34.4 C
Budapest
2022. július. 1. péntek

Védjegybitorlás miatt perlik Sebestyén Balázst és Sváby Andrást!

Dátum:

Megosztás:

Sebestyén Balázs a Morning Show miatt, Sváby András pedig a Napló ATV-re való átvitele miatt került bajba. A rádióst a Class FM volt tulajdonosa perli védjegybitorlás miatt, a műsorvezetőt pedig a TV2.

A Morning Show védjegye

2016 novemberében a Class FM megszűnt, mint hagyományos rádiócsatorna, helyette internetes adó lett. Azonban a legendás Morning Show, Sebestyén Balázs, Rákóczi Feri és Vadon Jani reggeli műsora nem folytatódott, ugyanis a fiúk összevesztek az új tulajdonosokkal, és átigazoltak a Rádió 1-hez.

védjegybitorlás
Forrás: Class FM

A problémák akkor tetéződtek, amikor Sebestyén Balázs üzlettársa a rádiós tudta nélkül adta el a Morning Show nevét az új Class FM tulajdonosának. Balázsék így nem tudták máshol újraindítani országszerte kedveltté vált műsorukat, hiszen az jogsértés lett volna. A Rádió 1 azonban – nem meglepő módon – a reggeli műsor sikere miatt ajánlotta fel, hogy náluk dolgozzanak, így nagy falakba ütköztek, amikor kiderült, joglilag nem lehetséges, hogy ott folytatódjon a Morning Show. Ennek hatására újításba kezdtek, és elkészítették Reggeli Show nevű műsorukat, ami egy hasonló beszélgetős műsor, mint elődje.

A védjegybitorlás körülményei

A Class FM új tulajdonosa – kezében a Morning Show jogaival – azonnal beperelte Sebestyén Balázst, mert szerinte lemásolta és ellopta az ő műsorának ötletét, és persze a nevét is. Michael McNutt, a tulajdonos így nyilatkozott a Blikknek: “Balázs arra törekszik, hogy megtévessze a fogyasztókat, és elhitesse velük, hogy a Reggeli Show azonos a Morning Show-val.” Balázsnak a kereset szerint bocsánatot kellene kérnie, valamint öt napon át felolvasnia adásban a védjegybitorlást megállapító ítéletet.

Balázs persze nem hazudtolta meg magát a válaszadással: “A védjegyhivatal eldönti, kinek van igaza! McNuttnak üzenem, hogy hazudozás helyett inkább utalja el a stáb utolsó fizetését, amit a mai napig elegáns módon elfelejtett megtenni!” Az internetes rádióvá lett Class FM-en egyébként valóban fut tovább a Morning Show, jelenleg Stohl András, Pataki Zita és Janklovics Péter vezeti.

védjegybitorlás
Forrás: Origo

A Morning Show körül egyébként nem ez az első védjegybotrány: 2015 júliusában kiderült, hogy Belize reggeli műsora is az ő fejhallgatós, napocskás logójukat használja változtatás nélkül, és a nevük is ugyanaz. Balázsék ekkor arra kérték a hallgatókat élő adásban, kedveljék Facebookon a közép-amerikai ország műsorának oldalát, hogy a hirtelen jött, sok lájkoló okán észrevegyék magukat. A terv be is vált, a tömeges magyar kedvelők után észbe kaptak, és egy gyors tárgyalás után le is cserélték a logót.

Még egy botrány: Heti Napló Sváby Andrással

Mindeközben Sváby András feje felett is gyülekeznek a fekete felhők. Ő 17 év után ment át a TV2-től az ATV-hez, ahol Heti Napló Sváby Andrással néven indította újra nagy sikerű, Napló című műsorát, amelynek producere Hajdú Péter lett. A TV2 azonban nem hagyta annyiban, beperelték Svábyékat, amiért az 1997 és 2014 között náluk futó riportmagazint hasonló formában kezdték újra máshol. „Nagyon meglepett a TV2 jogászának felszólító levele, hiszen a műsor indítása előtt több médiajogász is úgy nyilatkozott, nem követünk el védjegybitorlást. Őszintén mondom, nem értem, miért van erre szükség” – nyilatkozta az ügyben Hajdú Péter.

védjegybitorlás
Forrás: Blikk

műsorvezető ennél jobban nekiment a tévécsatornának az esetet illetően: „Nekem ez már inkább komikus. Kicsit úgy tűnik, mintha a TV2 mostanában csak a nevem alatt futó Heti Naplóval foglalkozna” – mondta a műsorvezető, majd elkezdett a névvel viccelődni. „A napló olyan, mint a híradó. Általános szó. Ráadásul az ATV-n nem is egyszavas címmel indítottuk, hanem úgy, hogy Heti Napló Sváby Andrással. Ez jogilag megkérdőjelezhetetlen, nevet változtatni pedig nincs kedvem, úgy megszoktam már, hogy Sváby Andrásnak hívnak” – mondta tréfásan Sváby.

Nos, hogy mi lesz Sebestyén Balázs és Sváby András védjegybitorlás miatti médiaháborúinak kimenetele, az legkorábban csak egy hónap múlva derülhet ki, de addig is, tanuljon az esetekből, és védesse le ötletét vagy szlogenjét minél hamarabb, hogy az Ön remek elképzelései ne ütközzenek majd hasonló botrányokba!

szabadalom-vedjegy

Hirmagazin.eu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

banner
onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Dráma a Keletinél: a forró vonatkocsiban ragadtak az utasok, az ablakokat kellett kitörniúk, hogy menekülni tudjanak.. – A MÁV “széttette” a kezét.., aztán mégis...

A meghibásodás a klímát is tönkretette, ezért hamar borzalmas hőség lett a kocsiban. Csütörtökön a Keleti pályaudvaron műszaki hibát...

Tragédia: Megtalálták a Visegrádnál a Dunába veszett lány holttestét

A Duna budapesti szakaszán találták meg a Visegrádnál eltűnt kislány holttestét. Kajakozók bejelentése alapján a Budapesti Rendőr-főkapitányág Dunai Vízirendészeti...

Kizuhant egy fesztiválozó az óriáskerékből a Balaton Soundon

Súlyos sérüléseket szenvedett egy feszitválozó a Balaton Soundon, miután kizuhant az óriáskerékből. A hírt a sérült bulizó egyik barátjától...

Rossz hír a Balatonra készülőknek: “elesett” az M7-es

A nagy forgalom mellett egy hármas baleset is lassítja a közlekedést az M7-es autópályán a fővárosból a Balaton...
facebook