20.3 C
Budapest
2023. szeptember. 30. szombat

Vajon te tudod, hogy valójában milyen a kapcsolatod a férjeddel, pároddal, szerelmeddel?

Dátum:

Megosztás:

Manapság már minden jelenségnek és azok inverzének is van magyarázata, a legelképesztőbb dolgokról készülnek elemzések, tanulmányok.

Rábukkantunk egy összeállításra, mely a szerelmespárok alvási, összebújási szokásaiból von le messzemenő következtetéseket.

Nézzük, miről is árulkodnak az ágyban elfoglalt pozíciók!

  1. Kanál

Magyarul inkább a „kis kifli-nagy kifli” kifejezéssel szoktuk illetni ezt az alvási módot. A pszichológusok szerint ez a leggyakoribb szundi-pozitúra a 3-5 éve együtt élő párok esetében. Ha a nő háttal alszik a párja ölelő karjában, a szakemberek szerint azt jelenti, hogy elsősorban érzelmi biztonságra van szüksége, nem feltétlenül az erotikus közeledést várja a társától.

A legfrissebb hírek itt!

  1. Nászutas polip

Ebben a pozícióban egymással szemben, a lehető legszorosabban, minden testrészt minden testrésszel összefonva alszik a pár. Akár a mézeshetek idején, amikor a test valamennyi négyzetcentiméterét a szerelmünk kompatibilis részével akartuk összekötni. Ez már nem olyan gyakori alvási mód, mint az első. Azért is, mert felettébb kényelmetlen egész éjjel összegabalyodva pihenni, s egymás hortyogó-szuszogó orrához-szájához túl közel lenni.

  1. Tetőcserepek

Ez a pozitúra a pszichológusok szerint az alá-fölérendeltségi viszonyról, valamelyik fél égig érő egójáról szól. Általában a férfi a hátán fekszik, a nő pedig kicsit lejjebb csúszva, szintén háton, társa vállán pihenteti a fejét. A férfi erőt sugározhat, kvázi védelmezi partnerét, aki ezzel is jelzi, hogy szüksége van az óvó-védő karokra.

  1. Édes bölcső

Ez a 3-mas pont intimebb, bensőségesebb variációja, amikor is a nő hason fekszik, s úgy bújik bele hátán fekvő párja ölelő karjába. Abszolút bizalomról, összeszokottságról, bensőségességről árulkodik ez a pozíció.

  1. Lazább póráz

Ez az 1. pontban emlegetett Kanál nagyobb távolságot tartó változata. A két „kifli” azonos pozícióban, de egymástól már jóval távolabb helyezkedik el, s csak a hátul lévő fél keze ér hozzá párja vállához, vagy a lábak lépnek interakcióba egymással. Ez a sokéves házasságok leggyakoribb alvási módja.

  1. Lábölelés

Ebben az esetben már nincs összegabalyodás, két külön félről és két külön alvási ritmusról beszélhetünk. A férfi általában a hátán fekszik, jobbra néz. Az ágy másik felén lévő nő hason alszik, balra néz, de a lábak még egymáson nyugszanak. Ez a pozitúra már az összeszokottságról, kényelemről, a közösen kialakított rituálékról árulkodik.

A legfrissebb hírek itt!

  1. Igyekvő

Ez már mindenképpen a függőséget mutatja. Ez is Kanál pozitúra végeredményben, de az egyik fél erősebb ragaszkodását jelzi. A pár egyik tagja átöleli a másikat, akár úgy is, hogy áttolakszik a másik térfelére. Az átkarolt fél passzívan tűri ugyan a ragaszkodást, de nem viszonozza az érintést. Ez lehet a passzív alany érzelmi eltávolodásának a jele is, vagy csak a fáradtság, szuverenitás-igény kifejeződése. Jó néhány év után már kiismerjük párunk testbeszédét, s tudunk olvasni a jelekből.

  1. Zen

Az évtizedek óta együtt élő párok már nem bizonygatnak egymásnak semmit. Kialakították a kapcsolatban a saját territóriumukat, szokásrendszerüket, mely az alvás terén is megmutatkozik. A Zen pozícióban a felek egymásnak háttal alszanak, de ugyanabban a pózban, s a fenekük ér össze. Ez a szuverenitásról, a szabad felségterületről, de a tomporok érintkezése miatt az otthonos ragaszkodásról is szól.

  1. Távolodó

Ez az Igyekvő elidegenedett változata. Amikor az egyik fél az ágy egyik felén, a másik pedig a másik felén alszik, egymástól elfordulva, semmiféle kontaktusra nem várva a másiktól. Harag? Szomorúság? Érdektelenség? Ha a pár valamely tagja nem tud éjjel aludni, érdemes feltennie ezeket a kérdéseket magának magukról. Vajon mit üzen a nagy űr a közös ágy közepén?

  1. Rák

Ez a pozíció azért kapta a Rák elnevezést, mert az egyik fél folyamatosan hátrál alvás közben, míg egyszer csak vége a fekvőhelynek, s könnyen a padlón találhatja magát. A pszichológusok hajlamosak ebbe a viselkedésformába a kapcsolat komoly krízisét belemagyarázni, ám előfordulhat, hogy a partner – vagy az éjszaka a házaspár között a saját szobájából megjelenő kiskorú – annyira „erőszakos” helyfoglaló, annyira nyugtalan alvó, hogy az éberebb fél kénytelen folyamatosan kisebb és kisebb helyen összehúzni magát az ágy szabad pontjain.

Érdekes olvasnivalónak mindenképp jó ez a kis összeállítás, de óva intenénk mindenkit, hogy házassági válságot vizionáljon azért, mert a párja 15 év után nem úgy viselkedik lámpaoltás után, mint egy Nászutas polip.

Forrás

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Váratlan dolgot tettek az oroszok éjjel, ez az ország sodródhat bele a háborúba

Lehetséges légtérsértést észleltek a román hadsereg radarjai péntekről szombatra virradó éjszaka, amikor Oroszország újabb légitámadást intézett a román...

Kiakadtak a rajongók Beckham tettén, amikor szájon csókolja 12 éves lányát, Harpert…

David Beckham ismét megosztotta a követőit legújabb videójával, amelyen szájon csókolja 12 éves lányát, Harpert. Éppen Victoria Beckham párizsi...

Milliókat keres ez a gyönyörű lány azzal, hogy a kerek fenekével lufikat robbant – fotó

Egy fiatal nő nem gondolta volna, hogy az egyik rajongója fura kérdéséből üzleti vállalkozást fog indítani, azonban mégis...

Egyre durvul a migránsőrület – képek, videó

Drótvágó, létra, bot, csőre töltött éles lőfegyver... – át akarnak jönni az illegális migránsok a kerítésen - írja...