17.4 C
Budapest
2022. augusztus. 12. péntek

Vallott a korábbi alkalmazott – Elon Musk állhat a Bitcoin mögött

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Nyolc éve már, hogy Satoshi Nakamoto világhódító útjára engedte az utóbbi évek egyik legnagyobb sztoriját, a bitcoin protokollt, amely gyakorlatilag az összes iparágat fenekestül felforgathatja a jövőben.

Ennek ellenére a bitcoin szellemi atyja még nem állt a nyilvánosság elé, személyazonosságát illetően csak pletykákat hallani. Most azonban újabb fordulat jött a sztoriban, ugyanis a SpaceX egy korábbi alkalmazottja szerint a Bitcoin kitalálója nem más, mint a Tesla alapítója, Elon Musk.

Elon Musk = Satoshi Nakamoto

Ha számba vesszük Elon Musk összes projektjét, szinte már-már olyan érzésünk lehet, hogy a Tesla vezérének nem 24, de 23124 órából áll egy nap. Épp bemutatták a Tesla elektromos kamionját, nemrégiben megismerhettük a SpaceX Marshódító tervét, miközben egyre közelebb kerül a Hyperloop megépítéséhez is. Mindezek fényében nem csoda, hogy Musk rengeteg pletyka forrása, így talán nem is olyan meglepő, hogy most épp az egyik legnagyobb megoldatlan rejtély, Satoshi Nakamoto kapcsán is szóba hozták az üzletembert, ugyanis egyik volt alkalmazottja szerint a Bitcoin kitalálója nem más, mint maga Elon Musk.

Mi szól mellette?

  • Technikai képességek: a bitcoin protokollt olyan írta, aki hatalmas tapasztalattal rendelkezik a C++ progamozási nyelvben, amelyre egyébként a SpaceX is erősen támaszkodik. Mindemellett Musk Hyperloop projektjének a leírása is arra enged következtetni, hogy Musk mély tudással rendelkezik a kriptográfia terén.
  • A nagy problémamegoldó: A Bitcoin koncepcióját 2008-ban tették közzé, ami gyakorlatilag egy reakció volt arra, hogy pénzügyi válság következtében mennyire megnövekedett a bizalmatlanság a hagyományos bankrendszerrel szemben.
  • Musknak nincs szüksége pénzre: Satoshi állítólag 1 millió bitcoinnal rendelkezik, ami mostani árfolyamon több mint 9 milliárd dollárt jelent. Azonban ez még mindig csak a fele Elon Musk vagyonának.Ellene?
Bitcoin, Kép: Hirmagazin.eu

Mi szól ellene?

  • 2008 Musk legrosszabb éve volt: Musk már többször említette, hogy 2008 az egyik legnehezebb év volt az életében, mind üzletileg, mind magánéletileg, így felmerül a kérdés, hogy egyáltalán lett volna kapacitása a Bitcoinnal foglalkozni.
  • Musk a rivaldafényben él: Valljuk be Musk imádja a nagy bemutatókat, bejelentéseket (érthető módon). Ez azonban teljesen ellentétben áll azzal, hogy Nakamoto ennyi éven keresztül eltitkolta kilétét

Meglehetősen érdekes a sztori, és persze minden elképzelhető – főleg Musk esetében- azonban elég valószínűtlen, hogy Musk állna a szuperpénz mögött. Egyébként persze több feltételezés is született már, hogy ki felelős a Bitcoinért, pletykáltak már arról, hogy a titokzatos Nakamoto Martti Malmi, az a finn fejlesztő, aki a kezdetektől köthető volt a bitcoin csapatához, vagy épp Michael Clear, egy kriptográfiát hallgató diák a dublini Trinity College-ben, míg mások szerint nem is egy személy, hanem Nakamoto egy egész programozó csapatot takar.

Forrás: cryptonews

Képek: AFP/Eric Piermont, Hirmagazin.eu

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Jakab Péter kilép a Jobbikból

„A Jobbik feladhatja, én soha! Vesszen a kormány, győzzön a nép!” – írta Gyöngyösi Mártonnak címezve Facebook-oldalán a politikus. Jakab...

Orosz tévés: Ha a zaporizzsjai erőmű megsérül, két atomrakétát azonnal kilövünk. Egyet Washingtonra, egyet Londonra..

„Kijev és a Nyugat az atomkatasztrófa peremére sodorta az egész világot, ez pedig már határozott reakciókat követel” – fogalmazott...

Bejelentette a kormány: télen már termelhet az első kút a békési gázmezőn

A békési kitermelés nagymértékben hozzájárulhat az éves hazai gázfogyasztás fedezéséhez. Az energiaválság hatásait egyebek mellett a hazai földgázkitermelés jelentős...

Nem valami jó hírek, még ha elméleti síkon is..

Egy apró változás elpusztíthatja a Földet és az összes bolygót Tudományos szimulációk azt sugallják, hogy a külső bolygók mozgásának...
facebook