20.2 C
Budapest
2023. május. 29. hétfő

Üzenet a biztonságért – Nyitórendezvény Szentendrén (Olvasd el és nézd meg!)

Dátum:

Megosztás:

A Szentendrén megrendezett prevenciós előadáson több száz diák vett részt. (2018. 01. 23., kedd, Pest Megyei Rendőr-főkapitányság)

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága és Szentendrei Rendőrkapitányság szervezésében, a New Step Fitnesz Táncstúdió Üzenet Táncszínház csapata közreműködésével Szentendrén mutatták be a bűn- és baleset-megelőzési programsorozat nyitóelőadását 2018. január 23-án.

A Pest Megyei Könyvtár Színháztermében megtartott rendezvényt dr. Mihály István rendőr dandártábornok, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nyitotta meg, a műsor moderátora Kovács Róbert színművész volt. A táncprodukciók a családon belüli erőszak, bántalmazás, a kiközösítés, a gyerekek közötti erőszak, a drog- és alkoholfogyasztás, a személytelen digitális világ, a láthatóság és az úgynevezett „diszkó balesetek” kérdésköreit mutatták be egyedi formában. Az egyes témákat tánc formájában keltették életre a színpadon, a produkciók után a rendőrség munkatársai szakértők bevonásával beszélték meg és dolgozták fel a jelen lévő fiatalokkal a problémakörökben rejlő veszélyeket és azok elkerülésének lehetőségeit.

A családon belüli erőszak, bántalmazás, kiközösítés, gyerekek közötti erőszak témáinak feldolgozásában Takács Anna r. százados, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály kiemelt főelőadója működött közre.

A „személytelen, digitális világ” rejtelmeinek és veszélyeinek megismeréséhez dr. Ménkű Szilvia r. alezredes, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály vezetője nyújtott segítséget.

A drog, alkoholfogyasztás témakörét felölelő beszélgetést dr. Kosztya Sándor, a Nemzeti Szakértői és Kutató Központ Általános Igazságügyi Szakértői Igazgatóság Orvosszakértői Intézet igazgatója folytatta le.

A láthatóság fontosságára dr. Juhász János, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Karának egyetemi docense, a Pest Megyei Balesetmegelőzési Bizottság Koordinációs Testületének tagja hívta fel a figyelmet.

A célirányosan bűn- és baleset-megelőzési koreográfiák a táncon keresztül szólítják meg elsősorban a fiatalabb korosztályt annak reményében, hogy ha felhívjuk a figyelmet a veszélyekre, problémákra, azokat időben felismerjük, akkor könnyebben kezelhetővé, esetleg elkerülhetővé válnak azok.

Forrás: police.hu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Így fenyegetőznek az ukránok

Az ukrán ellentámadás még nem kezdődött el, de holnap, holnapután vagy egy hét múlva megindulhat Olekszij Danilov, az...

Fél „falat”-nak sem elég ez az egy adag fagyi, Japánban lehet kapni és átszámítva 2,2 Millió Ft az ára..

A világ legdrágább fagylaltjainak megkóstolásához mélyen a zsebébe kell nyúlnia az embernek. Cikkünkben bemutatjuk a világ legdrágább fagylaltjai, illetve...

A végsőkig küzdött: Szomorú részletek a keresésről! – A MOUNT EVEREST lesz SUHAJDA SZILÁRD végső nyughelye..

Talán már nincs is olyan ember az országban, aki ne hallott volna Suhajda Szilárd szívszorító drámájáról. A magyar hegymászót...

Magyar animációs filmé a rövidfilmes Arany Pálma

Buda Flóra Anna francia-magyar koprodukcióban készült 27 című animációs filmje nyerte el szombat este a legjobb rövidfilmnek járó...