12.8 C
Budapest
2024. április. 23. kedd
HomeHírekHáborúValami történik: eddig nem látott, brutális orosz támadás jöhet

Valami történik: eddig nem látott, brutális orosz támadás jöhet

Az elmúlt hetekben Ukrajna több fronton is ellentámadásba tudott lendülni, aminek legfőbb oka, hogy jelenleg nagyon kevés orosz katona tartózkodik egy elnyújtott fronton, az ukránok pedig az amerikai titkosszolgálat segítségével képesek felderíteni a frontvonal azon szakaszait, ahol koncentrált erővel át lehet törni az orosz védelmet.

Oroszország viszont háromszázezer katonát mobilizál, ami ugyan nem azonnali segítség, de sorsdöntő lehet az elkövetkező hónapokban, miközben továbbra is kérdéses, hogy Kijevnek milyen tartalékai vannak az emberanyag tekintetében.

Az egyébként részben sikeres ukrán ellentámadás lassulni kezdett az ország keleti részén, úgy tűnik, hogy az orosz egységek sikeresen vissza tudtak vonulni, ezzel elkerülve a bekerítést. Szintén az látszik, hogy a front stabilizálódik, vagyis az oroszok sikeresen építhettek ki második védelmi vonalat, vagyis az ukrán csapatoknak hamarosan le kell állítaniuk az offenzívát és újraszerveződniük.

A tél előtt viszont már nagyon nehéz lesz bármelyik fél számára áttörő hadműveletet indítani, hiszen a sáros utakon nehéz az előrehaladás a gyalogság és a gépesített hadtestek számára is, míg a látási viszonyok romlása miatt a drónok használata is egyre inkább háttérbe szorul. Az offenzívák télen indulhatnak újra, amikor a befagyott talaj újra lehetővé teszi a csapatok egyszerűbb mozgatását.

EZ ELEGENDŐ IDŐT AD OROSZORSZÁGNAK ARRA, HOGY RÉSZBEN KIKÉPEZZE A MOST BEHÍVOTT KATONÁKAT, ILLETVE AZOKAT ELJUTTASSA A FRONTVONALRA.

A katonai szakértők szerint már létező egységekhez fognak kerülni, hogy tanulhassanak a tapasztaltabb katonáktól, tehát egyelőre teljesen új egységeket nem fognak alakítani a besorozottakból, akik között vannak újoncok is.

Minden lényeges hír a háborúról!

Oroszország az elmúlt hetekben az ukrán ellentámadásra reagálva új fegyvert is bevetett, méghozzá az iráni drónokat, amelyek eddig komoly sikereket képesek elérni a fronton, és legalább annyira nem tud velük mit kezdeni az ukrán légvédelem, mint az orosz a török Bayraktarokkal.

ENNEK KÖSZÖNHETŐEN OROSZORSZÁG MÁR KIJEV KÖRNYÉKÉN IS KÉPES VOLT KATONAI CÉLPONTRA CSAPÁST MÉRNI OTT, AHOL TALÁN A LEGSŰRŰBB AZ UKRÁN LÉGVÉDELEM, ÉS AHOVÁ MÁR HOSSZÚ IDEJE NEM JUTOTT OROSZ LÖVEDÉK.

Továbbra is kérdéses, hogy Ukrajnának mekkora embertartaléka van a háború folytatásához, hiszen elképzelhető, hogy a mostani ellentámadás során mindenkit bevetettek, aki elérhető, de persze ennek az ellenkezője is teljes mértékben elképzelhető. Az oroszoknál továbbra is ott a légi és tüzérségi fölény, még ha a nyugati fegyvereknek köszönhetően az egyébként tetemes különbség csökkenni tudott.

origo

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
Pannon Work