13.3 C
Budapest
2022. október. 1. szombat

Veresegyház – Egy egész várost haragított magára az a mocskos tróger, aki hidegvérrel elopta egy mozgásában korlátozott fiatalember kiláncolt kerékpárját fényes nappal a városka központjában…

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Vincze Máriót (25) nagyon sokan ismerik és szeretik a településen, és amint az internetre felkerült a lopásról szóló hír, tucatnyian jelentkeztek, s fogtak össze, hogy pótolják a mozgásához elengedhetetlen bringát.

Márió  betegsége miatt nem tud sétálni, a kerékpározás segíti őt a közlekedésben

Márió betegsége miatt nem tud sétálni, a kerékpározás segíti őt a közlekedésben

Legalább ugyanannyian jelezték, hogy beszállnak az ismeretlen tettes ellen indult hajszába is, segítve a rendőröket. Valakinek ugyanis sikerült lencsevégre kapnia az autóst, aki betette kocsijába a kétkerekűt és elhajtott vele.

„2017-ben vettem a biciklit, minden nap azzal megyek otthonról a buszmegállóig. Szerda reggel is ugyanahhoz a táblához lakatoltam, mint máskor. Ám mikor délután érkeztem vissza a munkából a busszal, már az ablakából láttam, hogy nincs ott a biciklim. Mintha megszakadt volna a szívem” – idézte fel a pillanatokat Márió.

A fiatalember gyerekkora óta súlyos betegségben szenved, lába nehezen mozog, gyalog alig tud közlekedni.

“Odamentem az oszlophoz, még a földön volt az elfűrészelt biciklizár egy darabja. Nem tagadom, összetörtem, zokogtam, azt sem tudtam, hogy megyek haza” – mondta Márió.

Ám egy közelben lakó asszony észrevette a magába roskadt fiatalember, azonnal felajánlotta segítségét, hazavitte autójával. Közben kiderült, Márió érkezése előtt nem sokkal a nő látta, hogy valaki elvágja a biciklizárat, és az autójába teszi a kerékpárt. Nem mert közbeavatkozni, mert az illető magában azt hajtogatta, hogy elvesztette a kulcsot, nem tudja kinyitni a lakatot, de lefényképezte. Jól tette.

Egy, a közelben élő hölgy lefotózta, amint berakja a tolvaj a kocsiba a biciklit /Fotó: FACEBOOKEgy, a közelben élő hölgy lefotózta, amint berakja a tolvaj a kocsiba a biciklit /Fotó: FACEBOOK

„Ajánlom a tolvajnak, hogy minél előbb juttassa vissza, mert egy beteg fiú mindennapi segédeszköze is!!! Lenne még pár keresetlen szavam az illetőhöz, de az a szerencséje, hogy nem voltam ott…” – posztolta ki a fotók alá a városi konditeremből Márió kisportolt személyi edzője, Sándor.

Márió megmutatta lapunknak, hogy minden nap ehhez az oszlophoz láncolta le a kerékpárját /Fotó: Pozsonyi ZitaMárió megmutatta lapunknak, hogy minden nap ehhez az oszlophoz láncolta le a kerékpárját /Fotó: Pozsonyi Zita

„Megható hogy ennyien siettek a fiam segítségére. Tényleg, nem is gondoltuk volna, hogy ez a kis város ennyire összetartó. Volt, aki azonnal a használt kerékpárját ajánlotta fel, mások gyűjtést is akartak szervezni”

– érzékenyült el Márió édesanyja, aki tegnap délután már arról számolt be, hogy talán nyomon vannak a rendőrök.

„Megérdemli a fiam a segítséget, nagyon szorgalmas ember, sokan ismerik és szeretik. 12 éves korában kezdődött a betegsége, egyre nehezebben jár. A kerékpár az egyetlen közlekedési eszköze, amely a lábizmait is segít legalább szinten tartani. Nagyon remélem, hogy a tolvajjal együtt előkerül a kerékpár is. Saját keresetéből vette, s nagyon a szívéhez nőtt.”

Mit tegyünk, ha bűnözővel találkozunk?

– Egyedül ne avatkozzunk közbe, lehet, hogy a tolvaj erőszakra is képes, hogy egérutat nyerjen.

– Kiálthatunk, hogy „tolvaj!”, vagy hogy „rendőrség!” – ez gyakorta elég az elijesztéshez.

– Nézzük meg, van-e a közelben elegendő segítőkész ember, hogy esetleg vissza lehessen tartani.

– Igyekezzünk megfigyelni a külső vonásait, ruházatát, hogy akár később is fel tudjuk ismerni.

– Kísérjük figyelemmel a menekülési útvonalát.

– Ha autót használ a tettes, igyekezzünk megfigyelni a jármű típusát, színét, s ha lehet, a rendszámát.

– Ha nem kell tartani támadástól, levideózhatjuk, vagy fotót készíthetünk róla.

Ebben az ügyben oszd meg a cikket, kérd erre barátaidat is, ismerőseidet is, hogy mielőbb elfogásra kerülhessen a tolvaj! Köszönjük!

blikk

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Megkezdődött a nyomozás a Schobert Norbiékat gyalázó Facebook-csoport ellen..

Mint arról korábban beszámoltunk, Schobert Norbert megelégelte, hogy éveken keresztül őt és családját pocskondiázzák A nagy Norbiréka nevezetű...

Autó égett az M5-ösön, Kecskemét közelében

Kigyulladt egy autó Kecskemét közelében, az M5-ös autópályán. Egy személyautó motortere és műszerfala égett az M5-ös autópálya 93-as és...

Tinik előtt végzett önkielégítést az ismert festőművész – Érthetetlen, miért nem vették őrizetbe B. Tamást (18+)

Hátborzongató, da sajnos, igaz történés: A városszerte ismert hobó festőművészből órák alatt közellenséggé vált B. Tamás Nagykőrösön, ahol...

Egyre nagyobb a baj a Gazprommal: veszélyben az utolsó, Magyarországra tartó gázvezeték is – Megszólalt a külügy..

A Gazprom belengette, hogy leállíthatja az utolsó, Magyarországra tartó gázvezetékét is. A Gazprom belengette hogy leállíthatja az utolsó, Magyarországra...