11 C
Budapest
2022. szeptember. 25. vasárnap

Vajon milyen útlevéllel járt Ronaldinho Budapesten?

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Asunción — Nagy bajba került Ronaldinho (39), a brazil labdarúgó-válogatottal 2002-ben világbajnoki címet szerző, korábban többek között a spanyol Barcelonában és az olasz Milanban is megforduló aranylabdás játékos.

A volt focista testvérével s egyben ügynökével, Robertóval (49) utazott Paraguayba jótékonysági rendezvényre és könyvét népszerűsíteni. Csakhogy a futballsztár és testvére hamis útlevéllel – amelyben a focista paraguayi állampolgárként volt feltüntetve – lépett be a dél-amerikai országba, a hatóságok őrizetbe vették őket. Hotelszobájukban hamis személyi papírokat és mobiltelefonokat is lefoglaltak.

Ezekkel a hamis paraguayi iratokkal buktak le Ronaldinhóék. / Fotó: Paraguayi ügyészségEzekkel a hamis paraguayi iratokkal buktak le Ronaldinhóék. / Fotó: Paraguayi ügyészség

– Nem hagyhatják el a szállodájukat, amíg a nyomozás le nem zárul, illetve tanúvallomást kell tenniük. Akkor döntenek arról, letartóztatják-e őket vagy sem – mondta a belügyminiszter, Euclides Acevedo.

Ronaldinho brazil, illetve spanyol útlevelét 2018 novemberében vonták be, mert egy 2015-ös építkezés során megsértette a környezetvédelmi előírásokat. Bírságként 2 millió eurónak (674 millió forint) megfelelő összeget akartak rajta behajtani, de a sportoló számláján csak mintegy 2000 forintnyi pénzt találtak, ezért lefoglaltak többet a focista nevén lévő 57 ingatlanból, luxusautókból és festményekből.

Felvetődik a kérdés, ha Ronaldinhónak nem volt érvényes útlevele, hogyan járhatott decemberben Magyarországon. A sztár a teqball-világbajnokság vendégeként érkezett Budapestre, ahol napokig népszerűsítette az eseményt.

A rendezvényt támogató Docler Holding kommunikációs vezetője, Nemes Tamás kérdésünkre elmondta, Ronaldinho a Nemzetközi Teqball Szövetség meghívására érkezett hazánkba, de az országba lépésnek körülményeiről nincs információjuk. Kerestük a Külügyminisztériumot is, ám kérdéseinkre mindössze azt a választ kaptuk: az útlevelek átvizsgálása ügyében nem illetékes…

Ronaldinho tavaly nálunk teqballozot. Fotó: Pozsonyi ZitaRonaldinho tavaly nálunk teqballozot. Fotó: Pozsonyi Zita

A nemzetközi sajtó sem tudja pontosan, Ronaldinhónak van-e bármilyen érvényes úti okmánya. A futballsztár tavaly szeptemberben a brazil turizmust népszerűsítő nagykövetnek állt, azaz vélhetőleg a pénzbírságát is kifizette, így visszakaphatta útlevelét, hogy újdonsült munkáját elláthassa. Ugyanakkor továbbra is kérdéses, ez esetben miért hamis iratokkal lépett be Paraguayba.

Egy férfit már letartóztattak

A paraguayi belügyminiszter szerint Ronaldinhóék ragaszkodnak ártatlanságukhoz, s azt állítják, egy Wilmondes Souza Lira (45) nevű brazil üzletember csapta be őket. A sajtó közölt fotókat egy harmadik félről, akit a rendőrök letartóztattak, s zsákkal a fején vezették el Ronaldinhóék szálláshelyéről.

blikk, Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Szalai Ádám csodálatos gólja – videó

A briliáns magyar gól uralja az UEFA honlapját.. Az uefa.com-on ugyanis a válogatott csapatkapitányának remek találata a vezető anyag szombat reggel. A...

Ambrus Attila: Sajnos jó barátságban vagyok még a piával, az alkotói válságban néha iszom

Azt is elárulta, mi volt a legdurvább reklámszöveg, amire nemet mondott. A legfontosabb - és legérdekesebb hírek itt! Kattints...

Szerte az országban lopta az üzemanyagot négy román kamionsofőr

Az elmúlt hónapokban több bejelentés is érkezett a rendőrségre, miszerint az M3-as autópálya több pihenőjében a kamionokból ismeretlenek...

Brüsszel bekeményít, további szankciók jöhetnek

További büntetőintézkedések kerültek újra az asztalra. Döntés még nincs, a javaslat már készül. Az orosz–ukrán háború miatt az Európai...