16.6 C
Budapest
2022. május. 17. kedd

Üzenet a biztonságért – Nyitórendezvény Szentendrén (Olvasd el és nézd meg!)

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

A Szentendrén megrendezett prevenciós előadáson több száz diák vett részt. (2018. 01. 23., kedd, Pest Megyei Rendőr-főkapitányság)

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága és Szentendrei Rendőrkapitányság szervezésében, a New Step Fitnesz Táncstúdió Üzenet Táncszínház csapata közreműködésével Szentendrén mutatták be a bűn- és baleset-megelőzési programsorozat nyitóelőadását 2018. január 23-án.

A Pest Megyei Könyvtár Színháztermében megtartott rendezvényt dr. Mihály István rendőr dandártábornok, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nyitotta meg, a műsor moderátora Kovács Róbert színművész volt. A táncprodukciók a családon belüli erőszak, bántalmazás, a kiközösítés, a gyerekek közötti erőszak, a drog- és alkoholfogyasztás, a személytelen digitális világ, a láthatóság és az úgynevezett „diszkó balesetek” kérdésköreit mutatták be egyedi formában. Az egyes témákat tánc formájában keltették életre a színpadon, a produkciók után a rendőrség munkatársai szakértők bevonásával beszélték meg és dolgozták fel a jelen lévő fiatalokkal a problémakörökben rejlő veszélyeket és azok elkerülésének lehetőségeit.

A családon belüli erőszak, bántalmazás, kiközösítés, gyerekek közötti erőszak témáinak feldolgozásában Takács Anna r. százados, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály kiemelt főelőadója működött közre.

A „személytelen, digitális világ” rejtelmeinek és veszélyeinek megismeréséhez dr. Ménkű Szilvia r. alezredes, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály vezetője nyújtott segítséget.

A drog, alkoholfogyasztás témakörét felölelő beszélgetést dr. Kosztya Sándor, a Nemzeti Szakértői és Kutató Központ Általános Igazságügyi Szakértői Igazgatóság Orvosszakértői Intézet igazgatója folytatta le.

A láthatóság fontosságára dr. Juhász János, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Karának egyetemi docense, a Pest Megyei Balesetmegelőzési Bizottság Koordinációs Testületének tagja hívta fel a figyelmet.

A célirányosan bűn- és baleset-megelőzési koreográfiák a táncon keresztül szólítják meg elsősorban a fiatalabb korosztályt annak reményében, hogy ha felhívjuk a figyelmet a veszélyekre, problémákra, azokat időben felismerjük, akkor könnyebben kezelhetővé, esetleg elkerülhetővé válnak azok.

Forrás: police.hu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Villanyoszlopra csavarodott fel egy 18 éves sofőr autója Kaposváron, többen megsérültek

Baleset történt Kaposváron, ahogy egy autó villanyoszlopnak ütközött. Négy embert kórházba kellett vinni. A Baleset-info úgy tudja, 2022. május 15-én 20...

Már a 2G-s telefonok cseréjére is jár támogatás

Május 9-től a 2G-s mobiltelefonok cseréjére is igényelhető támogatás, emellett folytatódik a 3G-s készülékek támogatott cseréje is – írta...

Szavazz a pesti alsó rakpart Lánchíd és Erzsébet híd közötti szakaszának végleges lezárásáról!

Bizonyára Te is értesültél róla, hogy a Főváros vezetése 2023-tól a pesti alsó rakpart Lánchíd és Erzsébet híd...

Pattognak a horvátok, sértegetik Orbán Viktor Miniszterelnökünket a “tengeres” kijelentése kapcsán, pedig aztán, ha valaki tudja, hogy volt tengerünk, akkor azt Orbán Viktor tudja!...

Akkor nézzük, hogy volt-e három tengere Magyarországnak! Az egészséges magyar nemzeti öntudat nincs rászorulva arra, hogy a történelmi múltat...