16 C
Budapest
2022. október. 6. csütörtök

Vágó István: Annyi pénzt kínált a TV2, hogy nem tudtam nemet mondani

Dátum:

Megosztás:

Vágó Istvánt látta vendégül Osváth Zsolt a YouTube-on futó 1 kanapén 30 című műsorában.

Az ország egykori kvízmesterével televíziózásról, politikáról és szkepticizmusról is beszélgetett az influenszer, illetve az is kiderült, mennyire tartja jó döntésnek, hogy annak idején átigazolt a TV2-be.

A tévés azt a műsort képviseli, amiben épp van.

Till Attila után ismét egy olyan személyt hívott meg a műsorába Osváth Zsolt, akit elsősorban a televízióból ismer a közönség – ugyan már tizenéve nincs képernyőn, Vágó Istvánt, aki sokáig a Legyen Ön is milliomos! műveltségi vetélkedő arca volt, a mai napig az ország kvízmestereként emlegetik.

A beszélgetés első felében az egykori tévés családja volt a téma. Vágó István a szüleiről és a feleségéről is mesélt, majd a műveltség és okosság, illetve a műveltség és intelligencia közötti összefüggést boncolgatták kicsit. A reklámszerepei is szóba kerültek, amelyek kapcsán Vágó elmondta: soha sem financiális alapon döntött arról, hogy mit vállal el – mint később kiderült, a tévés karrierjében viszont volt olyan döntése, amit nagyban befolyásoltak az anyagiak.

Sokat ajánlott a TV2

Erről az interjú második felében esett szó, amikor Osváth Zsolt arról faggatta Vágót, miért döntött úgy, hogy sok év után átigazol az RTL Klubtól a TV2-höz, ami – mint kiderült – végül csalódás lett számára, nem sokkal a kormányváltás után ugyanis kirúgták a csatornától. A történtekről annyit mondott:

Sosem hittem volna. 2010-ben megéreztem annak a szelét, ami jön, és hangot is adtam neki. Nem merem azt mondani, hogy ezért rúgtak ki, de szerintem – és akkor véleményt mondok: ezért rúgtak ki.

Hogy miért nem alkalmazta ezek után az RTL Klub újra, annak Vágó István szerint az lehetett az oka, ahogy ő annak idején távozott a csatornától.

NEM SZÉPEN VÁLTAM EL AZ RTL-TŐL, AZ ÉN HIBÁMBÓL

– jelentette ki, hozzátéve: nem mondja meg, mit hibázott, ám arra a kérdésre, hogy tudtak-e róla, hogy át fog menni a TV2-höz, végül azt felelte: erről van szó.

A feleségem ezt nem bocsátja meg nekem. Annyi pénzt kínáltak a TV2-től, hogy menjek át, hogy nem tudtam nemet mondani. Bánom

– vallotta be, mire Osváth Zsolt megállapította, hogy ezek szerint akkor mégiscsak van olyan döntés, amit nem meggyőződésből, hanem financiális okokból hozott meg.

Van az a pénz, amitől az ember anyagias lesz, igen

– mondta Vágó, de hangsúlyozta: ő az átigazolásnál is végignézte, vállalható-e, amit kínálnak, és meglátása szerint az volt.

Politikai szerepvállalás

Miután jó pár éve a Demokratikus Koalíció elnökségi tagjaként politizál, Osváth Zsolt ezzel kapcsolatos kérdésekkel is készült. Kiderült, hogy a politika Vágó Istvántól sosem állt távol, ám egész egyszerűen úgy alakult, hogy nem ilyen típusú műsorokat kellett csinálnia. Ez persze nem jelenti azt, hogy közben nem politizált.

A képernyőn kívül én azért részt vettem politikai mozgolódásokban, 1990-től minden kampányban. Ezt aztán hol megengedték, hogy nyilvánosan csináljam, hol nem

– magyarázta. Elmondása szerint az, hogy egy párt elnökségi tagja lett, a szónak minden értelmében szabaddá tette. Persze megérti, hogy sokakat meglep, hogy nyíltan elmondja, mit gondol a világról, de ez már azért néhány éve tart, és hát ő már a rendszerváltás előtt és után is mozgolódott ilyen körökben.

Hogy most mennyire tartja okos dolognak azt, hogy 2008-ban politikailag színt vallott, és kiállt Gyurcsány Ferenc mellett, arra annyit mondott:

EZ ENGEM FELSZABADÍTOTT.

Hozzátette: 2007-ben, illetve 2008-ban is ő volt a legnépszerűbb közszereplő, és pontosan tudta, ha bármelyik oldalon állást foglal, ennek vége, de akkor úgy gondolta, megéri meglépni ezt a dolgot.

Számoltam azzal, hogy ennek a népszerűségnek vége. Hangot adhattam végre annak, hogy én, aki ott ültem 2006-ban a Hír TV előtt, és végignéztem, hogy mi történik a budapesti utcákon – októberről beszélek, szeptemberről és októberről, két külön esemény… Azt a tömény hazugságot, ami övezte ezt a két eseményt, a szeptembert és az októbert, ami 2008-ban már kibomlott, azt én nehezen viseltem

– mondta Vágó, majd részletesen is kifejtette, mit gondol a 2006-os eseményekről, illetve Gyurcsány Ferenc akkori felelősségéről.

A műsor végén a kvízmester szkeptikussága is szóba került, illetve hogy miért tartotta fontosnak megalapítani a Szkeptikusok Társaságát. De az anyagi helyzetéről is meglepően nyíltan vallott, egyértelművé téve, hogy a korábbi hírekkel ellentétben nincsenek megélhetési gondjai.

A teljes beszélgetést itt tudod visszanézni:

index

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Nemzeti gyásznap – Ma az aradi vértanúkra emlékeztünk

Országszerte és a határon túl is megemlékezéseket tartanak ma az aradi vértanúk kivégzésének 173. évfordulója, október 6. alkalmából. A...

Bruce Willis connections: A közel 500 db filmből vélhetően lesz pár film, amit még soha nem láttál – videó (3.)

Minden nap este 7-kor felteszünk egy filmet, és hétvégén 2-2 db-ot! Akkor nézed meg, amikor kedved tartja! Jó...

Fogamzásgátló tablettákról röviden

A napokban egy kétgyermekes barátnőm hozzám fordult segítségért, mivel ismét szeretne visszatérni a fogamzásgátló szedéséhez. Sok-sok év után bizonytalan...

Elnöki pozíciót dédelget a mélykeresztény Tóth Gabi?

Az Idea Intézet felmérést végzett Tóth Gabiról. A kutatásban lényegében arra voltak kíváncsiak, hogy miért éreznek oly sokan ellenszenved...