13.3 C
Budapest
2022. október. 1. szombat

Vélhetően, mi soha nem fogunk találkozni velük, de jobb, ha tudjuk: Itt a lista a világ legveszélyesebb embereiről..

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

A felsoroltak egy része rács mögött van, egyesek menekülnek, mások a politikai elit kegyeit élvezik, de sokan csak jönnek-mennek a világban.

Hassan Nasrallah – a Hezbollah főtitkára

A 60 éves Nasrallah a libanoni síita muszlim Hezbollah terrorcsoport vezetője, harcosainak ezreit küldte Szíriába Bassár el-Aszad elnök támogatására. Szeptemberben az Egyesült Államok azzal vádolta a Hezbollahot , hogy fegyvereket és robbanóanyagokat tárolt Európában.

Hasran Nasrallah, Kép: Wikipedia

Amir Muhammad Sa’id Abdal-Rahman al-Mawla – az Iszlám Állam vezetője

Ő lett az Iszlám Állam terrorszervezet vezetője, miután az amerikai erők 2019 októberében megölték elődjét, Abu Bakr al-Baghdadit. Úgy gondolják, hogy Szíriában bujkál a 44 éves iraki terrorista, kire az Amerikai Egyesült államok 7,3 millió fontos (2.895.284.193,18.- HUF, majdnem 3 Milliárd forint) vérdíjat tűzött ki.

Amir Muhammad Said Abdal-Rahman al-Mawla

Ismail Haniyeh – a Hamász politikai vezetője

Az 58 éves férfi a palesztin iszlamista politikai szervezet és a Hamász fegyveres csoport politikai vezetője. A Hamász 1987 óta háborúzik Izrael ellen öngyilkos merényletek és rakétatámadások bevetésével.

Ismail Haniyeh, Kép: Wikipedia

Beate Zschäpe – a National Socialist Underground (NSU) tagja

A 46 éves nő egy szélsőjobboldali szélsőséges szervezet, az NSU tagja. Tíz ember megölése, két robbantás, gyilkossági kísérlet és rablás miatt életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték 2018-ban. Börtönben van most is.

Beate Zschäpe

Martin Sellner – osztrák szélsőséges

Európa szélsőjobboldali “címlapfiújaként” tartják számon a 31 éves férfit, aki a közösségi médiát használta szélsőséges nézeteinek népszerűsítésére. Generation Identity nevű csoportja úgy véli, hogy a fehéreket nem európaiakkal akarják helyettesíteni.

Martin Sellner, Kép: Wikipedia

Samantha Lewthwaite – terrorcselekmény elköveteséért gyanúsított

A fehér özvegy néven ismert 37 éves nő a londoni Germaine Lindsay, öngyilkos merénylő felesége. Lewthwaite a brit hadsereg egyik katonájának a lánya. 17 évesen tért át az iszlám vallásra és állítólag tagja az al-Shabaab szomáliai székhelyű dzsihadista csoportnak.

Miután kapcsolatba hozták a kenyai fővárosban, Nairobiban a Westgate Mall 2013-as mészárlással, amelyben 71 ember meghalt, az Interpol elfogatóparancsot adott ki ellene robbanóanyagok birtoklása és bűncselekmény elkövetése gyanújával.

Állítólag Lewthwaite-ot az „öngyilkos osztag” nevű al-Kaida egység őrizte, majd később kulcsszerepet vállalt az al-Shabaabban a támadások megtervezésében és végrehajtásában. A terrorszakértők gyanúja szerint al-Shabaab védi őt a szomáliai-kenyai határon.

Samantha Lewthwaite, Kép: Wikipedia

Adel Abdel Bary – terrorista

A 60 éves egyiptomi Bary-t 25 évig börtönbe zárták az Egyesült Államokban az al-Kaida 1998-as halálos kenyai és tanzániai támadásaiban játszott szerepéért, de korán szabadon engedték.

Most az Egyesült Királyságban tartózkodik, és valószínűleg terrorellenes rendőrök fogják figyelemmel kísérni. Nincs arra utaló jel, hogy most bármilyen terrorista tevékenységben részt venne.

Adel Abdel Bary, Kép: youtube.com / screenshot

Ahmed Umar Abu Ubaidah – Al-Shabaab vezetője

Mielőtt 2014-ben átvette volna az al-Shabaab vezetését, a 45 éves Ubaidah állítólag az Amniyat része volt a merényleteket végrehajtó szomáliai terrorcsoport részlegének. Egy novemberben megjelent videóban követelte, hogy követői támadják meg az Egyesült Államokat.

Ahmad Umar, Kép: Wikipedia

Mullah Fateh Krekar – dzsihadista prédikátor

Az olasz bíróság tavaly nyáron 12 év börtönre ítélte Krekart, amiért a nyugati országokra támadásokat tervező, mára megszűnt dzsihadista Rawti Shax hálózatot vezette.

A 64 éves prédikátor Kurdisztánból menekültként érkezett Norvégiába 1991-ben.

Mulla Fateh Krekar

Rinaldo Nazzaro – a The Base neonáci csoport vezetője

A 47 éves Nazzaro a The Base neonáci terrorhálózat vezetője volt. Oroszországban élt Norman Spear és Roman Wolf álneveken.

Több társát tavaly januárban vádolták meg az Egyesült Államokban gyilkosság és más bűncselekmények elkövetésének végrehajtásával.

Rinaldo Nazzaro, Kép: youtube.com / screenshot

Simon Lindberg – NRM vezetője

A „Sieg Heil” kiáltása utáni svédországi gyűlésen a 37 éves Lindberget 2018-ban börtönbe küldték fajgyűlölet miatt.

A Hitlerbarát NRM-csoport azt akarja, hogy az északi országok egyesüljenek egy nacionalista-szocialista államban, célkeresztbe véve a melegeket és a muzulmánokat.

Simon Lindberg

thesun.co.uk

HIrmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Megkezdődött a nyomozás a Schobert Norbiékat gyalázó Facebook-csoport ellen..

Mint arról korábban beszámoltunk, Schobert Norbert megelégelte, hogy éveken keresztül őt és családját pocskondiázzák A nagy Norbiréka nevezetű...

Autó égett az M5-ösön, Kecskemét közelében

Kigyulladt egy autó Kecskemét közelében, az M5-ös autópályán. Egy személyautó motortere és műszerfala égett az M5-ös autópálya 93-as és...

Tinik előtt végzett önkielégítést az ismert festőművész – Érthetetlen, miért nem vették őrizetbe B. Tamást (18+)

Hátborzongató, da sajnos, igaz történés: A városszerte ismert hobó festőművészből órák alatt közellenséggé vált B. Tamás Nagykőrösön, ahol...

Egyre nagyobb a baj a Gazprommal: veszélyben az utolsó, Magyarországra tartó gázvezeték is – Megszólalt a külügy..

A Gazprom belengette, hogy leállíthatja az utolsó, Magyarországra tartó gázvezetékét is. A Gazprom belengette hogy leállíthatja az utolsó, Magyarországra...