14.8 C
Budapest
2024. május. 20. hétfő
HomeSzabadidőMédia és szórakozásVálaszolt a Netflix: így büntetik majd azokat, akik megosztják a jelszavukat

Válaszolt a Netflix: így büntetik majd azokat, akik megosztják a jelszavukat

Sokáig ment a találgatás, vajon fog-e pótdíjat felszámolni a Netflix, ha úgy ítéli meg, hogy a felhasználói nem az előfizetés elsődleges helyén nézik a szolgáltatásait. A streamingszolgáltató nemrég megválaszolta, milyen szigorral sújt le az ilyen helyzetekben.

A pletykákkal ellentétben nem fog pótdíjat felszámolni, cserébe viszont az átállás után azonnal blokkolni fogja az olyan eszközöket, amelyeknél úgy látja, nem a korábban megadott helyen veszik igénybe a szolgáltatásait.
Ahogy arról a Blikk is beszámolt, nemsokára véget ér az a jó világ, amikor megoszthatták a felhasználók bármilyen retorzió nélkül saját jelszavukat. A Netflix többé nem engedi, hogy így spóroljanak az előfizetésükkel, záros határidőn belül ennek vége lehet.
A streamingszolgáltató jó ideje már közölte, hogy véget fog vetni az illetéktelen jelszómegosztásnak, és úgy tűnik, a tervük kezd a célegyenesbeb érni – azonban azt még továbbra sem lehet tudni, hogy mikor fogják élesíteni a jelszómegosztás-korlátjukat – íra a Flatpanels HD.A streamingóriás egy új, Gyakran ismételt kérdések (GYIK) oldal bevezetésével számos más kérdésre viszont választ adott. A többi között fény derült arra is, hogy egyes országokban lehetővé fogják tenni a felhasználóik számára, hogy félárat fizessenek a fiókmegosztásért, ezt azonban globális szinten nem fogják bevezetni. Szintén egyértelművé vált az is, hogy a streamingszolgáltató automatikusan nem fog pótdíjat felszámolni.

Ha a rendszerük észleli, hogy a fiókot az előfizető személy otthonától eltérő helyen használják, a pluszfiókokat egyszerűen csak blokkolni fogják, egyúttal pedig felajánlják az egyéni előfizetés lehetőségét. Hogy mi számít majd az előfizetés elsődleges helyének, azt a Netflix a felhasználó IP-címe, a bejelentkeztetett eszközök azonosítói, illetve a fióktevékenységek alapján határozza majd meg – derült ki a cikkből.

Emiatt a felhasználóknak 31 naponta mindenféleképpen meg kell majd néznie valamit a bejelentett eszközökön, másképpen ugyanúgy letiltja azokat a rendszer. A vállalat az utazásokra is talált már megoldást. Az ilyen esetekben egy kódot kell majd kérniük, amikben az aktiválásával hét napig hozzáférést kapnak majd a Netflix-felhasználók például a szállásukon történő bejelentkezésére is – egyelőre az viszont nem világos, hofy ezt hány alkalommal és milyen gyakran lehet majd kérvényezni.

Reklámokkal csábítanak?

A Netflix azt is tervezi, hogy reklámokkal fogja teletűzdelni az oldalán. Ezzel kapcsolatban már olcsóbb előfizetői kategóriát is bejelentett, amellyel el szeretnék érni, azokat, akik eddig sokalták az előfizetés összegét.

Az új csomag bevezetésével tehát a következőképp néz majd ki a Netflix árlistája:

  • Basic with Ads – 6,99 dollár, 720p, szűkített katalógus, reklámokkal (a magyar ár még ismeretlen, kb. 1890 forint/hó)
  • Basic – 9,99 dollár, 480p helyett ezentúl már 720p, reklámmentes (jelenleg 2490 forint/hó)
  • Standard – 14,49 dollár, 1080p, reklámmentes (jelenleg 3490 forint/hó)
  • Premium – 19,99 dollár, 2160p, reklámmentes (jelenleg 4490 forint/hó)

Az új előfizetés a streamingóriásnál első körben az alábbi országokban lesz élesítve: Kanada, Mexikó, Egyesült Államok, Ausztrália, Brazília, Franciaország, Németország, Spanyolország, Olaszország, Japán, Korea és az Egyesült Királyság. Egyelőre még nem lehet tudni, hogy Magyarországon mikor fogják ezt bevezetni, ahogy azt sem, hogy a jelszómegosztással kapcsolatos korlátozások mikor fognak életbe lépni.

blill.hu

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
Pannon Work