12.9 C
Budapest
2024. február. 25. vasárnap

Vezető NATO-tiszt hivatalosan bejelentette a III. világháborút!

Dátum:

Megosztás:

NATO-parancsnok: készüljön mindenki, háborúzni fogunk Moszkvával!

Nem sokkal a svéd illetékesek vészjósló figyelmeztetése után egy vezető NATO-tiszt is azt mondta nemrég, hogy a tagországoknak és a lakosoknak „életüket megváltoztató konfliktusra” kell felkészülniük, aminek katonai mozgósítás is a része lehet.

Svédországban heves vitákat és pánikvásárlást váltott ki Carl-Oskar Bohlin polgári védelmi miniszter, valamint Micael Bydén katonai főparancsnok, akik a közelmúltban egy nagy háború kirobbanásának lehetőségéről beszéltek – bár Ulf Kristersson miniszterelnök ellentmondott nekik.

A napokban pedig a NATO egyik magas rangú tisztje is kiállt mellettük, és szinte visszhangozta a vészjósló szavakat. „Amíg a fegyveres erők felkészültek a háború kitörésére, addig a polgároknak is fel kell készülniük egy olyan konfliktusra, amely az életük teljes megváltoztatását teheti szükségessé” – mondta Rob Bauer holland tengernagy.

A tiszt a NATO védelmi vezetőinek brüsszeli találkozója után kijelentette: háború kitörése esetén nagy számú civilt kell mozgósítani, a kormányoknak pedig olyan rendszereket kell létrehozniuk, amelyek képesek erre.

„Be kell látnunk, hogy nem magától értetődő a béke, és ezért fel kell készülnünk egy Oroszországgal való konfliktusra”

– fogalmazott.

Rob Bauer hozzátette, „a vita azonban ennél sokkal többről szól. Az ipari bázisnak és az embereknek is meg kell érteniük, hogy ki kell venniük a részüket a felkészülésből”. A tengernagy – aki a NATO Katonai Bizottságának elnöke – kiemelte és dicsérte azokat a svéd vezetőket, akik az ország hivatalos NATO-csatlakozása előtt minden állampolgárt arra szólítottak fel, hogy készüljenek fel a háborúra.

Videó

Az admirális szerint fontos felismerni, hogy „nem minden esetben lehet előre tervezni, és nem minden lesz szép és jó a következő húsz évben”.

A jövő héten mintegy 90 ezer NATO-katona kezdi meg a szövetségnek a hidegháború óta tartott legnagyobb hadgyakorlatát. A Steadfast Defender 2024 elnevezésű művelet létszáma a tavalyi bejelentése óta több mint a duplájára nőtt, és az a célja, hogy felkészítse a tagállamokat egy lehetséges orosz invázióra.

A NATO magas rangú tisztviselői azonban egyre inkább aggódnak amiatt, hogy a kormányok és a magánfegyvergyártók lemaradnak a hazai felkészülésben.

Az ukrajnai konfliktus miatt a fegyver- és lőszerkészletek kimerültek,

és a jelenlegi termelési ütem mellett évekbe telik, mire a készletek feltöltődnek – jegyezte meg a The Telegraph című brit lap.

Akár a kötelező sorkatonaság is visszatérhet?

Eközben Oroszország „megháromszorozta katonai kiadásait, amelyek az állami költségvetés 40 százalékát teszik ki, továbbá Moszkva felpörgette gyártókapacitásait” – teszi hozzá az újság tudósítója. „Minden téren készen kell állnunk. Rendszereket kell kiépíteni, hogy több embert találjunk – ha lesz, háború, ha nem. Akkor lehet mozgósításról, tartalékosokról vagy sorkatonaságról beszélni” – fejtegette az admirális, utalva arra, hogy

véget érhet az a korszak, amikor sok európai országban megszüntették a hadkötelezettséget és csak hivatásos katonák kerültek állományba.

Rob Bauer arról is beszélt, hogy egy olyan ipari bázisra kellene támaszkodni, „amely a lehető leggyorsabban képes fegyvereket és lőszert gyártani, hogy harcban tudjunk maradni, ha belekerülünk egy konfliktusba”.

Videó

Forrás

HIRMAGAZIN.EU

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

L.L. Junior: Fejek hullottak

L.L. Juniorhoz is eljutottak a vállalkozását érő kemény negatív vélemények: alkalmazottaktól vált meg, egy hónapig minden nap személyesen...

Ezt a 15 filmet mindenki látni akarja 2024-ben

Ha megnézzük a következő 12 hónapra tervezett mozis és streaming-filmek listáját, sok izgalomra számíthatunk! Ki ne szeretné megnézni George Miller Mad...

Házasodna a gazda: Roland és Niki 2020-ban azonnal összeköltöztek a műsor után, azóta is együtt vannak

Hosszútávra terveznek. Roland gazda a Házasodna a gazda 2020-as évadában ismerkedett meg Nikivel, akiről nemrég az RTL stábjának mesélt. Mint mondta, választottjával a műsor...