-0.5 C
Budapest
2023. november. 30. csütörtök

Vb-címek helyett a melegek jogaiért és világunk megmentéséért harcolt Sebastian Vettel

Dátum:

Megosztás:

Az idény végén visszavonuló Sebastian Vettelre nemcsak amiatt fognak emlékezni a Forma–1-es rajongók, mert 2010 és 2013 között sorozatban négy világbajnoki címet nyert, hanem a széleskörű társadalmi szerepvállalása miatt is.

Erről Te sem maradhatsz le!

A 35 éves német pilóta az utóbbi években egyre nagyobb hangsúlyt fektetett arra, hogy a világ égető problémáira, egyenlőtlenségeire a maga eszközeivel felhívja a figyelmet. A 2021-es Brit Nagydíj után például nem volt rest szemetet szedni a lelátók sorai közül. A gesztussal arra akarta felhívni a figyelmet, hogy fenntarthatóság döntő fontosságú a világ jövője szempontjából.

Vettel a tavalyi Brit Nagydíj után szemetet szedett, hogy ezzel is üzenjen a világnak, a fenntarthatóság miatt muszáj óvnunk a környezetünket/TwitterVettel a tavalyi Brit Nagydíj után szemetet szedett, hogy ezzel is üzenjen a világnak, a fenntarthatóság miatt muszáj óvnunk a környezetünket/Twitter

Erről Te sem maradhatsz le!

– Valahányszor futok és látok valamit, felveszem és a kukába teszem, vagy hazaviszem, és otthon dobom ki. A pálya menti szemétszedés jó lehetőség, hogy szembesüljek az egész emberiséget érintő problémával – magyarázta Vettel, aki az egyenlő emberiségi jogok nagy hirdetője is. Több versenyen, így a tavalyi Magyar Nagydíjon is szivárványszínű pólóban jelent meg, és élesen kritizálta a magyar jogalkotókat, akik a pedofíliát és az azonos neműek szerelmi életét próbálja egybemosni, és a bűn kategóriájába sorolni.

A német az LMBTQ-mozgalom melletti kiállása miatt még megrovásban is részesült a mogyoródi futam után.

– Szerintem nem helyes alkalmazni bizonyos törvényeket, amelyek megkülönböztetik az embereket, csak azért, mert történetesen egy férfit szeretnek nő helyett, vagy egy nőt férfi helyett. A diszkrimináció bármilyen formája helytelen. A sportágunk pedig nagy nyomást tud kifejteni, hogy az ilyen dolgokat megszüntessük a világon – érvelt Vettel, aki az egyik homoszexuálisoknak szóló magazin címlapján is szerepelt, és azt mondta, szívesen látna az F1-ben a saját neméhez vonzódó pilótát. Szaúd-Arábiában pedig női gokart-versenyt rendezett.

Vettel a tavalyi Brit Nagydíj után szemetet szedett, hogy ezzel is üzenjen a világnak, a fenntarthatóság miatt muszáj óvnunk a környezetünket/Getty ImagesA német pilóta a méhek kipusztulásának megelőzésére osztrák gyerekekkel épített életteret a rovaroknak/Getty Images

Erről Te sem maradhatsz le!

Az Aston Martin versenyzője a veszélyben lévő méhek élőhelyének bővítésében is szerepet vállalt. Egy osztrák iskola nebulóival versenyautó formájú szállodát épített az állatoknak. Aztán az elsők között bojkottálta a háború kitörése után az idei Orosz Nagydíjon való versenyzést, amit azóta ki is vettek a naptárból.

Végül, de nem utolsósorban a klímaváltozás elleni küzdelem fontosságát is folyamatosan hangsúlyozza, kijelentette, hogy az egymáshoz földrajzilag közel eső versenyeket egymást követő hétvégéken kell megrendezni az utazásból származó károsanyag-kibocsátás csökkentése érdekében.

Képmutatással vádolják

Vettel az idei Kanadai Nagydíjon a „Stop az olajhomok-bányászatra” és „Kanada klímabűnözése” feliratú pólókban jelent meg, válaszul Sonya Savage, Alberta állam energiaügyi minisztere képmutatással vádolta a pilótát.

Erről Te sem maradhatsz le!

– Annak az Aston Martinnak a versenyzője, akit a szaúdi Aramco szponzorál, panaszkodik az olajhomok miatt. Az Aramco a világ legnagyobb olajtermelője, amely a világ szén-dioxid-kibocsátásához a legnagyobb mértékben hozzájáruló vállalatnak számít – fakadt ki a politikus.

blikk

Hirmagazin.eui

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

PET-palack visszaváltás: Nemcsak lehetséges, kötelező is!

BUDAPEST (2023. november 29.) – Jövő év elejétől kötelező PET-palack visszaváltás lép életbe Magyarországon, ami talán érdemben hozzájárulhat...

Megszabadulna fölösleges kilóitól?

Fogyjon velünk lemondások nélkül! A lakosság nagy része küzd súlyfelesleggel, ami egyrészt esztétikai probléma, de sokkal inkább egészségügyi, hisz súlyos...

Álmodozó kényelem – útmutató a stílusos és kényelmes pizsamák kiválasztásához nők számára

Az alvás minőségének javítása érdekében ügyelj arra, hogy a hálószobában ne csak friss levegő legyen. Igaz, hogy az...

Válságban van Kulcsár Edina és G.w.M házassága? Árulkodó mondatok a szépségkirálynőtől…

Kulcsár Edina nemrég bejelentette, hogy ezentúl csak azok láthatnak bele a családi életükbe, akik előfizetnek rá. Nos, vannak akik bizony...