5.9 C
Budapest
2024. április. 20. szombat
HomeFőhírekKülföldVéres leszámolás: kilenc agyonlőtt férfi holttestét találták meg a rendőrök

Véres leszámolás: kilenc agyonlőtt férfi holttestét találták meg a rendőrök

Újabb – a bandaháborúhoz köthető – holttestekre bukkantak a hatóságok Mexikóban.

A kilenc agyonlőtt férfi holttestére ez alkalommal az ország déli részén, Guerrero tagállamban találtak rá, Zitlala falujában. A rendőrség a közlben AK-47-es és AR-15-ös típusú karabélyokba való töltények hüvelyeit találta meg, és minden körülmény arra utal, hogy az áldozatok a bandaháborúban vesztették életüket. 

Múlt héten Culiacánban, Mexikó északi részén törtek ki komoly összecsapások. A 750 ezer lakosú várost a Sinaloa bűnkartell fegyveresei tették váratlan gyorsasággal csatatérré. Akkor a helyi rendőröknek is vissza kellett vonulniuk, mivel állig felfegyverzett emberek vették körbe őket egy házban, ahol a kartell vezérének, a Köpcösnek az egyik fiát akarták őrizetbe venni. Joaquín „Chapo” Guzmánt, vagyis a Köpcöst jelenleg az Egyesült Államokban tartják fogva, miután életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték.

Tepochica városában a hónap elején 15 ember vesztette életét tűzharcban, Michoacán tagállamban pedig egy bűnbanda fegyveresei 13 rendőrt mészároltak le.

Szeptemberben összesen 29 feldarabolt holttest darabjait találták meg száz műanyagzsákba csomagolva egy illegális tömegsírban az ország nyugati részén, a kimondottan erőszakos államnak számító Jaliscóban – írta az Index.

blikk, index

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
Pannon Work