekes terméket is

–          akár működés közben is bemutathatod a termékedet

–          növelhetik az ügyfél lojalitását

–          segítik a Google / YouTube találati listán elfoglalt helyezést.

Milyen típusú videók kerüljenek a webshopra?

Készíthetsz termékbemutató videót, amelyben nem buzdítod vásárlásra a nézőt, egyszerűen csak bemutatsz neki egy szuper terméket (vagy szolgáltatást).

Népszerűek az összehasonlító videók is, amelyek egyazon gyártó több termékét vagy különböző cégek hasonló produktumait mutatják be, a különbségekre helyezve a hangsúlyt.

Az unboxing videókat imádják a nézők a webshopokon és a YouTube-on is. Ennek az az oka, hogy a „kicsomagolós videó” főleg az érzelmekre hat – a néző osztozik a videóssal a termékkel való találkozás örömében és izgalmában. Az ilyen tartalmak főleg az intuitív vásárlások számát dobják meg.

listázó videók is igen kedveltek („3 legjobb okosóra”„Az 5 legjobb karácsonyi ajándék férfiaknak”) – ezekkel inspirációt adhatunk a nézőknek a vásárláshoz.

A felsoroltakon kívül más típusú videókkal is előrukkolhatsz – a lényeg, hogy vágj bele minél előbb! Ha segítségre van szükséged, keresd bizalommal a DLX MEDIA kreatív ügynökséget, ahol A-Z-ig segítenek Neked az online tartalomgyártásban, közösségi média kommunikációban.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Pedáns vagy kényszerbeteg, aki állandóan takarít?

A rendet és a tisztaságot mindenki, ám az utat, ami elvezet odáig, csak nagyon kevesen szeretik, sőt a...

Mit tegyünk, ha az idegeskedés miatt fáj a gyomrunk?

A gyomorfájdalom több ok miatt is kialakulhat. A fájdalmat kiválthatják vírusfertőzések, savas reflux, de gyomorfekély is állhat a...

Féltékenység, pénz, megcsalás – ezek a szakításhoz vezető leggyakoribb indokok

A kapcsolatok gyakran ugyanazokon a problémákon csúsznak el. Ilyen a pénz, az elköteleződés kérdése vagy a kommunikáció hiánya....

Eddig ezt cm-ben nem tudták túlszárnyalni, 230 cm és 82 kg-os, kapitális harcsa..

Óriás harcsát fogtak a gyomaendrődi Sirató-holtágon még két éve, de azóta sem fogott Magyarországon senki ilyen hosszú hatcsát.. Kétszázharminc...
facebook