Home Sport Nemzeti sportok, nemzetünk sportolói Veszprémi győzelem, .. de milyen izgalmak voltak.. – nagyon sok kép és...

Veszprémi győzelem, .. de milyen izgalmak voltak.. – nagyon sok kép és még több videó

0
https://www.nemzetisport.hu/kezilabda/2024/04/ennel-izgalmasabb-modon-aligha-nyerhetett-volna-a-veszprem?utm_campaign=2024-04-26&utm_medium=email&utm_source=nso_napi_hirlevel

A Telekom Veszprém rossz kezdés után 32–31-re megverte odahaza az Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén.

KÉZILABDA
FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
TELEKOM VESZPRÉM–AALBORG HANDBOLD 32–31 (12–17)
Veszprém, 5275 néző. V: I. Covalciuc, A. Covalciuc (moldovaiak). 
VESZPRÉM: CORRALES –Vajlupau 5 (4), REMILI 6, FABREGAS 4, Ligetvári, el-Dera, Descat 2. Csere: JENSEN (kapus), J. OMAR 3, Pesmalbek 2, Casado 2, Sandell 1, Koszorotov 1, Gasper Marguc 1, Elísson 5. Edző: Momir Ilics
AALBORG: LANDIN – Björnsen 2, HOXER 4, ARNOLDSEN 4, Hald 3, VLAH 4, Juul 1. Csere: Norsten (kapus), Möllgaard 1, M. Hansen 3 (2), ANTONSEN 4, L. Nilsson 2, Barthold 3, Larsen, Nielsen. Edző: Stefan Madsen
Az eredmény alakulása. 6. perc: 1–4. 13. p.: 4–8. 20. p.: 8–10. 29. p.: 10–16. 35. p.: 15–21. 40. p.: 19–21. 48. p.: 23–24. 53. p.: 27–27. 59. p.: 30–30. Kiállítások: 8, ill. 4 perc. Hétméteresek: 6/4, ill. 2/2
MESTERMÉRLEG
Momir Ilics: – A második félidőben megmutattuk a karakterünket, keményen védekeztünk és húsz gólt lőttünk, jó volt ezt látni az első játékrészt követően. Az Aalborg remek csapat, amely jól kézilabdázott, mi viszont gyengén kezdtünk, sok tiszta helyzetet hibáztunk. Szerencsére a folytatásban meg tudtuk mutatni, hogy mit tudunk, milyen az igazi arcunk. Hátravan még egy mérkőzés, amelyre szeretnénk minél alaposabban felkészülni.
Stefan Madsen: – Fantasztikus meccset játszottunk a Veszprémmel, mint mindig, most is óriási volt a hangulat. Természetesen csalódottak vagyunk, hiszen volt esélyünk a nagy különbségű sikerre. Az első félidőben remekül védekeztünk, a második játékrészben viszont jelentős problémáink adódtak, a hazaiak keményebben játszottak és ez megzavart minket. Apró dolgok döntenek ilyenkor. Mindenki tudja, hogy ez még csak az első félideje volt a párharcnak, hazai pályán szeretnénk hasonlóan jó meccset játszani, és kivívni a négy közé jutást.

ÖSSZEFOGLALÓ

Már messziről ki lehetett szúrni Mikkel Hansen hosszú haját és rajta a szinte világító fehér fejpántját, ahogy a két csapat bevonult melegíteni a Veszprém Arénába egy órával a Telekom Veszprém–Aalborg férfi kézilabda Bajnokok Ligája-negyeddöntő első mérkőzésének kezdete előtt. A dánok idény végén visszavonuló sztárja ezúttal is a maga tempójában, visszafogottan és rezignált arccal végezte a feladatokat, már ha végezte, és ebben láthatóan nem nagyon zavarta meg sem az edző, sem a csapattársai. Viszont meglepően sokszor nézett át a másik térfélre, hogyan készül az ellenfél.

Közben a hazai szurkolók lassan megtöltötték a lelátókat, ami jelezte, mindenki egyetért a városban abban, hogy ez lesz az idény legfontosabb hatvan perce otthon, és a legnagyobb téttel bíró párbaja. Viszont amikor elkezdődött a meccs, a hazai játékosok kicsit minta beragadtak volna, mert mire a negyedik perc utolsó másodpercében megszerezték az első góljukat, a dánok már túl voltak kettőn, Niklas Landin pedig egymás után hárította Hugo Descat ziccerét és hetesét.

Az Építők így hamar lépéshátrányba került, Aleks Vlah úgy tört be középen, egy az egyben Ludovic Fabregas mellett, mintha edzésen csinálná és az a világ legtermészetesebb dolga lenne, majd bejött a félidő nagy részében csak törülközőjével a térdén a kispadon ücsörgő Mikkel Hansen, és értékesítette a büntetőjét, így a dánok a nyolcadik percben már 5–1-re vezettek. A hazai csapat csak az első tíz perc után mutatott életjeleket, Rodrigo Corralesben egyre több labda akadt el, a játék pedig felgyorsult, amivel csak az volt a gond, hogy ezt a tempót az Aalborg is simán tudta követni, és igyekezett is tartani a különbséget.

A magyar bajnok küzdött, de csak nem tudott előrelépni, amire a hazai közönség azonnal reagált, és még hangosabban kezdte buzdítani a kedvenceit, aminek meg is lett az eredménye, pillanatok alatt két gólra jött fel a Veszprém, amire csak időkéréssel tudott reagálni Stefan Madsen, a vendégek mestere. Jó időben tette, mert a játék képe a hazaiak hirtelen jött lendülete ellenére nem változott, a keményen védekező vendégek továbbra is egy lépéssel a sokkal pontatlanabbul lövő és többet hibázó ellenfél előtt jártak, amely csak nehezen tudta feltörni a dán falat. A hazaiak zavarodottságát jól mutatta, hogy az utolsó támadásuknál egyszerűen nem vették észre, hogy üres az emberhátrányban játszó dánok kapuja, így lecsúsztak egy könnyű gólról, amire pedig nagy szükségük lett volna.

A csarnok füttykoncertben úszott, amikor a félidő végén a moldovai játékvezetők hosszú percekig videóztak, miután Descat egy vendégtámadás végén odacsapott Thomas Arnoldsen fejére, de a francia szélső végül megúszta a piros lapot, csak kétperces kiállítást kapott, így elmaradt az időn túli hetes, pedig Mikkel Hansen már nagyon készült rá. Ami riasztó adat volt, hogy az első harminc percben a Veszprém csupán tizenkét gólt tudott szerezni, amire mindössze egyszer volt példa az idény során: Plockban tizenegyig jutottak, és nagy vereség is lett belőle. Momir Ilicsnek valahogy fel kellett ráznia a második játékrészt emberhátrányban kezdő együttesét, mert az első félidő képe alapján nem volt benne a hazai gárdában a fordítás.

Közben az O-szektorban váratlan vendég tűnt fel, a meccskeretből kimaradt francia irányító, Kentin Mahé tapsolt a csapatnak a többi drukkerrel, akik kihasználták az alkalmat közös fotózkodásra is,. Viszont a Veszprém csak nem tudott felzárkózni, pedig az akarással nem volt gond, az egyik támadásnál Jahja Omar és Fabregas egymás kezéből vették ki a labdát Nedim Remili passza után, gól azonban nem lett a támadásból.

Az idény során a közönség talán még sosem élt együtt ennyire a csapattal, amely bár hátrányban játszott, szünet nélkül buzdította és hajtotta előre. Negyedórával a vége előtt a Veszprém egy gólra jött fel, a játéka is feljavult, a dánok pedig mintha kicsit megilletődtek volna, így felcsillant a remény. Az első egyenlítési esélyt Remili elkapkodta, majd Mike Jensen óriási védései után Jahja Omarnak és Szergej Koszorotovnak sem sikerült élnie a lehetőséggel és egalizálnia, ennyi idő pedig éppen elég volt a dánoknak ahhoz, hogy kicsit összekapják magukat.

Hat perccel a vége előtt aztán egy gyors indítás után Agustín Casado góljával egyenlő lett az állás, amire egyedül a mérkőzés elején, null–nullnál volt példa, a kérdés csak az volt, az Építők a hajrában ki tudja-e használni a megszerzett lélektani előnyt. Az utolsó percekre beállt Mikkel Hansen, de a hazaiak nem estek össze, és az elképesztő izgalmak után mégiscsak ők örülhettek, ugyanis Jahja Omar utolsó pillanatban szerzett gólját rövid videózás után megadták a játékvezetők, így a Veszprém 32–31-re nyert, és ugyan sovány előnnyel, ám mégiscsak előnnyel utazhat a jövő heti visszavágóra, Dániába.

Vélemények:

Bjarki Mar Elísson, a Veszprém balszélsője: – Az első félidőben voltak problémáink, lehet, hogy túlságosan is akartunk. Az ellenfél is jól játszott, jól védekeztek a dánok, Landin több fontos védést mutatott be. Fordulás után sikerült rendezni a sorokat, és a javunkra fordítani a meccset. Aalborgban a legjobb játékunkra lesz szükségünk, hiszünk benne, hogy sikerül továbbjutnunk.

Sebastian Barthold, az Aalborg balszélsője: – Nagy meccs volt egy remek atmoszférájú csarnokban. Szeretünk itt játszani, jól is kezdtünk, az első félidővel elégedettek vagyunk. Sajnos az utolsó tizenöt-húsz percben nem sikerült jól teljesítenünk, a Veszprém agresszívabb játékával nem tudtunk mit kezdeni. Az álmunk továbbra is az, hogy ott legyünk a kölni négyes döntőben, ezért küzdünk.

A mérközésről:

18:33

VILÁGSZTÁROK

A Veszprém a Szeged elleni bajnoki győzelemmel hangolt az Aalborg elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntőre, amelyen hazai pályán minél nagyobb előnyt kell kiharcolnia a dániai visszavágóra.

Világsztárok csapnak össze csütörtökön a Veszprém Arénában a Telekom Veszprém–Aalborg Bajnokok Ligája-negyeddöntő első mérkőzésén, az egyik oldalon Nedim Remilivel, Ludovic Fabregasszal, Rodrigo Corralesszel és Lukas Sandell-lel, a másikon Niklas Landinnal, Lukas Nilssonnal, Aleks Vlahhal és a Magyarországon valószínűleg utoljára pályára lépő, az idény végén visszavonuló Mikkel Hansennel.

18:35

SZÁZSZÁZALÉKOS

A dánok legutóbb tavaly december 7-én kaptak ki a Bajnokok Ligájában, akkor hazai pályán a PSG-től, és csoportmásodikként közvetlenül bejutottak a negyeddöntőbe, így március 6. óta nem léptek pályára a sorozatban. A hazai bajnokságra koncentráltak, simán megnyerték az alapszakaszt, és eddig a rájátszásban sem veszítettek.

A magyar bajnoki címvédő a küszöbén áll annak, hogy százszázalékos teljesítménnyel zárja az alapszakaszt, amire több mint egy évtizede nem volt példa. 

Az örök rivális Szeged elleni nagy különbségű győzelemmel hangoltak a csütörtöki BL-találkozóra, már számos játék­elemet gyakoroltak, így az emberelőnyös támadás elleni védekezést, amit a dánok is előszeretettel alkalmaznak.

18:35

MIKKEL HANSEN!!!

Az említett négy játékos mellett kiemelten kell figyelni a jobbátlövő Mads Hoxer Hangaardra, aki rengeteget van pályán, védekezésben és támadásban is kiemelkedő teljesítményre képes, a csapat gólpasszainak több mint egyharmadát ő adja, és 69 találattal a gárda legjobb gólszerzője. Mindkét statisztikai mutatóban megelőzi a klub legnagyobb ászát, Mikkel Hansent. Kitűnő az irányító és a beálló közti kapcsolat, Landin meccsenként átlag 32 százalékkal véd, és mint a skandinávok általában, a mezőnyjátékosok nagyszerűen egy-egyeznek.

18:36

ILICS

Momir Ilics együttesének ebben az idényben különösen jó a támadójátéka, meccsenként több mint harmincöt gólt szerzett, öttel többet, mint az Aalborg, és hatékonyabban is lőtt kapura. A gyorsaságát is jobban használja ki, több mint másfélszer annyi gólt szerzett gyors lerohanásból dán ellenfelénél, a felállt fal elleni támadójátéka pedig kreatívabb a Remili, Fabregas kettősnek köszönhetően.

Facebook-post

18:36

SZERDÁN JÁTSZOTTÁK


Kielce (lengyel)–Magdeburg (német) 27–26 (14–13)
Montpellier (francia)–THW Kiel (német) 39–30 (20–16)      

18:36

SZERDÁN JÁTSZOTTÁK


Kielce (lengyel)–Magdeburg (német) 27–26 (14–13)
Montpellier (francia)–THW Kiel (német) 39–30 (20–16)      

18:46

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A magyar csapat piros-fehér mezben és piros nadrágban, a vendégek tiszta világoskékben.

18:48

2. PERC

Jensen hosszas akció, majd Vlah kontra után talál be, Descat ziccert ront. 0–2!

18:49

3. PERC

Előtte Remili adta el, után Arnoldsen, Fabregas kiharcol egy hetest, Descat lövését kirúgja a jobb sarok elől Landin!

18:50

5. PERC

Jahia átlövésből a bal felsőba talál, a szaggatottról. 1–2

18:51

5. PERC

Hasonló módon válaszol Hoxer, Vajlupau balról a túloldali kapufára lő, ballal. 

18:52

7. PERC

Vlah betörése és lövése is hibátlan, jó támadás végén Fabregas a lécre ejt. 1–4

18:53

7. PERC

Ballal nagy lövést ereszt meg a szaggatottról Jensen, de nagyot véd Corrales, a másik oldalon Landinba lő bevetődve Fabregas passzával Descat!

18:54

8. PERC

Lihetvári odakap Vlahnak, hetes. Hansen jobbal a bal alsóba lő.

18:54

MA LÁTJUK ŐT UTOLJÁRA MAGYARORSZÁGON JÁTSZANI

Twitter-post

18:54

HAZAI IDŐKÉRÉS, MERT 1–5

Twitter-post/videó

18:57

10. PERC

El-Dera gólját elveszik belemenésért, Arnoldsen laza csuklóval lő a jobb alsóba a szaggatottról, picit felugrással… 1–6

18:57

11. PERC

Remili átlövését bevédi a jobb felsőbe Landin. Kellett!

Már csak 60 százalékban véd. 

18:58

11. PERC

Remili lő egy gólt, kihagy egy helyzetet, Corrales véd kettőt, Vlah ziccerénél már tehetetlen.

Twitter-post/videó

19:00

13. PERC

Remili bombagólja után Corrales újabb nagyot véd. Vlah lövését elérte a bal felső előtt. De övék a kipattanó, Fabregas nem figyel, Arnoldsen simán megveri, s bevetődve jobbal a bal alsóba lő… Fabregasnak két perc is. Jön Pesmalbek. 

19:01

14. PERC

Jahia tízméteres lövése elmegy a jobb felső mellett.

19:03

16. PERC

Szép támadások, Descat a bal szélről, Antonsen beállóból eredményes.

19:04

17. PERC

Vlah pattintott passza eljut Antonsenhez, jobbra vetődve jobbal a jobb alsóba lő, ismét meglepve Corralest. 5–10

19:05

18. PERC

Sandell kiharcol egy hetest, Antonsen kiáll. Valjupau ballal Landin lába között a léc alá pattint!

19:06

NYITOTT VÉDEKEZÉS ITT…

… Jensen-ziccer ott, de véd Corrales!

19:07

19. PERC

Sandell betalál betörésből, Fabregas labdát szerez, Descat az üres kapuba talál. 8-10

19:07

IDŐKÉRÉS A VENDÉGEKTŐL

19:10

20. PERC

Juul a bal szélről a léc alá tekeri a labdát, egyébként hetes lett volna. Pesmalbek azonnal eladja, Björnsen abszolút ziccerben… de hatalmasat véd Corrales. Vajlupau jobbról nem talál kaput…

19:11

22. PERC

Vlah jól cselez, és a léc alá pattint a felugró Corrales lába alatt. 8–12, visszaállt az időkérés előtti négygólos különbség.

19:12

23. PERC

Koszorotov nagy passza passzívnál, Pesmalbek három védő között bevetődik, s jobbal a bal felsőbe talál.

19:12

23. PERC

L. Nilsson tízről gigászi nagy gólt lő a jobb felsőbe.

19:14

25. PERC

Pesmalbek újabb beállósgólja.

Vajlupau kiáll két percre, nem megy ma neki, és hetes is.

19:15

MIKKEL HANSEN JOBBAL A BAL FELSŐBE LŐ

10–14, Corrales három hetest védett ebben a BL-idényben.

19:16

26. PERC

Casado hát mögötti passzát Möllgaard üres kapus góllal bünteti…

19:16

ZÚG AZ ÉBRESZTŐ, ÉBRESZTŐ! C. KÓRUS

19:18

MÉG SOHA

Egyik csapat sem nyert még BL-t, de döntőt játszottak: az Aalborg 2021-ben, a Veszprém 2002-ben, 2015-ben, 2016-ban és 2019-ben.

19:19

28. PERC

Hosszas támadás, kiváló a dán fal.

19:19

29. PERC LABDACSERE

19:20

29. PERC

Remili ballal egy méterrel talál a jobb felső fölé, aztán simán elfut a hatosig Björnsen. 10–16.

19:20

SOKKAL LELKESEBB ÉS ÖSSZESZEDETTEBB AZ AALBORG, MONDJUK KI

Twitter-post/videó

19:21

29. PERC

Björnsen kiáll el-Dera ellökéséért, két perc. És hetes.

19:21

ÉS ÁPOLÁS, ROSSZUL ESETT AZ ÁTLÖVŐ

19:22

29. PERC

Vajlupau ballal szétlövi a jobb felső sarkot. 

19:22

30. PERC

Hoxer ballal a bal alsóba lő hétről, szétesett a hazai védelem. Remilit ellökik, hetes ez is.

19:23

30. PERC

Vajlupau ballal ismét a jobb felsőbe lő. 12–17

19:25

EZ ALIGHA LESZ KIÁLLÍTÁS

Twitter-post/videó

19:26

CSAK KÉT PERC, BIZONY

És időntúli szabaddobás nincs, érdekes.

19:27

30. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

Corrales védi Vlah ziccerét! Descat odacsap aztán Arnoldsennek, videózás.

19:27

KÉT ÉVVEL EZELŐTT…

Két évvel ezelőtt a Veszprém a BL-negyeddöntő kétmeccses párharcában legyőzte az Aalborgot, hazai pályán hét góllal nyert, igaz, akkor még nem volt a dán keretben a két legnagyobb sztár, Landin és Hansen. Utóbbinak ráadásul ez az utolsó lehetősége arra, hogy megnyerje a Bajnokok Ligáját.

19:28

HAZAI PÁLYA

Eddig négyszer fordult elő a magyar férfi kézilabda NB I történetében, hogy a Telekom Veszprém (vagy ahogyan éppen hívták) hibátlan teljesítménnyel nyerte meg az egységesített alapszakaszt: 2005-ben, 2009-ben, 2010-ben és 2011-ben. Ebbe nem számoltuk bele azokat az idényeket, amikor két csoportra osztották az alapszakaszt, és kiesik az a kettő is (2014–2015, 2015–2016), amelyben az Építők a SEHA-liga-kötelezettségei miatt csak a rájátszásban csatlakozott a mezőnyhöz.

Most jöhet az ötödik, ugyanis az OTP Bank-Pick Szeged elleni 36–27-es győzelem után minden bizonnyal újra sikerül százszázalékosan végeznie a csapatnak, a kiesés ellen küzdő Komló (május 4.) és a már kiesett Fejér-B.Á-L. Veszprém (május 15.) nem okozhat gondot Momir Ilics együttesének. Egy rekordot azonban így is felállíthat a klub, amely a legtöbb bajnoki gólt, 1008-at az előző évadban szerezte, igaz, akkor a második helyen végzett a Szeged mögött. Most, két mérkőzéssel a vége előtt 974-en áll, ez közel 41 gólos meccsenkénti átlag, amire még sosem volt példa az egyesület és a magyar élvonal történetében.

19:28

AZ ÉPÍTŐK SŰRŰ IDÉNYHAJRÁ ELÉ NÉZ.

A két bajnokin kívül a gárda a Bajnokok Ligájában április 25-én és május 1-jén csap össze a dán Aalborggal, a párbaj már a június 8–9-i kölni négyes döntőbe jutásról dönt. A Magyar Kupa négyes döntőjét május 18–19-én rendezik Tatabányán, és ott van még a Szeged elleni, az egyik fél második győzelméig tartó bajnoki döntő, amelyet a kettő esemény között kell majd megrendezni.

19:41

FORDÍTANI KELL!
Fotó: N. P. T.

19:41

E KÉT CSAPAT

Háromszor nyert előző 6 BL-meccséből.

19:42

A HIVATALOS NÉZŐSZÁM: 5275

19:42

31. PERC FOLYTATJUK!

19:43

MAHÉ AZ ULTRÁK KÖZÖTT

Fabregas meg befordul Remili passzával, és a bal alsóba lő. 13–17

19:43

31. PERC

Antonsen és Fabregas összefut, kettős ápolás. Pályán Hansen is.

19:51

32. PERC SEMMI BÜNTETÉS

De elég annak a labda elvétele, majd Hoxer s Barthold gólja, közben rossz el-Dera lövéssel.

19:53

36. PERC

Antonsen és Fabregas gólváltása, Vajlupau hetese Landiné, újabb rossz támadás után ed-Dera Elísson elé passzol, akinek a betörése pazar. 17–21

19:56

KILÁTÁS A SAJTÓTERASZRÓL

19:57

11. PERC

L. Nilsson közbelövése tökély, 19–22.

19:58

42. PERC

Remili felelőtlen passzát azonnal megbünteti elfutásból Arnoldsen.

19:59

FOTÓ: SZABÓ MIKLÓS

20:00

44. PERC

Remili átlövése szép, Koszorotové meg szerencsés, közben eladja L. Nilsson. Aki aztán ad egy gólpasszt Jensennek. 21–24, Corrales le, M. Jensen váltja.

20:01

FELKEMÉNYEDETT VÉGRE A HAZAI VÉDELEM

20:02

BÚCSÚZIK A LEGENDA
Fotó: Szabó Miklós

20:03

AZÉRT…

Twitter-post/videó

20:04

47. PERC

Hoxernt szereli Vajlupau, azonnal indít, Remili értékesíti a helyzetét! 23–24, régen volt ilyen sovány a dán elől. 

20:05

47. PERC

Éles szögből nagy gólt és nagy ünneplés Björnsentől. Elísson a bal szélről válaszol… Jensen meg véd egy nagyot!

20:07

50. PERC EZ IGEN!

Jensen kikapja a bal felső elől az elfáradó Arnoldsen átlövését!

Twitter-post/videó

20:12

JAHIA PASSZA UTÁN

Twitter-post/videó

20:15

28 ITT, 29 OTT

Elísson ziccerben a balon, ma nem tud rontani!

20:15

3/3 NEKI

Barthold is hasít, ő balról lepi meg a kapust, pimasz módon a lába között talál be. 

20:16

58. PERC HAZAI IDŐKÉRÉS

20:16

ZÚG A CSARNOKBAN A VELETEK VAGYUNK!

20:18

59. PERC JAHIA BALLAL A BAL ALSÓBA LŐ A SZAGGATOTTRÓL, CASADO PASSZÁBÓL

Jensen kikapja a bal felső elől az elfáradó Arnoldsen átlövését!

Twitter-post/videó

20:18

60. PERC

Hoxen lövését fogja (!) Jensen, de szabaddobás. Labdacsere.

20:18

DÁN IDŐKÉRÉS

20:19

54 MÁSODPERCCEL A VÉGE ELŐTT

20:20

60. PERC

Ó, szép átlövésgól a dánok házi gólkirályától, Hoxertől. Válaszol-e a hazai gólzsák, Remili?

20:21

60. PERC

Nem ő, Elísson válaszol balról. EGYENLŐ.

20:21

60. PERC

Van vissza 9 másodperc, labdát szerez Jahia, az utolsó másodpercben 9-ről a bal sarokba lő. GYŐZTES GÓL?

20:22

ÉS GÓL A GÓL, NYERT A VESZPRÉM!!!

Véget ért a mérkőzés!

Gratulálunk sportolóinknak a kimagasló sportteljesítményért! Hirmagazin.eu

Forrás

Hirmagazin.eu

Exit mobile version
Megszakítás