19.7 C
Budapest
2022. augusztus. 12. péntek

Vészharang: tele vannak a brit tengerpartok szemetelő emberekkel – videó

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

A nyári hőségben britek tömegei szállták meg a tengerpartokat, az egyik körzetben szükségállapotot vezettek be, mert a helyi vezetők attól tartanak, nem tudnak megbirkózni a helyzettel. A látogatók 40 tonna szemetet hagytak maguk után, és fittyet hánytak a biztonságos távolság betartására.

“Ez olyan, mint a világvége” – így jellemezte egy látogató azt, hogy a dél-angliai Bournemouth hosszú, homokos partját sáskarajként lepték el a napozni és fürdőzni vágyók az év eddigi legforróbb napján.

A jobbára esős Nagy-Britanniában a lakosok számára alap: ha süt a nap, akkor menni kell a partra. Így tettek most is, az érvényben lévő, bár lazuló karanténszabályok ellenére.

A The Telegraph című lap szerint “kezd összeomlani a nemzeti tetszhalott állapot”. A dél-angliai strandok megteltek, az utakon forgalmi dugók alakultak ki, és az embereket nem érdekelték a szociális távolságtartási szabályok.

Miközben százezrek sültek a partokon, Bournemouth város vezetése jobb eszköz híján “súlyos incidensnek” minősítette a helyzetet. Ilyen intézkedést eddig csak áradások, tűzesetek és terrortámadások esetén vezettek be; a jogi formula lehetőséget ad a hatóságoknak, hogy korlátozásokat léptessenek érvénybe,

már ha tudnak mit kezdeni a karanténtól kikészült tömegekkel.
Matt Hancock brit egészségügyi miniszter csütörtökön azzal fenyegetett, hogy lezárhatják a strandokat, ha az emberek nem maradnak távol. A rendőrség pedig “forró nyárra” számít, mert július 4-én – igaz, korlátozások közepette, de – nyitnak a pubok.
VIDEÓ:

A londoni rendőrök már ízelítőt kaphattak az elmúlt két napban, amikor csatába keveredtek egy nem engedélyezett utcai party több száz vendégével.

A helyzetet komplikálja az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában a fekete egyenjogúságért folyó is tüntetéssorozat.

London Brixton kerületében magas a színes bőrű lakosok aránya.

A mostani összecsapások idején, melyek során több tucat rendőr megsérült és egyszer elkergették a helyszínről a rendfenntartókat, valójában három csoport áll szemben:

a kivezényelt rendőrök, a helyi lakosok, akik a túlkapások miatti vádak ellenére tőlük várnak védelmet és a más kerületekből érkezett, bulizni vágyó fiatalok, akik a hangulatot kihasználva jogosnak érezték, hogy nekimenjenek a rendőröknek.

Visszatérve a tengerpartokat elárasztó tömegekre, Bournemouth városvezetését teljesen meglepte, ami 48 óra alatt történt, és ahogy a helyzet túlterhelte a helyi szolgálatokat. Extra rendőri erőket kellett mozgósítani, hogy megvédjék a szeméttől túlcsordult kukákat ürítő önkormányzati dolgozókat a látogatók támadásaitól.

A rendőrségnek ittas verekedőket kellett megfékeznie, miközben a tengerparti bódékat üzemeltető kereskedők arra panaszkodtak, hogy sokan vécének használták az épületek hátulját.

A rendőrök alig tudtak kijutni a partra, mert illegálisan parkoló kocsik állták el az útjukat.

Az önkormányzat közel 560 parkolási bírságot osztott ki, ami rekord.

Chris Witty professzor, az angliai tisztifőorvos figyelmeztetett: ha az emberek nem tartják be a biztonságos távolságot, akkor ismét emelkedni kezdnek a koronavírus-esetek.

Bournemouth önkormányzata szerint a megoldás az, hogy az emberek maradjanak távol Dorset megye strandjaitól.

“Komolyan gondolják, hogy eltakarítják innen az embereket?” – kérdezte egy 80-as éveiben járó pár, Walter és Ann, akik szerint a hatóságok “túlreagáltak” és meglepődtek, hogy egy “súlyos incidens” közepén találták magukat.

Fotó a szövegben: Youtube/The Guardian
infostart / Hirmagazin.eu

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

banner
onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Nagy gondban vannak a nyugdíjasok, és ez csak a kezdet

A júliusi után novemberben újabb korrekciót kaphatnak a nyugdíjasok. Kérdés, hogy ez mire lesz elég, mert az infláció...

Jakab Péter kilép a Jobbikból

„A Jobbik feladhatja, én soha! Vesszen a kormány, győzzön a nép!” – írta Gyöngyösi Mártonnak címezve Facebook-oldalán a politikus. Jakab...

Orosz tévés: Ha a zaporizzsjai erőmű megsérül, két atomrakétát azonnal kilövünk. Egyet Washingtonra, egyet Londonra..

„Kijev és a Nyugat az atomkatasztrófa peremére sodorta az egész világot, ez pedig már határozott reakciókat követel” – fogalmazott...

Bejelentette a kormány: télen már termelhet az első kút a békési gázmezőn

A békési kitermelés nagymértékben hozzájárulhat az éves hazai gázfogyasztás fedezéséhez. Az energiaválság hatásait egyebek mellett a hazai földgázkitermelés jelentős...
facebook