18 C
Budapest
2023. május. 30. kedd

Valéria fia tavaly januárban tűnt el külföldön: hónapokig nem szóltak neki, hogy meghalt a gyermeke..

Dátum:

Megosztás:

Segesd — Kilenc hónapon át nem tudta eltemetni tragikusan meghalt felnőtt fiát Huri Valéria (58).

A Somogy megyei Segesden élő asszony tavaly januárban vesztette el a kapcsolatot a Spanyolországban új életet kezdő Mátés Gergővel (†32). A férfit barátai is keresni kezdték a Facebookon, mert karácsony óta senki nem tudta elérni, és januárban a születésnapjára küldött üdvözletekre sem reagált.

Mindenki ezt olvassa most!

Mint arról beszámoltunk korábban, Gergő a válása után kezdett új életet Spanyolországban. Három gyermeke a volt feleségénél maradt.

A férfi előbb egy hajón dolgozott, ahol megismerte bolgár származású új barátnőjét, egy spanyol tengerparti városban, Gandiában össze is költöztek. Úgy tűnt, egyenesbe jön az élete.

De mint anyjának küldött utolsó üzenetéből kiderült, 2019. december 25-én összeveszett barátnőjével. Éjjel nem tudott aludni, várta haza a párját, aki bulizott valahol. Gergő hajnali 4 körül elment otthonról.

Voltak, akik látni vélték, állítólag pénzt kért kölcsön, ezért arra is gondoltak az ismerősök, hogy talán megpróbál hazajutni Magyarországra a családjához.

Májusban foszlott szerte minden remény: egy holttestet találtak a közeli hegyekben, egy kilátó közelében.

Kiderült, hogy Gergő felakasztotta magát. Genetikai vizsgálat tette bizonyossá, hogy valóban ő halt meg valamikor karácsony és tavasz között.

A minden reményt szertefoszlató eredményről azonban hónapokig nem értesítették a kétségek között gyötrődő édesanyát.

Csak november végén kaptam egy levelet, hogy elhamvasztották a fiamat. Senki nem kérdezett meg, hogyan szeretném eltemetni, a beleegyezésem nélkül elhamvasztották.

Karácsony előtt hozta haza egy barátnőm Spanyolországból az urnát. De ezután sem tudtuk eltemetni, mert kellettek volna a halotti okiratok, azt viszont nem küldték el – idézte fel az elmúlt egy év kilátástalanságát a megtört asszony. A konzulátuson hiába keresték a dokumentumokat, a Külügyminisztériumban pedig két és fél hónapig nem adtak nekik felvilágosítást.

Miután médiánk is érdeklődött a tárcánál, Valériának két nappal később mégis levelet hozott a postás, benne a halotti anyakönyvi kivonattal. Így 9 hónap után az asszony eltemetheti végre tragikusan elhunyt fiát.

A minisztérium a járvánnyal magyarázza az eljárás lassúságát.

„A koronavírus-járvány következtében a Konzuli Szolgálat több országban tapasztalt fennakadást, időszakos leállást a helyi eljárásokban, közigazgatási szolgáltatásokban. Hasonló okokra, illetve a pandémiás helyzet okozta leterheltségre hivatkoztak a spanyol hatóságok is az elhunyt magyar állampolgárral kapcsolatos eljárásban. Az okiratok Magyarországra érkezését követően a KKM azonnal továbbította azokat az elhunyt hozzátartozójának”

– közölte a sajtóosztály, mint kiderült, egy időben az engedély kiadásával.

blikk alapján

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Így fenyegetőznek az ukránok

Az ukrán ellentámadás még nem kezdődött el, de holnap, holnapután vagy egy hét múlva megindulhat Olekszij Danilov, az...

Fél „falat”-nak sem elég ez az egy adag fagyi, Japánban lehet kapni és átszámítva 2,2 Millió Ft az ára..

A világ legdrágább fagylaltjainak megkóstolásához mélyen a zsebébe kell nyúlnia az embernek. Cikkünkben bemutatjuk a világ legdrágább fagylaltjai, illetve...

A végsőkig küzdött: Szomorú részletek a keresésről! – A MOUNT EVEREST lesz SUHAJDA SZILÁRD végső nyughelye..

Talán már nincs is olyan ember az országban, aki ne hallott volna Suhajda Szilárd szívszorító drámájáról. A magyar hegymászót...

Magyar animációs filmé a rövidfilmes Arany Pálma

Buda Flóra Anna francia-magyar koprodukcióban készült 27 című animációs filmje nyerte el szombat este a legjobb rövidfilmnek járó...