5.9 C
Budapest
2024. április. 20. szombat
HomeFőhírekBűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfóVérre van szüksége a veronai buszbaleset túlélőjének - VIDEÓ

Vérre van szüksége a veronai buszbaleset túlélőjének – VIDEÓ

Nem­rég szál­lí­tot­ták a Hon­véd­kór­házba a ja­nu­ári tra­gé­dia egyik sé­rült­jét, aki­nek most vért gyűj­te­nek a kö­zös­ségi ol­da­la­kon.

Hazaszállították a Budapestre a veronai buszbaleset egyik áldozatát, jelenleg a Honvédkórházban kezelik. A Ripost megtudta, hogy a férfi barátnője szívszorító üzenetben kérte ismerőseit, hogy mielőbb adjanak vért, ugyanis párjára életmentő műtétek sorozata vár.

Párom is a buszon utazott, életveszélyes égési sérüléseket szenvedett.Az életmentő műtétekhez sok vérre van szüksége. Ha tehetitek, irányított véradással segítsetek, hogy Balázs hazatérhessen két hónapos kislányához. Ha ismertek olyat, aki segíthet, kérlek továbbítsátok felé segítségkérésemet. Hálás köszönetem!

– írta Mónika a Facebook-oldalára.

Vérre van szüksége a veronai buszbaleset túlélőjének - VIDEÓ
Illusztráció

A Ripost elérte a kisgyermekes édesapa egyik ismerősét, aki elmondta: Balázs a Szinyei Merse Gimnázium diákjait megmentő Antal köz Béla barátja volt, a hős tanár hívta őt a sítáborba.

Először azt hittük, elveszítettük Balázst, de pár napja jött a jó hír, hogy ő az egyik túlélője a balesetnek. Nagyon szorítunk érte, reménykedünk, hogy mielőbb felépül

– mondta a Ripost-nak Bori.

Vérre van szüksége a veronai buszbaleset túlélőjének 1

Így tudsz segíteni Balázson

Az ország összes véradó helyén várják a célzott véradókat, akik segítenének a veronai buszbaleset túlélőjén. Minden vércsoport jó, becserélik a kórházban!

• Beteg neve/születési neve: Kasza Balázs • Vércsoportja: 0 RH + • A beteget ellátó intézmény és osztály neve, címe: Honvéd Kórház – Központi Intenzív Osztály 1134 Budapest, Róbert Károly krt. 44.

Készülj úgy, hogy karod könnyen szabaddá tud tenni, vidd magaddal a személyi igazolványod, a lakcímkártyád és a TAJ-kártyádat. Egyél előtte zsírmenteset és fogyassz sok folyadékot is. Tájékoztasd az orvost vagy az asszisztenst, ha véralvadás-csökkentő vagy egyéb gyógyszert szedsz, ha vérzékenységben szenvedsz, illetve, ha rosszul szoktál lenni a vérvétel során.

Véradó az lehet, aki egészségesnek érzi magát, elmúlt 18, de még nincs 65 éves és legalább 50 kiló a testsúlya. A véradást orvosi vizsgálat előzi meg, itt dől el, hogy végül adhat-e vért a jelentkező. Sőt, a véradó nem csak azzal jár jól, hogy három betegen segít: a véradás egyben szűrővizsgálat is, így kiderülhetnek a legfontosabbak egészségügyi állapotunkról. Tévhit, hogy nem adhat vért, akinek tetoválása van: ha eltelt fél év, mióta elkészült a rajz, nyugodtan mehetsz vért adni.

Forrás: Ripost

Most népszerű

weblap4u banner
Pannon Work