20.6 C
Budapest
2023. szeptember. 30. szombat

„Vallott” az indonéz repülőgép feketedoboza

Dátum:

Megosztás:

Az utolsó négy útján már hibásan működött a múlt héten lezuhant indonéz repülőgép sebességmérője –derült ki a megtalált feketedoboz adataiból. A cég szerint a hibát már korábban kijavították. Az indonéz hatóságok szerdáig meghosszabbították a másik feketedoboz keresését.

A búvárok múlt csütörtökön találták meg a Jáva-tengerben a szerencsétlenül járt repülőgép egyik feketedobozát. A repülési adatokat rögzítő berendezést átadták az indonéz közlekedésbiztonsági bizottságnak. A szakemberek 19 repülőút alapján 69 órányi adatot töltöttek le a megrongálódott eszközből.

Az indonéz közlekedésbiztonsági bizottság megállapította, hogy az utolsó négy út során hibásan működött a gép sebességmérője. A Lion Air légitársaság elismerte, hogy a lezuhant géppel korábban is voltak már műszaki problémák, de állításuk szerint ezeket kijavították. A repülőgépet alig két hónapja helyezték forgalomba.

Az indonéz hatóságok DNS-minták alapján tizennégy áldozatot azonosítottak, és temettek el hozzátartozóik. Az áldozatok családtagjai válaszokat várnak a történtekre, és független vizsgálatot, valamint felelőst követelnek. Az elmúlt huszonegy évben ez volt az egyik legsúlyosabb légi szerencsétlenség Indonéziában.

A Lion Air indonéz légitársaság Boeing 737-es típusú repülőgépe 189 utassal a fedélzetén – 13 perccel a felszállás után – október 29-én zuhant le. A katasztrófát senki sem élte túl.

Forrás: M1

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Váratlan dolgot tettek az oroszok éjjel, ez az ország sodródhat bele a háborúba

Lehetséges légtérsértést észleltek a román hadsereg radarjai péntekről szombatra virradó éjszaka, amikor Oroszország újabb légitámadást intézett a román...

Kiakadtak a rajongók Beckham tettén, amikor szájon csókolja 12 éves lányát, Harpert…

David Beckham ismét megosztotta a követőit legújabb videójával, amelyen szájon csókolja 12 éves lányát, Harpert. Éppen Victoria Beckham párizsi...

Milliókat keres ez a gyönyörű lány azzal, hogy a kerek fenekével lufikat robbant – fotó

Egy fiatal nő nem gondolta volna, hogy az egyik rajongója fura kérdéséből üzleti vállalkozást fog indítani, azonban mégis...

Egyre durvul a migránsőrület – képek, videó

Drótvágó, létra, bot, csőre töltött éles lőfegyver... – át akarnak jönni az illegális migránsok a kerítésen - írja...