5.9 C
Budapest
2024. április. 20. szombat
HomeFőhírekKülföldVérfagyasztó részletek derültek ki a bécsi templom kifosztásáról: a migránsok vascsővel verték...

Vérfagyasztó részletek derültek ki a bécsi templom kifosztásáról: a migránsok vascsővel verték össze a papokat! Oszd meg!

Ijesztő kép fogadta az elsőként érkező rohammentőt a Bécs-Floridsdorf-i Maria Immaculata-templomban csütörtök délután fél ötkor.

Egy sokkos állapotban lévő szerzetes tárcsázta a segélyhívót, akit négy társával együtt kötözött és vert össze két eddig ismeretlen támadó. Háromnegyed óra alatt ki tudta szabadítani magát, és riasztotta a hatóságot.

A legidősebb, 68 éves atya súlyos sérüléseket szenvedett: fejbe verték és a karját is eltörték, négy szerzetes könnyebb sérüléseket szenvedett. Hatodik érintett is van, de ő sértetlen maradt.

A templomrablás két órán át tartott, a támadók fél négykor távoztak, és egy óra telt el, mire a rendőrök a helyszínre értek.

A Cobra kommandós csoport helikoptere kora estig körözött a lezárt környék felett, és a bécsi különleges egységet, a WEGA-t is bevetették.

Több mint 120 rendőr próbált nyomot találni, de egyelőre nem kapták el a két sötét hajú és hozzávetőleg 180 centiméter magas férfit, akik idegen akcentussal beszélték a németet. Arról sincs hír, mekkora értéket tulajdonítottak el.

Az biztos, az agresszív rablóduó csütörtök délután fél kettőkor lépett a bécsi kolostori templomba, fegyvert szegeztek az első szembejövő szerzetesre, akit földre kényszerítettek és bántalmaztak.

– Tompa tárggyal ütötték fejen az atyát és a karját is eltörték. Más ekkor nem tartózkodott a templomban – közölte Harald Sörös rendőrségi szóvivő.

A Heute értesülése szerint a támadók vélhetően feszítővasakkal ütlegelték az atyát és a segítségére érkező további négy szerzetest. A hatodik érintett a paplak irodájában tartózkodott. Őt megkötözték, de nem bántották.

– Sok vér folyt, a támadók csúnyán elbántak a szerzetesekkel – magyarázta a Krone tudósításában Nikolaus Baldermann, a szemközti De-La-Salle gimnázium házmestere, aki beszélgetett az egyik szerzetessel.

Elmondta neki, a támadás előtt pár nappal látta a templomban az egyik támadót. Bizonyára terepszemlét tartott – írta a Blikk.

Forrás: vilagfigyelo.com

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
Pannon Work