28.4 C
Budapest
2024. április. 14. vasárnap
HomeFőhírekBűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfóVerekedés a Keletinél: nekimentek az ultrák a migránsoknak

Verekedés a Keletinél: nekimentek az ultrák a migránsoknak

forrás: M1

A verekedés a migránsok és a fociszurkolók között tört ki, amikor petárdákat dobtak a migránsok közé. A rendbontók körülbelül 30-an vannak. Nem állnak meg a metrószerelvények péntek délután és este a Keleti pályaudvarnál.

Verekedés tört ki feltehetően radikális magyar futballszurkolók és illegális bevándorlók, illetve a migránsok között a Keleti pályaudvarnál péntek délután.  Az MTI tudósítója petárdarobbanásokat is hallott.

Az MTI tudósítója a helyszínen azt látta, hogy mintegy száz bevándorló a pályaudvar főbejárata előtt jelszavakat skandált arabul és tapsolt. Ezután összetűzés alakult ki a migránsok különböző csoportjai között, mire a rohamrendőrök közbeavatkoztak és megfékezték a randalírozókat.

Mindeközben az pályaudvar épülete mellett időről időre a magyar-román futballmérkőzésre tartó szurkolók nagyobb csoportjai vonulnak el, „ria-ria, Hungária!” kiáltásokkal, fütyülve, tapsolva. A kisebb összetűzést nem számítva a rohamrendőrök sikeresen távol tartják őket a tér középső részétől, a pályaudvar épületétől.

A téren sok rendőr és a korábbi napoknál kevesebb bevándorló van, akik időnként kisebb-nagyobb csoportok verődnek össze, de a többségük – főként nők és gyerekek – az aluljáróban vannak. Jelenleg a forgalom zavartalan a Baross téren.

Nem állnak meg a metrószerelvények péntek délután és este a Keleti pályaudvarnál – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel.

A közlemény szerint várhatóan 17 órától fél kilencig, valamint este tíz órától az utolsó járat indulásáig az M2-es metró a Keleti pályaudvar állomáson csak áthalad, az M4-es metró pedig nem megy el a Keleti pályaudvar végállomásig, csak a Rákóczi térig közlekedik.  Az intézkedés okát a BKK nem közölte.

A fővárosban, a Groupama Arénában péntek este rendezik meg a Magyarország-Románia Európa-bajnoki labdarúgó-mérkőzést.

 

Most népszerű

Hasonló hírek