16 C
Budapest
2024. május. 22. szerda
HomeÉletmódEgészség - betegségVégre: egy éve vártak erre a jó hírre – Ezt közölte a...

Végre: egy éve vártak erre a jó hírre – Ezt közölte a rákkal harcoló magyar kajakos

Houston — „A szervezetem nagyon jól reagál a kezelésre, az egész testemben jelentős a javulás” – mondta a rák ritka és nagyon agresszív fajtájávál küzdő Tóth Róbert (29).

Az U23-as Európa-bajnok kajakos az Egyesült Államokban kapott esélyt arra, hogy felvegye a harcot az adenoid cisztikus carcinomával, illetve le is győzze a halálos kórt. A sportoló már több beavatkozáson átesett a houstoni klinikán, s most biztató eredményt hozott a kontrollvizsgálat.

„Egy éve várunk jó hírekre, ma végre megkaptuk! Annyira jó volt látni a CT-felvételen, hogy a májam is újra normál méretű, a tumorok kisebbek, valamint sokkal kevesebb van. Hat hete 72 kg voltam, ma újra 80 felett vagyok. Remekül érzem magam! A mai nap akkor is ünnep, ha még nagyon sok van hátra” – írta szerdán vele kint tartózkodó párja, Reményi Diána (31) közösségi oldalán Tóth.

Még 2017-ben támadta meg a volt kajakos könnycsatornáját a kór, emiatt később a gerincében és a májában is kialakultak áttétek. Itthon sugár- és kemoterápiás kezelésen esett át, a szeme mögötti daganatot sikerült eltüntetni, de a bal szemére megvakult. Tóth és kedvese februárban utaztak Houstonba, ahol egy új, speciális program ad reményt számára.

– A kezelés elég kemény, mivel heti rendszerességű, kevés az idő regenerálódni. Sokat pihenek, sétálok, edzem, hetente egyszer kajakozom is. Maximálisan a gyógyulásra koncentrálok, és hiszek benne, hogy sikerül is – jelentette ki korábban a kajakos.

Soha nem adta fel a reményt a gyógyulásra, s továbbra is mindent megtesz, hogy egyszer egészséges emberként éljen.

„A vérképem már az első kezelés után sokkal jobbnak tűnt, mert amikor megérkeztünk február elején, a májérték kritikus volt a sok áttéttől. Ez azóta rendeződni látszik, hétről hétre jobb az eredmény, és ami nagyon fontos, nem fáj semmim” – árulta el Tóth.

Segítségre szorulnak

Mivel a klinika előre kérte a teljes összeget, egy évre 150 ezer dollárt (43 millió forintot), Tóth kezelése adományok nélkül nem kezdődhetett volna el. Rengeteg felajánlás érkezett, többek között a Kolonics Alapítványon keresztül: az alapítvány elnöke, Csabai Edvin (42) a washingtoni magyar nagykövettel is egyeztetett, sőt, a helyi konzul a kórházba is elkísérte a beteg sportolót.

blikk

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
Pannon Work