3.1 C
Budapest
2023. november. 28. kedd

Váratlan áramszámla jöhet a napokban, nehogy megnyissa!

Dátum:

Megosztás:

A hírek szerint feltűnt a legújabb átverés,a kamu áramszámla, a szakértők véleménye szerint nem kell sok idő és Magyarországon is meg fog jelenni. Olyan online kamu számlákról van szó, amelyekről azt hihetik, hogy az áramszolgáltató küldte , a megnyitása után pedig egy kalózvírus támadja meg a számítógép fájljait.

email1
A Panda Security szakemberei hívták fel a f figyelmet a vírusra, ugyanis egy új átverési módszerről értesítette őket az egyik spanyol áramszolgáltató. A szolgáltató nevében ismeretlenek hamis áramszámlákat küldtek ki, melyben az úgynevezett zsarolóvírusoknak egy új,roppant agresszív változata fertőzi meg az illető számítógépes rendszerét. Az ellopott információk visszaszolgáltatásáért cserébe váltságdíjat követelnek a póruljárt felhasználótól.
A szakemberek arra is rájöttek, hogy terjed a vírus, már Lengyelországban, az ottani PGE elektromos művek hamis e-számlái is terjesztik a vírust.
A bűnözők egyre ravaszabb módszerekkel dolgoznak, a Locky nevű kártevő egy variánsát használják. Az teszi különlegessé az esetet, hogy áramszámlába csomagolják a vírust. Napjainkban egyre többen elektronikus formában kapnak számlát a különféle szolgáltatóktól, és természetesen, ha egy számlának tűnő emailt kap a felhasználó, jól ismert szolgáltatójától, azt bizony még az óvatosabb felhasználók is a legtöbben megnyitják.
A Panda Security szakemberei szerint nemsokára Magyarországot is elérheti a zsarolóvírus, ezért felhívja a felhasználók figyelmét, hogy nagyobb óvatossággal kezeljék emailjeiket, ha lehet egy új operációsrendszerrel és kifejezetten hatékony vírusölő programmal lássák e számítógépeiket, így próbáljanak tenni valamit a baj megelőzésére.
Forrás HVG. HU

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

A 35 legérdekesebb TikTok statisztika 2023-ban

2016-ban indult és azóta felforgatta a közösségi média világát. Világszerte 3 milliárd letöltés Magyarországon pedig már több, mint...

Harry herceg ultimátumot adott a királynak..

Harry herceg állítólag egy komoly kérdést tett fel apjának, III. Károly királynak Archie hercegről és Lilibet hercegnőről, hogy rávegye a...

Veszélyes az iPhone egyik újdonsága – már a rendőrök figyelmeztetnek

Az iOS új funkciója akkor is működik, ha a használója nem is tud róla. Veszélyes lehet az iPhone-ok egyik...

Az EB-selejtezők legnagyobb vesztesei – videó

ERLING HAALAND, AZ EURÓPA-BAJNOKSÁG HIÁNYZÓ SZTÁRJA A norvég labdarúgó-válogatott az elmúlt 25 évben mindössze egy világversenyen, a 2000-es Eb-n...