13.9 C
Budapest
2022. október. 3. hétfő

Vannak nők, akik szó szerint az „orruknál fogva vezetik” a férfiakat

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Egyes hölgyek különösen vonzó illatúak minden férfiorr számára – közölték a Berni Egyetem tudósai.

Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A kutatásban 28 nő és 57 férfi vett részt. A nőknek szigorú szabályokat kellett követniük, hogy csökkentsék az illatokat befolyásoló hatásokat, így például nem vehettek be fogamzásgátló tablettát, le kellett mondaniuk a csípős ételekről, az alkoholról és csak semleges tisztálkodószereket használhattak.

A hormonok szintje is befolyásolja a női vonzerőt

Ciklusuk legtermékenyebb napjaiban éjszakára pamutvattával „rögzítették” a nők illatát és ezzel párhuzamosan megállapították a hormonszintjüket. A kísérletben résztvevő férfiak később egy nullától százig terjedő skálán határozták meg, mennyire vonzó számukra az adott illat.

A tudósok összegzése szerint a résztvevők eléggé egyetértettek abban, mely nők illata a vonzó: minél magasabb volt egy nő ösztrogénszintje és minél alacsonyabb a progeszteronszintje, annál vonzóbbnak találták.

Evolúcióbiológia szempontból ez érthető Daria Knoch, a Berni Egyetem munkatársa szerint: a hormonoknak ez a szintje a női ciklus legtermékenyebb napjain arra utal, hogy nagy a fogantatás esélye, az evolúciós elmélet szerint pedig a férfiak olyan partnereket keresnek, akikkel a legsikeresebb lehet a fajfenntartás.

Más okokat kizártak a kutatók

Az egyéni illatkülönbségeket előidéző más okokat a kutatók nagyrészt ki tudták zárni. Így például a kortizol nevű stresszhormon ebben a kutatásban látszólag semmilyen hatással nem volt arra, milyen vonzó egy nő természetes illata.

A tudósok vérmintákkal azt is vizsgálták, a résztvevők immunrendszere szerepet játszik-e. Bizonyos tanulmányok ugyanis azt feltételezik, hogy a partnerválasztás a lehető legeltérőbb immunrendszerű nő vagy férfi választásán alapul, hogy az utód a kórokozók elleni legjobb védekező rendszerrel rendelkezzen – fogalmazott Janek Lobmaier, a tanulmány társszerzője. A résztvevő férfiak és nők immunrendszere közötti hasonlóság azonban semmilyen hatással nem volt a kutatás során az illatok értékelésére.

A fogamzásgátló tablettának az illatok vonzerejére gyakorolt hatását nem vizsgálták, Koch szerint azonban feltételezhető, hogy a hormonális fogamzásgátlás megmásítja a természetes szagokat.

Azt nem vizsgálták, milyen hatása van a férfi hormonoknak a férfiak szagára és annak nőkre kifejtett hatására. Korábbi kutatások szerint azonban a férfiak bizonyos, a magas tesztoszteronszinttel összefüggő külső jellemzői különösen vonzóak a nők számára – azonban a túl domináns és férfias jellemzők inkább agresszivitást sugároznak, így taszítóan is hathatnak.

Forrás: MTI

 

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Indonézia után – a futballtörténet legszörnyűbb stadionkatasztrófái

A hétvégi indonéziai, szurkolók okozta katasztrófa, amely már az eddigi ismeretek szerint is legalább 174 halálos áldozatot követelt,...

Milyen pozitív hatásai lehetnek a kaszinóknak a gazdaságra?

A szerencsejáték egyre nagyobb iparággá válik, és ma már általánosan elfogadott tény, hogy a kaszinók számos szempontot figyelembe...

Kiraboltak egy gyereket Kaposváron

Fiatal felnőtt rabolt ki egy kiskorút Kaposváron. Az ügy adatai alapján az akkor még ismeretlen tettes szeptember 29-én délután...

Orbán Viktor: Épségben át kell vinni a hazát a túlpartra..

Ki kell bírni a próbatételeket és "épségben át kell vinnünk hazánkat a túlsó partra, egymásba kapaszkodva és bízva...