27.2 C
Budapest
2022. augusztus. 10. szerda

Vérlázító! Szörnyen kellemetlen helyzetbe hozták Rusvai Miklóst

Dátum:

Megosztás:

Nincs rá jobb szó: ez aljasság!

Több hamis Facebook-fiókot is létrehoztak dr. Rusvai Miklós nevével, melyről csak a napokban értesült az elismert virológus. Ráadásul egészen kellemetlen módon jutott tudomására az aljas húzás, ami mögött – mint kiderült – mocskos anyagi érdekek állnak.

Rusvai Miklós
Dr. Rusvai Miklós Fotó: Mirkó István

„A napokban felhívott egy kollégám, hogy én most már mindenhez értek? Merthogy a fertőzések mellett a parazitológiáról is kiadtam egy nyilatkozatot a Facebookon, hogy milyen nagyszerű készítmény van ellenük. Mondtam neki, hogy ez bizony nem az én saram, most hallok róla először, hiszen nem facebookozom, profilom sincs” – szögezi le Rusvai doktor a Ripost-nak.

Gátlástalanul nyomulnak a csalók

Internetes csalók
Képünk illusztráció (Fotó: Pixabay)

„Azt hirdetik, hogy ha az illető megvásárol valamit, akkor meggyógyul, illetve jobb egészségügyi állapotba kerül. A nevemmel ellátott álprofilokkal különböző szereket ajánlanak például Covidra, parazitás bántalmakra, vérnyomás-problémákra, de még testerősítő készítményeket is hirdetnek. Tehát különböző egészségügyi gondokra és állapotokra kínálnak megoldást. Valójában azonban az emberek megvezetésére készült bejegyzésekről van szó, amelyekben azt állítják, hogy én ezeket a szereket, termékeket ajánlom – meséli lapunknak Rusvai doktor. A virológus ráadásul úgy tudja, hogy a kamu termék-népszerűsítéseken túl hozzászólásokat írnak a nevében, illetve üzeneteket küldenek a Facebook felhasználóknak.

Nem először élnek vissza a nevével

„Korábban már kaptam egy e-mailt, hogy valamilyen készüléket hirdetnek a nevemmel. Akkor még nem törődtem vele, de most már roppant bosszantónak találom, hogy hamis Facebook-bejelentkezések segítségével az én nevemben szakértőként nyilatkoznak ismeretlenek olyan dolgokról, amikhez nekem semmi közöm” – mondja felháborodva.

Bízik a közösség erejében

„Gondolkoztam, hogy megkérem az ügyvédemet, tegyen jogi lépéseket, de első körben szólok a kollégának, jelentse ezeket az álprofilokat, valamint az általuk tett bejegyzéseket a Facebookon. Illetve arra kérek mindenki mást is, hogy ugyanígy járjon el, ha találkozik a Facebokoon olyan profillal, illetve bejegyzéshez, mely úgy tűnik, mintha hozzám tartozna! Szeretnék ugyanis minél több embert megóvni attól, hogy csalók áldozata legyen!” – hangsúlyozza a professzor.

– figyelmeztet dr. Rusvai Miklós.

ripost

Hirmagazin.eu

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Tovább szaporodnak a fizetős parkolózónák a fővárosban

A Hős utcától a Rózsadombon túl, új területeken vezet be fizetős parkolást négy budapesti kerület. Teljesen átalakítja a parkolási...

Elindultak a Széchenyi Hitelkártya programok!

Elindultak a Széchenyi Hitelkártya programok! Elindult a megújult Széchenyi Kártya MAX program, a konkrét hitelkérelmek benyújtására megnyílt a lehetőség...

Fellélegezhetnek a katások, új rendelettel segít a kormány

Az egyszerűsített közteherviselés hozzájárulás (ekho) mértéke 13 százalékponttal csökken. Az egyszerűsített közteherviselés hozzájárulás (ekho) mértéke 13 százalékponttal csökken, szeptembertől...

Biciklivel is érkezhetnek a betegekhez a magyar mentősök – szólj hozzá, mondd el a véleményedet te is!

Kerékpárral közlekedő mentősök teljesíthetnek szolgálatot a fővárosban, tudta meg a Népszava. A legfontosabb - és legérdekesebb hírek itt! Kattints...
facebook