-2.6 C
Budapest
2023. február. 7. kedd

Vandálok rongáltak meg keresztény jelképeket és Trianon plakátokat Csepelen

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Több vandál támadás történt Csepelen az elmúlt napokban. Megrongálták a csepeli keresztút stációit és több hirdetőtáblát, amelyen az önkormányzat Trianonra emlékező plakátjai voltak elhelyezve

– számolt be a Csepel.info.

Vandálok tették tönkre a csepeli Tamariska-domb keresztútjának stációit – idézte a kerületi hírekkel foglalkozó internetes portál  Borbély Lénárd polgármestert.  A rendőrségi helyszínelés után az önkormányzat munkatársai elszállították a javításra szoruló stációkat

A lap úgy értesült, hogy néhány napon belül emellett három olyan hirdetőtáblát vertek szét a kerületben, amelyeken az önkormányzat Trianonra emlékező plakátjai voltak. A tetteseket keresik, egyelőre nem tudni, hogy ugyanazok voltak-e a hirdetőtáblák és a stációk rongálói.

A csepeli keresztút stációit magánszemélyek felajánlásából állították.

„A kamerafelvételek alapján feljelentést teszünk a rendőrségen és természetesen helyre is fogjuk állítani a képeket. Nagyon remélem, hogy az elkövetőket fel tudják deríteni és ez után közzé is fogjuk tenni a kilétüket” – írta a polgármester Facebook oldalán.

Kispál György atya körlevélben kérte a helyi családokat, közösségeket, hogy járjanak ki és állomásról-állomásra imádkozza végig a keresztutat.

„És ha újra lerombolják, újra kijárunk!” – írta.

A Csepel.info úgy tudja, hogy négy stációt vertek szét vagy rongáltak meg a vandálok.

Információik szerint a stációk mellett az elmúlt néhány napon három olyan hirdetőtáblát vertek még szét ismeretlenek, amelyeken a csepeli önkormányzat Trianonra emlékező plakátjai voltak.

A szétvert hirdetőtáblák mindegyikénél az látható, hogy a Trianon plakátot kitépték a keretükből. Vagyis nem céltalan pusztításról, hanem tudatos rongálásról van szó.

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Vegyi fegyver bevetésével vádolták meg az ukrán hadsereget, nagyon sokan rosszul lettek, eddig halálos áldozatokról nincs hír..

Vegyi fegyver bevetésével vádolta meg az ukrán fegyveres erőket az Ukrajnától elcsatolt donyecki régió megbízott vezetője, az orosz...

Hamburgert csinált áldozataiból, majd eladta idegeneknek (18+)

Az elmúlt évtizedek egyik legborzalmasabb bűnügyének története a következő: Joseph Roy Metheny 1955. március 2-án született az amerikai Baltimore-ban....

Kína: Meteorológiai kutatásokat végzett az amerikai légtérbe tévedt léggömb

Meteorológiai kutatásokat végzett az amerikai légtérbe tévedt kínai léggömb, amely azért tévedt ilyen messze a tervezett útvonalától, mert...

Lelőtték az amerikai légtérben felfedezett kínai hírszerző léggömböt

Az amerikai haderő szombaton megsemmisítette az Egyesült Államok légterében a hét közepén felfedezett kínai léggömböt, amely az amerikai...