13.9 C
Budapest
2022. október. 4. kedd

Vannak-e politikai foglyok Kubában?

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Őszinte és nyílt megbeszélést folytattunk az emberi jogokról – így fogalmazott Barack Obama a Raul Castróval tartott havannai sajtókonferencián. A kapcsolatok egy csapásra nem változhatnak meg. Kubasorsát a kubaiak fogják meghatározni és nem az Egyesült Államok – mondta az amerikai elnök.

 

Vannak-e politikai foglyok Kubában

Castro elnök panamai találkozásunkkor úgy fogalmazott, amiben nem értünk egyet ma, abban egyetérthetünk holnap. Ez jellemzi az elmúlt 15 hónapunkat, és ez vezetett mostani, kubai látogatásomhoz. Lépésről lépésre haladunk kapcsolataink normalizálása felé – jelentette ki Obama.

Az embargó teljes feloldásáról azt mondta, hogy egyszer biztosan meg fog történni, de hogy mikor, arra nem tett ígéretet.

Az alkalom azért is rendkívüli volt, mert a kubai újságírók Castrotól is kérdezhettek, aki ettől mintha zavarba jött volna.

Egy amerikai zsurnaliszta kérdésére a kubai elnök határozottan visszautasította azt, hogy politikai foglyok lennének Kubában, sőt, arra kérte a jelen levő újságírókat, hogy sorolják fel neki, adjanak egy listát a politikai foglyokról, és ő még éjfél előtt szabadon engedi őket.

A két elnök sajtótájékoztatója furcsa jelenettel zárult, mivel Raul Castro nem kezet rázott Obamával, hanem magasba emelte a kezét, akár egy győztes ökölvívóét.

A történelmi látogatáson, a hivatalos program részeként egy állami ünnepségen koszorúzott az amerikai elnök a Forradalom terén, melynek hátterét egy hatalmas Che Guevara portré adta.

 

Forrás: euronews

 

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Elviselhetetlen energiaválság Franciaországban

A Franciaország (egykori) büszkeségét jelentő hatalmas atomerőmű park a pusztulás szélére került" írja a francia konzervatív napilap, a...

Őrült sebességgel száguld egy forró gázbuborék a Föld közelében – videó

A Tejútrendszer középpontjában található fekete lyuk, a Sagittarius A* körül keringő „forró folt" nyomaira bukkantak a csillagászok az...

Forrnak az indulatok: Észak-Korea rakétát lőtt Japán fölé

A japán kormány figyelmeztetést adott ki, hogy a Hokkaidó szigetén élők vonuljanak fedezékbe a rakéta repülése alatt, illetve...

Megszólalt az “év igazoltatásán” átesett férfi – RTL-videó

Felrobbant az Internet egy videótól, amiről mi is hírt adtunk néhány napja. “Nem személy vagyok, hanem Ember”, hangzott el a férfitől Balatonszemesen,...