17.3 C
Budapest
2023. május. 28. vasárnap

Véget ért a Covid-19 világjárvány – Állítják amerikai professzorok

Dátum:

Megosztás:

Úgy tűnik, kezd veszíteni erejéből az Egyesült Államokban az omikron variáns, ahol napi szinten volt, hogy egymillió feletti fertőzésszámot is jelentettek. A Washingtoni Egyetem professzorai szerint kijelenthetjük, hogy a Covid-19, mint világjárvány, már a múlté. Mint vírus? Az már más kérdés.

Covid-19: A Bloomberg beszámolója szerint kezd veszíteni erejéből az omikron-hullám Amerikában, igaz, a szakemberek azt mondják, idő kell még ahhoz, hogy a teljes országra nézve kijelenthető legyen az omikron visszahúzódása.

Kedveld és ajánld a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Úgy tűnik, hogy az USA legnépesebb területein is olyan gyors felfutási és ereszkedő pályát mutat be az omikron, amit korábban Dél-Afrikában és Európa egyes területein is látni lehetett. A lap ugyanakkor kitér arra, hogy az omikron-hullám alakzata eltér Amerika egyes területein, főként a vakcinázottsági számok és a szabad kórházi kapacitás miatt. Bár ennek a variánsnak enyhébb tünetei vannak az eddigi adatok szerint, így se ad kevés munkát az egészségügyi dolgozóknak, ráadásul ezúttal úgy tűnik, a gyerekek is jobban érintettek.

A Washingtoni Egyetem Egészségügyi Mérési és Értékelési intézetének becslése szerint

AMERIKÁBAN A HÉT ELEJÉN TETŐZHETETT AZ OMIKRON-HULLÁM.

Az előrejelzés szerint azonban azokban az államokban, ahol később kezdett el terjedni az omikron, későbbi tetőzés várható.

Olyan gyorsan csökkennek az omikronos esetszámok, amilyen gyorsan felfutottak – mondta el az előrejelzést elkészítő egyik szakember. Szerinte lesz még pár kemény hét Amerikában, különösen a kórházak számára, de február közepére, márciusra már kedvező lesz a helyzet.

Az amerikai járványügy adatai szerint az országban az 5 éves, illetve annál idősebb állampolgárok nagyjából 80%-a kapott már legalább egy, koronavírus elleni oltást. De vannak olyan államok, például Idaho, Wyoming vagy Louisiana, ahol alig tudnak 60% fölé kerülni.

Kedveld és ajánld a Hirmagazin.eu Online Médiát!

A variánssal fertőződő betegszám tetőzésének ellenére a CDC becslései szerint a következő hetekben még várhatóan megnő a koronavírus miatt elhunytak száma.

A Washingtoni Egyetem nyilatkozó professzora azt is elmondta:

A Covid-19, mint világjárvány, az intézmény véleménye szerint már a múlté. De a Covid-19, mint vírus, még sokáig közöttünk lesz.

portfolio

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Magyar animációs filmé a rövidfilmes Arany Pálma

Buda Flóra Anna francia-magyar koprodukcióban készült 27 című animációs filmje nyerte el szombat este a legjobb rövidfilmnek járó...

A Szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények

A Szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények. A húsvét után ötven nappal tartott pünkösd - a húsvét és...

Kiesés! A Honvéd kikapott a Puskás Akadémiától, búcsúzik az élvonaltól

A labdarúgó NB I 33., utolsó fordulójában a Budapest Honvéd izgalmas hajrá után 2–1-re kikapott a Puskás Akadémiától,...