11.2 C
Budapest
2024. április. 20. szombat
HomeHírekHáborúVáratlan fordulat: eldőlhet a háború

Váratlan fordulat: eldőlhet a háború

A Bloomberg arról ír, hogy szakadás történt Európában, mivel a nyugati országok továbbra is korlátlanul támogatnák Ukrajnát, miközben a keleti országok egyre kevésbé lelkesednek az ügyért. Az ügynökség cikkében megjegyzi, hogy már egyre több ország panaszkodik Ukrajna finanszírozásának magas költségeire.

Az Ukrajnának nyújtott pénzügyi és katonai támogatás kérdése megosztotta Európát, és mostanra a keleti rész országai egyre kevésbé bíznak a nyugati rész országaiban – idézte forrásait a Bloomberg – írja az Izvesztyija. Az ügynökség szerint a kelet-európai országok azzal vádolják Nyugat-Európát, hogy nem hallgatja meg Kijev igényeit, különösen az ukrán tüzérségi tartalékok feltöltésének kérdése okoz vitát.

Ukrajna, Ukrán, Orosz, Oroszország, háború, konfliktus, 2024.02.05.,  in the direction of Bakhmut 2024,Clashes,clashes between Russia and Ukraine,Conflict,directi Horizontal
Egyre kevesebb ország akarja finanszírozni Ukrajnát
Fotó: Anadolu via AFP/2024 Anadolu/Diego Herrera Carcedo 

Diplomáciai körökben az a hangulat uralkodik, hogy ha Oroszország végül győz az ukrajnai katonai konfliktusban, Nyugat-Európa nem fog megbocsátani Kelet-Európának, és a berlini fal leomlása utáni európai integráció egész projektje veszélybe kerülhet, mivel ez a szakadás kitörölhetetlen nyomot hagy

– írja a Bloomberg.

Ugyanakkor a nyugati államok nem veszik észre, hogy Európa keleti része egy ilyen esetben már nem bízik bennük

 – mondta az ügynökségnek egy magas rangú európai tisztviselő.

Sok szakértő a Nyugat- és Kelet-Európa közötti szakadásról beszél. Neil Watson brit politikai elemző, nemzetközi konfliktusszakértő és újságíró például február 9-én megjegyezte, hogy Nyugaton kezdetben divat volt Kijevet támogatni, de ez a bevándorlás növekedéséhez és súlyos gazdasági következményekhez vezetett Ukrajna szövetségesei számára. 

Ezen okok miatt egyre több nyugati ország panaszkodik Ukrajna finanszírozásának magas költségeire.

Forrás

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
securiton-tűzvédelem