8.5 C
Budapest
2024. március. 2. szombat

Vannak még jó emberek! Az utca emberének adta ki magát és lakást ajándékozott egy 4 gyermekes egyedülálló édesanyának

Dátum:

Megosztás:

Olga. aki a lakást kapta, Togliatti városában él Oroszországban. Egy óvodában dolgozik, a férje néhány évvel ezelőtt elhagyta, és ő magára maradt négy gyerekével. A nő fizetése mindössze 200 euró körül van, ennek több mint a felét lakbérre költi. Ő maga sem tudja, hogy sikerül fenntartania a családját a maradék pénzből.

Olga gyakran eljár egy szervezethez, ahol ingyen ruhákat osztanak. Itt már mindenki ismeri őt és a négy gyerekét is.

mdfbyug
Olga és a jótevő

Egy nap a rendezvény szervezője azzal hívta fel Olgát, hogy van egy önkéntes, aki meglátogatná őket otthon. Élelmiszert és ruhákat visz majd nekik. Az említett férfi hamarosan meg is jelent a családnál, kezében megrakott szatyrokkal.

Az ismeretlen úgy mutatkozott be, mint egyszerű önkéntes, aki blogot vezet az interneten. A nő megköszönte neki a segítséget, körbevezette a lakásban, bemutatta a gyerekeknek és mesélt neki az életéről és a nehézségekről, amikkel szembe kell néznie.

Olgának fogalma sem volt róla, hogy az előtte álló férfi az ország egyik leggazdagabb embere. Az önkéntes ugyanis nem volt más, mint az a Timur Lansky, aki a legnagyobb, tradicionális üzbég konyhán alapuló étteremlánc megteremtője Oroszországban.

A milliomos egy helyi tévés csatorna felkeresésére repült a városba. A műsor lényege az volt, hogy a híres étteremtulajdonos egyszerű ruhát öltött, a kezébe vett egy kamerát és elindult a város utcáin, olyan embereket keresve, akik segítségre szorulnak. A forgatókönyv értelmében azt kellett mondania mindenkinek, hogy blogger, aki a helyi emberek mindennapi életét filmezi.

2
Olga és a jótevő

Timur Lansky eljutott a rendezvényre, ahol ingyen ruhákat osztottak rászoruló családoknak. Itt találkozott egy nővel, aki mesélt neki Olga szomorú sorsáról.

Így jutott el a milliomos Olga lakására. A nő mesélt neki a volt férjéről, akit egyáltalán nem érdekel a gyerekek sorsa, a mindennapi nehézségekről és kilátástalan anyagi helyzetükről is.

„Mi az álmod, Olga?” – kérdezte a milliomos.

cnow8b3
Olga bemutatja otthonát

„Az egyetlen dolog, amire vágyom, hogy a gyerekeimnek meglehessen a saját kis kuckója.” – válaszolta szerényen a nő.

Olga története meghatotta a moszkvai étteremtulajdonost. Másnap a tévéműsor készítői felhívták Olgát azzal, hogy valaki találkozni szeretne vele a gyerekek nyilvántartásba vételéről a lakhelyükön. A találkozót egy másik lakásban szervezték meg.

Itt Timur Lansky várta, aki már nem játszotta az önkéntes és a blogger szerepét. Bemutatkozott, és egy csokor virágot nyújtott át Olgának. Ezután kivett a zsebéből egy kulcsot és átadta azt a meghatott nőnek.

chx78zz
Olga meghatódott

„Ez itt a ti otthonotok.” – mondta.

A nő nem tudta visszatartani a könnyeit. Minden olyan hirtelen történt, Olga azt sem tudta, hogy mondhatna köszönetet az üzletembernek. Ő és a gyerekei végre saját otthonra leltek.

Forrás

HIRMAGAZIN.EU

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner

Kapcsolódó hírek