Home Szabadidő Bulvár Valami nagyon nincs rendben: gyanús változást szúrtak ki a királyi család weboldalán

Valami nagyon nincs rendben: gyanús változást szúrtak ki a királyi család weboldalán

0
Valószínűleg nem holnap lesz, hogy újra látjuk majd a Katalin hercegné, Vilmos herceg, Harry herceg és Meghan Markle négyest Fotó: WPA Pool / Pool / Getty Images

2016 őszén derült fény Harry herceg és Meghan Markle kapcsolatára, Markle személye pedig rengeteg támadási pontot szolgáltatott akkoriban a brit bulvármédiának. Harry herceg – érthető módon – szerette volna megóvni párját a bántó kommentek alapján írt cikkektől, és ezért konkrét lépéseket is tett.

Harry herceg, nem sokkal azután, hogy kitudódott, egy párt alkot az amerikai színésznővel, aki ráadásul elvált, tehát több szempontból sem feltétlenül monarchia-kompatibilis a brit bulvármédia szerint, nyilatkozatot adott ki a sajtó ellen, miután egy sor szexista és rasszista írás látott napvilágot párjáról, Meghan Markle-ről.

A nyilatkozatot a Kensington-palota egykori kommunikációs titkára, Jason Knauf tette közzé Harry herceg nevében, pár nappal azután, hogy kitudódott a kapcsolat.

Ez a nyilatkozat aztán évekig volt éles a királyi család hivatalos weboldalán, annak ellenére, hogy Károly király (akkoriban még herceg) és Vilmos herceg nagyon dühösek voltak miatta. Majd titokzatos módon, mintha csak felszívódott volna az éterben, hirtelen eltűnt. A Mirror szerint valamikor 2023 december 3-a és 10-e között törölhették azt.

Harry herceg meg akarta védeni Meghan Markle-t

A nyilatkozat szerint a Meghan Markle-t érő támadások egy része nyílt volt, és országos napilapok hasábjain keresztül történt szexista és rasszista módon. Egy részük pedig a nyilvánosság mögött, ám annál aljasabb módon zajlott. Meghan Markle édesanyjának, Doria Raglandnek például fotósok hadával kellet megküzdenie, hogy bejuthasson saját otthonába, míg egyes riporterek illegálisan próbáltak bejutni a nő otthonába.

De a bulvármédia attól sem riadt vissza, hogy megpróbálja lefizetni Harry herceg új barátnőjének egykori munkatársait egy-egy szaftos, vagy a színésznőt rossz fényben feltüntető pletyka reményében.

Harry herceg nem csak Meghan Markle mentális egészségéért aggódott ezekben az időkben, de annak biztonsága miatt is, és nem érezte helyesnek, hogy a kapcsolatuk hajnalán ilyen szintű bulvár-viharnak van kitéve a párja.

Nem véletlenül fordítottak hátat a monarchiának

A pár 2019 decemberén, megtörve a királyi család szokásait, már külön ünnepelt, 2020 januárban pedig hivatalos közleményben jelentették be, hogy nem kívánják többé aktívan képviselni a monarchiát, visszavonulnak, és az Egyesült Államokban folytatják tovább.

A pár és a család között csak tovább fokozódott a feszültség, miután Harry herceg és Meghan Markle számos fronton támadták a monarchiát, és vádolták többek között rasszizmussal, a helyzet pedig királyi szakértők szerint sem javul majd a jövőben, amit tovább erősítenek azok az apró, de annál beszédesebb jelek, mint például a nyilatkozat törlése.

Forrás

Hirmagazin.eu

Exit mobile version
Megszakítás