23.3 C
Budapest
2022. augusztus. 8. hétfő

Ventilátor a meleg ellen, avagy válassz okosan

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Ventilátor a meleg ellen, avagy válassz okosan

 

Ma már nagyon jól tudjuk, hogy a ventilátor a legkönnyebben elérhető eszköz a benti meleg elleni védekezéshez. Igen ám, de ma, amikor minden üzlet tele van a megannyi ventilátor kínálattal, nehezen igazodhatunk el bennük.

Oszlopos, álló, állítható, akkumulátoros, légszűrős, távirányítható és még sorolhatnám, milyen szavakat találunk a ventilátor szó előtt, ha a széles kínálatot látjuk. De melyik az, amelyik valóban nekünk való? Erre keressük most a választ.

A ventilátor ma már nem csak levegőt fúj, de szinte bármelyik álló kivitelt választod, forogni is képes. Műanyag lábakon áll és teljesítménye legalább három fokozatban állítható.

Az álló ventilátor

Ma már szinte elkerülhetetlen, hogy az egyre nagyobb nyári meleg ellen védekezzünk. Erre tökéletes megoldást kínál a legkelendőbb, álló ventilátor. Nem csak árban az egyik legolcsóbb, de bármelyik gyártó ventilátorát is választod, egy biztos, nem csalódsz majd benne.

A legtöbb álló ventilátor három fokozattal rendelkezik, így mi szabályozhatjuk a levegő intenzitását, továbbá állítható a magassága és a fej állása is. A legtöbb ventilátor már rendelkezik az oszcilláló üzemmóddal is, mely lehetőséget nyújt abban, hogy akár 80 fokos szögben is egyenletesen oszlassa el a helyiségben a hideg levegőt.

A ventilátorok a nagy légmozgás ellenére is alacsony fogyasztással bírnak, nagy átlagban elmondható, hogy 50 W teljesítménnyel hűtenek, így nem kell attól tartanunk, hogy a nyári melegben nagyon megterhelné a villanyszámla költségeit.

Időzítés, és távirányító

Bár az álló ventilátorok dizájnja az évek során alig változott, az mindenképp elmondható, hogy a technológiai újításokat a gyártók folyamatosan figyelembe veszik. Így már az igazán olcsó árkategóriában is megtaláljuk a távirányítós és egyben időzítővel ellátott ventilátorokat is.

Nincs annál kényelmesebb, mint a fotelből irányítani a levegő intenzitását, ki és bekapcsolni vagy épp az időzítőn állítani úgy, hogy mind ehhez elegendő csak a ventilátor távirányítóját használnunk.

Az időzítő pedig lehetőséget biztosít arra, hogy a hajnali hűvösséget kihasználva a ventilátort időzítve önmagától leálljon, így kényelmesen alhatunk egész éjszaka.

A halk működés pedig ma már alapfeltétel

Míg korábban a ventilátorok zajára panaszkodtak sokan, ma már ez sem lehet akadály, hiszen kivétel nélkül elmondható, hogy működésük csendes, így sem a pihenést sem pedig a napközbeni tevékenységet nem zavarják a működésükkel.

Teleszkópos ventilátorok

A lábon álló ventilátorok egy különleges darabja a teleszkópos ventilátor, mely szükség szerint állítható a 10 cm-es magasságtól az akár egy méterig, ráadásul a feje is teljesen lehajtható, így akár az asztalon elhelyezve is használhatjuk, vagy álló helyzetben az egész lakás hűtésére is.

Ősztől, vagy használat után pedig összehajtva akár a szekrény mögé is elhelyezhető, de bármikor magunkkal is vihetjük.

Ez is, mint az álló ventilátorok sokasága akkumulátoros kivitelben is kapható, így akár egy sátorozás, nyaralás alkalmával is jó szolgálatot tehet.

Az akkumulátoros kivitel pedig nem csak a kompakt méretével hódít meg bennünket, hiszen egyetlen töltés után akár 10 órán keresztül is bárhol használhatjuk. Műanyag kivitele miatt valóban bárhová könnyedén magunkkal vihetjük.

A nagy kedvenc az oszlopos ventilátorok

Nem véletlen, hogy az oszlopos ventilátorok az egyik legkelendőbbek a ventilátorok közül. Egyrészt kis helyen is elférnek, nagy teljesítménnyel képesek hűteni a levegőt, működésük halk, funkcionalitásában pedig gazdag kínálattal rendelkeznek.

A legtöbb 50 W-os teljesítménnyel rendelkezik, melyet a légerősséggel tudunk szabályozni. Itt is lehetőségünk van három sebességfokozat közül választani, így a nekünk megfelelő sebességet állíthatjuk be rajta. Továbbá állítható a légmozgás iránya is a fejrész elforgatásával, így lehetőségünk van arra, hogy akár 180 fokban is hűtse a helységet, de választhatjuk azt is, hogy magától forogjon a ventilátor. Működése, bármelyik opciót is választjuk halk, egyik típus sem hangosabb 58dB-nél.

Az oszlopos ventilátorok néhány típusánál már megtalálható az éjszakai üzemmód is, mely fokozatosan csökkenti a levegő intenzitását, majd a végén önmagát kikapcsolva biztosítja a nyugodt alvást számunkra.

Az oszlopos ventilátorok megtervezésénél arra is gondoltak, hogy a levegő áramlata ne váljon monotonná. Így a szelet szimulálva érezhetjük annak irányváltását és erősségét.

Megannyi oszlopos ventilátorhoz tartozik távirányító is, így akár az érintésvezérlőn, akár a távirányíthatón is kényelmesen elérjük azokat a funkciókat, melyekre szükségünk van. Mindemellett választhatsz olyan oszlopos ventilátort is, ami nem csak a fentebb említett lehetőségeket biztosítja a számunkra, de időzítővel és a hőmérséklet pontos kijelzésének lehetőségével is rendelkezik.

Porszűrős oszlopos ventilátor?

Ez sem lehetetlen. Attól függően melyik típust választjuk, vásárolhatunk beépített porszűrős oszlopos ventilátort is.  Így nem kell attól tartanunk, hogy az esetleg megbújó port kavarja a ventilátor, hiszen működés közben magába szívja azt és sokkal tisztább levegőt biztosít. A porszűrő pedig egyetlen mozdulattal kivehető, kimosható, nincs szükség új szűrő megvásárlására.

Mindent összevetve, nincs olyan élethelyzet, olyan helyiség, amire ne találnánk meg a számunkra megfelelő ventilátort. Elég csak tisztázni az elsődleges igényeinket és megvásárolni azt, ami ezeknek egyben megfelel. Hiszen a folyamatos tikkasztó meleg nem csak kellemetlen, de kimerültséget, ingerlékenységet és csökkent koncentrációt is okozhat.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Gyönyörű nő lett Geronazzo Mária! .. Szerinted is?

Maria Geronazzot azóta jegyzi a celebvilág, amióta plasztikáztatta arcát. Ennek nagy részét felduzzasztott ajkai foglalják el. Ha nem is...

Kapaszkodjatok meg! Jakab követői szerint a Jobbik frakciójának tagjai megélhetési politikusokká váltak (Jakab még a frakció tagja)

A Nép Pártján szerint a Jobbik vezetősége és frakciója megélhetési politikusokból áll. A dolog szépséghibája: jelenleg Jakab Péter...

További elsőajtós felszállós buszok jönnek, szombaton a 7-es..

Bliccelés kizárva, most már egyre több lesz azoknak a buszoknak a száma a fővárosban, ahol az első ajtón...

Hat hengerrel is halhatatlan – Mercedes-Benz 250 (1971) veteránteszt – képek

Elnyűhetetlen technika egyszerű, de harmonikus csomagolásban, igényes futóművel és minőségi kidolgozással: az „állólámpás Merci" mércének számított új korában,...
facebook