29.7 C
Budapest
2022. július. 6. szerda

V. Naszályi Márta méregdrága buszállomást tervez, a lakók felháborodtak..

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Tegnapelőtt online fogadóórát tartott az I. kerület polgármestere, V. Naszályi Márta, és Csobánczy Gábor idegenforgalomért és EU-s kapcsolatokért felelős helyettese.

Ha a víziójuk megvalósul, és a Déli pályaudvar mögé, a Mészáros utcában valóban buszállomást alakítanak ki, gyönyörűen fogják ellehetetleníteni nemcsak Buda, hanem az egész főváros közlekedését. Bár a tegnapi internetes megbeszélés a párbeszéd és a közös célok kialakítását volt hivatott létrehozni a lakók és a döntéshozók között, V. Naszályiék valójában fittyet hánytak a környéken élők jogos felháborodására.

Hétfőn késő délután Budavár párbeszédes vezetője úgy döntött, előveszi a tipikus, mindenkit meghallgatok című liberális kártyát, és online fórumot tart a Mészáros utcába tervezett buszparkolóról. A Déli pályaudvar külső, használaton kívüli részén, visszabontható útburkolattal rendezvényteremmel, étteremmel kibővítve egy több mint hatvan autóbusz fogadására alkalmas parkolót hoznának létre. Némiképp érthetetlen, hogy miért most, a pandémia közepén gondolkodnak a Várba igyekvő német nyugdíjasok problematikájával, és miért nem a nehéz helyzetbe került vállalkozások megsegítésén törik a fejüket. A projekt olyan eszement ötletek tartalmaz, mint a zajvédő fal, ami nyilván a környéken épült lakóházakban élő embereknek annyi zajcsökkentést fog jelenteni, mint halottnak a csók, hacsak nem tervezik a falat felhőkarcoló magasságúra.

Budapest, a lehetőségek városa

A másik zseniális húzás Csobánzy Gábor és szakértői részéről, hogy a turisták a buszról való lekecmergéshez, és felszálláshoz öt percet kapnak majd a parkolóban. Homályos az is, mire szolgál az ötlet egyáltalán. Azonban mindezen innovációk eltörpülnek a következő gigantikus terv mellett. Ugyebár az alapgondolat a kerületi turistabuszok útvonalának homogenizálása volt, azzal, hogy egy helyen parkolhatnak a járművek, és a kerület többi részéről (Naphegy, Tabán) kiszorításra kerülnek. Ez szép és jó elképzelés,  a bökkenő az, hogy a Mészáros utca messze van a Citadellától, és a Halász-bástyától, márpedig a turisták nem a Déli pályaudvar ikonikus síneire kíváncsiak. Ezért mit csinál az önkormányzat? A forgalomcsökkentés jegyében elektromos buszokat vesz. Úgy harminc-harmincötöt. Azért, hogy a turisták feljussanak a Várba. Meg a Citadellára. Magyarán megduplázzák a buszok számát, sőt, milliárdos nagyságrendben még be is szereznek újakat. V. Naszályi reméli, az állam bácsi beszáll, hiszen a hülyének is megéri a biznisz. S persze elhangzott a legendás szó: hitelfelvétel.

Nagy kérdés még, hogyan fogják ezt az egészet lenyomni a budaiak torkán, hiszen a tervezett építkezés érinti a Hegyvidéket is. A tegnapi kommentekből érzékelni lehet, hogy az itt élők joggal tartanak a túlcsorduló forgalomtól, a levegőszennyezéstől, és attól, hogy a triviális terv eredményeként az ingatlanok értéke a felére esik vissza. A lakók nem kaptak választ olyan kérdésekre, mint például, hogyan fognak a buszok kikanyarodni a Győri útra vagy a Hegyaljára anélkül, hogy ne sodornák el a szemközti autókat? Egyeztettek-e a Testnevelési Főiskola vezetésével, akik ugyancsak pályáznak erre a területre? Egyáltalán miért jó ez a kerületieknek?

A kerületi Fidesz-frakció portálunkkal azt közölte, hogy

a kerület turistabusz terheltségének csökkentése egy kiemelten fontos problémaköre volt az I. kerületnek a koronavírus járvány előtt. Azonban a világjárvány alapjaiban változtatta meg a nemzetközi turizmust. A szakértők többsége szerint a pandémiát követően a turizmus csak lassan fog helyreállni. Éppen ezért érthetetlen, hogy az a baloldali városvezetés, amelyik hónapok óta panaszkodik a pénzhiányra, most egy olyan beruházásra költene 1,2 milliárd forintot, ami egy jelenleg nem létező problémát orvosolna. Az előirányzott összeg jelen helyzettől függetlenül is megkérdőjelezhető. Ugyan az idegenforgalom szempontjából nélkülözhetetlen vállalkozóknak jelenleg – a Kormánynak köszönhetően – nem kell bérleti díjat fizetniük, de a veszélyhelyzet után sok vállalkozást bezárásra kényszeríthetnek a baloldali vezetés által sokszorosára emelt teraszhasználati és bérleti díjak. Stabil anyagi helyzetben lévő polgárok és vállalkozások nélkül nem virágozhat fel a budavári turizmus. Buszparkoló helyett az önkormányzat az emberekre és a vállalkozásokra költsön, őket segítse.

Valamiért azonban nem vállalkozások az elsődlegesek. Leszögezhetjük, eltökéltek, hogy keresztülviszik a beruházást. Amivel valakik nagyon jól fognak járni. Jól fognak járni az alvállalkozók, a tendereztetők. Nagy pénzek fognak mozogni. Akik viszont nem fognak jól járni: a fővárosiak és azok, akik eddig hittek az ellenzék zöld politikájában, és abban, hogy tényleg számít a véleményük.

PS

Hirmagazin.eu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

banner
onixmedia

Kapcsolódó hírek

Megtalálták a Dunába fulladt másik kutyakiképző fegyőr holttestét is

Megtalálták a 29 éves kutyakiképző holttestét is.. A szakemberek az eltűnés helyének közelében, 8:10-kor megtalálták Rácalmásnál, a Kis-Duna-ágban a...

Édesburgonya gofri – Finomság kicsiknek 1 éves kortól, de a felnőttek is imádni fogják!

Gyakran kívánunk meg valami finomságot, de nem mindig eheti ugyanazt a kisgyermekünk mint mi. Erre jó megoldás lehet az...

A cseh elnök megerősítette, hogy támogatja az Oroszország elleni összes büntetőintézkedést, holott korábban ellenezte azokat…

Milos Zeman cseh államfő egyetért azzal, hogy Csehországnak továbbra is fegyverszállításokkal kell segítenie Ukrajnát, és azzal is, hogy...

Szlovákia: Videón a brutális medvetámadás a Tátrában – videó

A megtámadott fotós végül kisebb sérülsekkel megúszta az esetet. Medvetámadás történt a Liptói-Tátrában, amelyről videó is készült – írja az...
facebook