27.2 C
Budapest
2022. május. 27. péntek

Valóságos botanikus kert övezi a 16 emeletes épület otthonait, .. kontra, betondzsungel..

Dátum:

Megosztás:

Elhiszed azt, hogy abban a csodálatos környezetben, ahol botanikus kert övező a lakásod minden szegletét, valóban 10-20 évvel tovább élsz, mint Pesten a nyóckerben, a Havannán, vagy akár Zuglóban?

A botanikus kert övezte lekókörnyezet nem csupán az élet szeretetét hirdeti, hanem a természettel való közös együttélésre motivál.

A fenntartható építészetet ismerjük egy ideje, a biofil tervezés pedig ennek folytatása. Olyan tereket hoz létre, melyek az azokat használó embereket szolgálják. Igyekszik kibékíteni az ellentéteket a természet és az épített környezetünk között, tudatos harmóniára törekszik, ezáltal kapcsolódik a tudatos életmódhoz, felelős, tudatos kialakításokra, vásárlásokra ösztönöz.

Mindenki ezt olvassa most!

Az élet szeretetét hirdeti, és a természettel való közös együttélésre motivál. Ennek tökéletes példája a most épülő toronyépület Denverben.

 

FOTÓ: MAD ARCHITECT

 

A MAD architects tervezésében megvalósuló projekt az első bérbeadási céllal épített ingatlan lesz  Észak-Amerikában. A  nem mindennapi épület célja a városi élet újradefiniálása,  az épített és a természetes környezet közötti összhang megteremtése – írja a designboom.

Mindenki ezt olvassa most!

A 16 emeletes épület 187 bérelhető lakást tartalmaz majd, mindemellett bámulatos zöldövezetet, botanikai különlegességeket kínál majd az ott lakóknak,  beleértve a kis kerti tavakat, csobogókat és az emeleteken áthaladó, parkosított, ösvényszerű sétányt. További látnivalók közé tartozik a hatalmas tetőterasz medencével, kerttel és egy gyógyfürdővel, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a Sziklás-hegységre.

 

FOTÓ: MAD ARCHITECT

 

A torony legmeghatározóbb eleme egy 10 emeletes parkosított hasadék. A tervezők Colorado változatos domborzati formáiból merítettek ihletet, a sziklás hegycsúcsok, a kanyonok nem csak visszaköszönnek az épület különös formáján, hanem tökéletesen beleolvadnak a környezetbe, a természeti tájba. A projekt várhatóan 2023 végén fejeződik be.

 

FOTÓ: MAD ARCHITECT

 

Kevin Ratner a projekt egyik vezetője így nyilatkozott:

 Ez az újszerű megoldás jó példa arra, hogyan éljünk, miként vegyük körül magunkat a természetközeli elemekkel, és hogyan hozzuk be a természetet otthonunkba, ahol az autentikus, biofil élmények és a kényelem tökéletes harmóniát alkotnak.

 

FOTÓ: MAD ARCHITECT

 

Ma yansong, a MAD alapítója és fő partnere így folytatta:

Ha a modern városokat ember alkotta tájnak tekintjük a földön, akkor kanyonokat, erdőket, patakokat és vízeséseket kell terveznünk, természetté alakítva a betonderdőket.

Ezzel szemben nézzük azt, hogy a magyarok jelentős többsége hol él:

Hirmagazin.eu

Mindenki ezt olvassa most!

Hirmagazin.eu

Hirmagazin.eu

Hirmagazin.eu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

banner
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

“Ha a biztonsági cég embere nem hagyja ott a gyermekemet magára a füstölő lakásban, akkor a fiunk még ma is élhetne” – Babicsek Bernát...

Babicsek Bernát szülei, miután megkapták fiuk halálával kapcsolatos nyomozati anyagokat, úgy vélik, a 41 éves színész ma is...

Új jelképeket kap Salgótarján várossá válása századik évfordulóján

Salgótarján idén ünnepli várossá válásának századik évfordulóját, a centenárium alkalmából polgármesteri lánccal és városkulccsal bővítik az önkormányzati jelképek...

Kislányom beleharapott a virslibe, majd fuldokolni kezdett. Ez volt benne:.. – Oszd meg, hogy minden anyukához és mindenkihez eljusson!

“Anyukák és mindenki!!! Már eltelt több óra azóta, hogy reggeliztünk a kislányommal, de azóta remegek az idegességtől.." Egy édesanya...

Várkonyi Andrea miatt futhat zátonyra a Mészáros-Várkonyi frigy

Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc házassága jelenleg harmonikusnak tűnik, de a sztárvilág jósnője szerint csak idő kérdése, hogy...