12.9 C
Budapest
2024. február. 25. vasárnap

Váratlan fordulat: kiszivárgott, mire készülnek az oroszok

Dátum:

Megosztás:

Az orosz hadsereg feladatul tűzte ki az Uralvagonzavod konszern számára a gázturbinás meghajtással felszerelt T-80-as harckocsik gyártásának újraindítását

– mondta Alekszandr Potapov, a vállalat vezérigazgatója a Zvezda tévécsatorna adásában, a Ria Novosztyi tudósítása alapján.

A Portfolio szemléje szerint a vezérigazgató kijelentette, hogy

van ilyen feladat, legalábbis a hadsereg elénk állította. És mi most aktívan együttműködünk az Ipari és Kereskedelmi Minisztériummal, mert ehhez új kapacitásokra van szükség.

A T-80-as modellt – amely az orosz hadseregben egyedülállóan gázturbinás meghajtással üzemel, csakúgy mint az amerikai Abrams páncélosok – 1976-ban állították szolgálatba, azóta többször is modernizáláson esett keresztül.

Erre senki nem számított

A Portfolio szerint a harckocsi különböző variánsaiból körülbelül 5 ezer darab készült, ugyanakkor az első csecsen háborúban mutatott teljesítménye miatt a projektet az 1990-es években eltörölték. Az orosz védelmi minisztérium az olcsóbb és egyszerűbb T-90-es harckocsi gyártását támogatta, így a T-80-as előállítását/felújítását az export-megrendelések tartották életben.

T-80
T-80-as harckocsiFORRÁS: CC ATTRIBUTION-SHAREALIKE 3.0 UNPORTED LICENSE/VITALY V. KUZMIN

Bár az orosz hadiiparról kevés információ áll rendelkezésre, de Potanov utalása az új kapacitásokra azt jelentheti, hogy

AZ URALVAGONZAVOD ÉVTIZEDEK ÓTA NEM RENDELKEZIK MEGFELELŐ ESZKÖZÖKKEL, GYÁRTÓSOROKKAL, BESZÁLLÍTÓKKAL ÉS SZAKEMBEREKKEL AHHOZ, HOGY A GYÁRTÁST EGYIK NAPRÓL A MÁSIKRA FELFUTTASSÁK.

Oroszország jelenlegi páncélos-veszteségei meghaladják a 2300 igazolt veszteséget, ennek közel felét a T-80-asok különböző variánsai teszik ki.

 A háborúról készített élő tudósításunk itt olvasható!

Forrás

SKYTING MAGAZIN

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

L.L. Junior: Fejek hullottak

L.L. Juniorhoz is eljutottak a vállalkozását érő kemény negatív vélemények: alkalmazottaktól vált meg, egy hónapig minden nap személyesen...

Ezt a 15 filmet mindenki látni akarja 2024-ben

Ha megnézzük a következő 12 hónapra tervezett mozis és streaming-filmek listáját, sok izgalomra számíthatunk! Ki ne szeretné megnézni George Miller Mad...

Házasodna a gazda: Roland és Niki 2020-ban azonnal összeköltöztek a műsor után, azóta is együtt vannak

Hosszútávra terveznek. Roland gazda a Házasodna a gazda 2020-as évadában ismerkedett meg Nikivel, akiről nemrég az RTL stábjának mesélt. Mint mondta, választottjával a műsor...