28.6 C
Budapest
2022. augusztus. 7. vasárnap

Végsőkig harcol: a Kúriához fordul az orvosokkal szemben az édesanya

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Hat éve ilyenkor még boldog kismamaként várta kisfia születését Hegedűs Tímea. Minden vizsgálat azt mutatta, hogy a baba egészséges, rendben fejlődik az anyaméhben. Ám a szülés már nem volt komplikációmentes, és a kisfiú nem sokkal később agyvérzést kapott…

Tímea egy éve elvált, most már egyedül neveli a hatéves Leventét. Van egy 14 éves kamasz fia, ő segít neki, amikor hétvégén dolgoznia kell vagy el kell ugrania valahová. Levi fizikálisan és mentálisan is visszamaradott, epilepsziás, rossz a látása, egész napos gondoskodást igényel szünet nélkül. Az anyuka fia születése óta harcol az igazáért, mert úgy gondolja, hogy a szülés során történtek vezettek ahhoz, hogy kisfia agyvérzést kapott és ilyen állapotba került. Beperelte a kórházat, s bár a kórház is elismerte, hogy ellátása során hibáztak, az édesanya elvesztette a pert.

A Kúriához fordult felülvizsgálatért

Az anyuka azonban nem adja fel, most a Kúriához fordul felülvizsgálatért még akkor is, ha sokat kockáztat. A körülmények miatt amúgy sem egyszerű az életük, és most még többmilliós perköltséggel is számolnia kell.

Ez számomra nem pénzkérdés, nem adom fel a fiamért folytatott küzdelmet” – jelenti ki Tímea határozottan.

A 42. héten fektettek be a kórházba, mert nem akart megindulni a szülés, de az orvosok nem úgy jártak el, ahogyan kellett volna. Nem vizsgáltak meg ultrahanggal, túladagolták a fájáskeltő oxitocint, túl sokáig vártak a császármetszéssel

– magyarázta a Ripostnak az anyuka.

“A zárójelentésben az szerepelt, hogy szülési rendellenesség miatt kapott agyvérzést a kisfiam. Ennek ellenére a bíróságon azzal érveltek, hogy a nyakára tekeredhetett a köldökzsinór, ezért léphetett fel nála oxigénhiányos állapot.”

Tímea azt szeretné, ha a bíróság is kimondaná, hogy az orvosok tették örökre beteggé egészségesen fejlődő kisbabáját.

Műszempillásként dolgozik pár órában

Az asszony eredetileg pénztáros, ám, hogy meg tudjanak élni, elvégzett egy műszempillás tanfolyamot, és otthon fogad vendégeket. Korábban a férjével Hódmezővásárhelyen éltek, a válás után Békéscsabára költözött. Mindkét városban több helyen is gyűjtenek nekik, pénzt és kupakokat is, hiszen Levi folyamatos kezelésekre szorul, ami nem kevés pénzbe kerül. Tímea addig tud dolgozni, amíg a négyórás óvodában vigyáznak a fiára, vagy kamasz fia van a segítségére.

„Sosem adnám intézetbe”

Levi érzékeli a külvilágot és az anyai szeretetet

– érzékenyül el.

“Sokan mondták, hogy adjam intézetbe, de nem szeretném. Úgy érzem, nem úgy bánnának a kisfiammal, ahogyan én azt szeretném, és talán az élete is rövidebb lenne. De én harcolok érte! Azért is, hogy bebizonyosodjon az igazam a bíróságon, és azért is, hogy jobb legyen az állapota! Minden percem be van osztva, nekem nincs olyan, hogy pihenek vagy kávézom valahol. De nem adom fel! Vállalom, mert szeretem a kisfiamat, betegen is!”

Szakmai vita: mi okozta az agyvérzést?

Hegedűs Tímea, a férje és a két gyermekük kártérítésért perelte be a kórházat. A perben két igazságügyi orvosszakértői vélemény is született, az egyik a bíróság által kirendelt szakértő tollából, a másik azé, akit Tímeáék megbíztak. A bíróság első- és másodfokon is a kirendelt szakértő álláspontját fogadta el, aki a kórház által kiállított egészségügyi dokumentációból dolgozott. Ennek alapján a bíróság nem látta bizonyítottnak, hogy a szülés során elkövetett – és a perben bizonyítást nyert – szakmai hibák vezettek ahhoz, hogy az újszülött agyvérzést kapott. Az orvosok abban hibáztak, hogy nem végeztek ultrahang vizsgálatot a kismamánál a 40-41. terhességi héten, továbbá „a szülés megindítására alkalmazott infúzióban az oxitocin dózisa a szakmai ajánlásokban szereplő érték duplája volt”. A Tímeáék által felkért szakértő szerint az oxitocint túladagolása és a császármetszéssel való késlekedés okozta a bajt, ám a kirendelt szakértő szerint ez nem bizonyítható, hiszen a magzatvíz tiszta volt, az agyvérzés szülés után következett be.

Forrás: Ripost

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Így dolgoznak rendőreink – videó

Így fogták el a veszélyes bűnözöt.. Videó itt! Hirmagazin.eu

A szeder finom, édes és egészséges

Emlékszem, amikor gyerekkoromban nagymamánál ettük a szedret és nem foglalkoztunk azzal, hogy aztán kékesfekete szájjal bújunk elő a...

Kis Magyarország, nagy klasszisokkal, .. mennyire bosszanthatja ez a világot: Kopasz Bálint ismét világbajnok! – Gratulálunk a kimagasló sportteljesítményhez!

Kopasz Bálint visszaszerezte a világbajnoki trónt kajak egyes ezer méteren. Olimpiai bajnok klasszisunk hatalmas csatában, minimális különbséggel győzte le...

Augusztus nyolcadika a cigány dal napja – holnap lesz

Az első magyar dal napját követően, 2008-ban jutott eszébe Rostás Mihály Mazsinak, hogy jó lenne megszervezni a cigány...
facebook