0.9 C
Budapest
2023. december. 1. péntek

Vészjósló események zajlanak Európa határain – megismétlődik, amitől sokan rettegnek?

Dátum:

Megosztás:

Európa vezetésének nem betelepíteni kell a migránsokat, hanem kiszállítani őket a saját hazájukba – jelentette ki a kormányszóvivő keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Hollik István emlékeztetett: hétfőn a német, a francia, az olasz és a máltai belügyminiszter elfogadott egy javaslatot a kötelező betelepítési kvótáról, amit nemsokára az uniós belügyminiszterek tanácsa elé terjesztenek.

A kormányszóvivő erre úgy reagált: Magyarország a migránsok hazaszállításában szívesen vállal feladatot, de „arról szó sem lehet, hogy részt vegyünk a betelepítésben és a kötelező szétosztásban”.

A kormány ezután is tartja magát a magyar emberek akaratához, azaz semmilyen betelepítési kvótát, kötelező elosztási mechanizmust nem támogat – közölte.

 A kabinet fenntartja azt a véleményét – folytatta Hollik István -, hogy a migráció veszélyezteti Európa biztonságát, ezért nem a határokat kell megnyitni, a bevándorlókat pedig szétosztani, hanem a határokat tengeren és szárazföldön egyaránt meg kell védeni.

A szóvivő arról is beszélt, a kormány aggodalommal figyeli azt a folyamatot, hogy az olasz baloldali kormány megalakulása után azonnal megnyitották az olasz kikötőket, és újra érkeznek Afrika felől, a Földközi-tengeren keresztül az olasz partokhoz a migránsok. Teljesen nyilvánvalónak nevezte, hogy közülük tízből kilencen gazdasági bevándorlók.

A hétfőn Máltán született megállapodás miatt pedig újabb milliók érkeznek majd Európa irányába – tette hozzá.

Hollik István úgy fogalmazott, a bevándorláspárti politikusok „nem nyugszanak”, a távozó bevándorláspárti Európai Bizottság ugyanis az utolsó heteit is arra használja fel, hogy áterőltesse a kvótamegállapodást a tagállamokon, és kényszerpályára helyezze a novemberben megalakuló új brüsszeli testületet kvótaügyben.

Kijelentette, a magyar kormány ezt minden erejével ellenezni fogja, és mindent megtesz, hogy az EU semmilyen kötelező kvótáról szóló irányelvet, jogszabályt ne fogadjon el.

Arra a felvetésre, hogy a hírek szerint Frans Timmermans európai bizottsági alelnök New Yorkban találkozott Soros Györggyel, a kormányszóvivő úgy reagált: Timmermans már korábban is többször találkozott Sorossal, aminek az az oka, hogy ő „Soros embere”. A magyar kormány ezért sem támogatta, hogy ő legyen az Európai Bizottság elnöke – jegyezte meg.

Szavai szerint Frans Timmermans egy szélsőséges, baloldali, bevándorláspárti politikus, ő is és Soros György is bevándorlókontinenssé akarja tenni Európát. „Valószínűleg a találkozás oka is ez lehetett” – tette hozzá.

Istenkáromlás

Azzal összefüggésben, hogy Gyurcsány Ferenc DK-elnök istenkáromlást emlegetett, mert a hétvégén több száz gyermek imádkozott közösen az Országházban a nemzetért, vezetőiért, a kereszténységért, Hollik István azt mondta:

Egy olyan országban szeretnék élni, ahol bárki imádkozhat ott, ahol szeretne

Egyúttal felháborítónak nevezte az ügyben egyes ellenzéki portálokon megjelenteket, mert szerinte ezen nem élcelődni kellene, hanem büszkének lenni, hogy Magyarországon több száz ember fontosnak tartja, hogy imádkozzon a magyar nemzet jövőjéért.

Forrás: Blikk

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

PET-palack visszaváltás: Nemcsak lehetséges, kötelező is!

BUDAPEST (2023. november 29.) – Jövő év elejétől kötelező PET-palack visszaváltás lép életbe Magyarországon, ami talán érdemben hozzájárulhat...

Megszabadulna fölösleges kilóitól?

Fogyjon velünk lemondások nélkül! A lakosság nagy része küzd súlyfelesleggel, ami egyrészt esztétikai probléma, de sokkal inkább egészségügyi, hisz súlyos...

Álmodozó kényelem – útmutató a stílusos és kényelmes pizsamák kiválasztásához nők számára

Az alvás minőségének javítása érdekében ügyelj arra, hogy a hálószobában ne csak friss levegő legyen. Igaz, hogy az...

Válságban van Kulcsár Edina és G.w.M házassága? Árulkodó mondatok a szépségkirálynőtől…

Kulcsár Edina nemrég bejelentette, hogy ezentúl csak azok láthatnak bele a családi életükbe, akik előfizetnek rá. Nos, vannak akik bizony...